Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O jakých sociálních dávkách je řeč?

A jakých 60 % platu? To se týká koho?

1 0
možnosti
PB

P39e71t20r 27B62u57r47i63a68n

20. 4. 2020 21:05

Zjevně si pletete sociální dávky s vyplácením náhrad za vládnou nařízené omezení.

Dovolte abych vám odcitoval mluvčí ministerstva financí, která v r. 2015 takto zdůvodňovala, proč Babiš prožral rezervu ministerstva 63 mld. vytvořenou před ním Kalouskem: "Díky efektivní správě peněz státní pokladny není potřeba kumulovat nadbytečné rezervy spojené s úrokovými náklady," tvrdí Vaidišová.

A poslance za ODS Skopečka, který na konci roku 2018 kritizoval Babišovo prožrání druhého rezervního fondu, privatizačního, ve výši 22 mld. takto: ...ještě žádná polistopadová vláda v České republice, a to ať byla pravicová, či levicová, neměla tu drzost vysát rezervní fond...mimořádné příjmy, ať už z privatizace, nebo dividend státních podniků, zkrátka není dobré utrácet na běžné výdaje. Protože každému státu, každé ekonomice, se může stát, že nějaké mimořádné výdaje bude potřebovat hradit.

A všimněte si slov na konci: Protože každému státu, ... se může stát, že nějaké mimořádné výdaje bude potřebovat hradit.

Co myslíte, mohlo se stát, že bychom třeba, řekněme za pouhý rok a čtvrt skutečně potřebovali z rezervních fondů něco hradit?

1 0
možnosti
Foto

A61l73e17š 80M24e30r70t26a

21. 4. 2020 15:23

Nic si nepletu, jen se mi zdá podivné, že v dnešní době je šedesát procent platu k přežití málo a v minulosti se to mnoha pravicovým politikům zdálo až moc.

1 0
možnosti
MV

Opozice v době růstu doporučovala tvořit rezervy. Pan Babiš dal ale přednost např populistickému rozdávání peněz a nakupování hlasů do voleb. No... a teď nemá kam sáhnout. Prostě - takhle, jako firmu, řídit stát se nepovedlo. A to to teprve začíná...

6 0
možnosti
JL

Pak si myslíte, že zvyšovat důchody je gesto, tak jste na omylu. Důchodce totiž prakticky všechno utratí zase za bydlení, jídlo, oblečení, a pokud něco ušetří, zdědí to po něm mladší generace. :-P

2 0
možnosti
FD

Dá se vyjít s minimem.Kilo chleba upeču za 10.-,Kvasanicovou pomazánku,cibuli.

To by lidi museli být hospodáři a né spotřebiteli.

1 0
možnosti
JL

Ano, dá se vyjít s minimem, ale pořád bylo argumentována, že nežijeme ve středověku, že je potřeba aby se prachy točily, aby se lid zadlužoval a že "šetřílkové" jsou cosi jako pochybná pakáž, která nepatří do úžasné nové konzumní globální společnosti, že.

1 0
možnosti
JC

Tak přemýšlím, jak jsme mohli přežít za socialismu, a k tomu vychovat dvě VŠ vzdělané děti.

Jestli v r. 2008 byla nějaká krize, tak jsme žili 40 let v těžké krizi, ale nevěděli jsme o tom, a mysleli jsme si, že je to normální.

1 0
možnosti
RC

No, zili.... Ale zase jste usetrili spoustu penez za zahranicni dovolene...

1 0
možnosti
TB

Ale stačí, na přechodnou dobu 2-3 měsíců určitě ano ;-)

1 0
možnosti
Foto

Stát neměl dusit ekonomiku tak moc. Nebylo by potřeba tolik peněz. Ale ano, dnes je potřeba lidem pomoci. Jenže jsme na to měli mít našetřeno a neměli jsme vše prožírat v dobách bezpříkladného ekonomického růstu. Tato vláda je jen banda amatérů.

4 4
možnosti
JC

A cop ty předchozí? Třeba Nečasova, Topolánkova a především Klausova. Kam ty přebytky dávali?

0 0
možnosti
JL

Chtěl bych pouze připomenout, že jsme ve stavu nouze, vynucené okolnostmi. A tudíž i pravidla hry jsou vynucená. Pravolevé hrátky zde nemají místo.

4 0
možnosti
RC

Nerikala nahodou pravice v dobe konunktury, ze je potreba delat rezervy na dobu krize? Takze pravice ted chce vyuzit ty rezervy.... A levice je nema, protoze je davno projedla.....

Pravice se poucila z minule krize, kdy lide jako vy vycitali Kalouskovi, ze zaskrtil ekonomiku.

11 0
možnosti
LH

nepoučila - je v opozici...;-D

4 5
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 25,28
  • Průměrná čtenost 1973x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik