Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Článek je samozřejmě nesmyslný od začátku do konce.

EET nikdy neplnilo svou funkci. Babiš sliboval nereálné částky, které do systému nemohly přibýt.

Podle statistik rostlo daňové inkaso v oborech nezatížených EET víc než v oborech, které byly EET postiženy.

Soudný člověk si uvědomí, že opravdová šedá ekonomika nikdy nešla přes pokladnu nebo účetnictví.

Co se naopak povedlo byla likvidace velkého množství těch nejmenších podnikatelů, pro které bylo EET smrtící ranou, ať už z hlediska nákladů nebo z hlediska administrativy.

A co se karet týká, je to sice pohodlnější a pro lidi neschopné disponovat hotovostí i jednodušší, ale pro obchodníka to znamená nezanedbatelné náklady.

5 0
možnosti

Protože nemáme nic lepšího na práci než se dobrovolně připravit o 3% zisku......

4 0
možnosti

Znáte to o třísce a břevnu ? EET bylo schopné podchytit možná několik promile daňových úniků (ty velké opravdu nešly nikdy přes kasu). Nehledě na to, že pokud ten daňový únik využijete v ČR, přijde stát jen o malou část peněz.

3 0
možnosti

I hloupý názor je názor.

1 0
možnosti

Mě třeba přijde brat karty jako plus. Když půjdu do obchodu a něco mě osloví tak pokud nemám dost hotovosti tak si to koupím pomocí karty. Když ji neberou a než najdu bankomat tak už mě ta chuť si to koupit přejde.

2 0
možnosti

EET byla blbost nejen ekonomická, ale hlavně nákladná bez přínosu. Jak asi pomůže EET na platbu "bez dokladu" ? Prostě nijak. Jen se změní otázka, chcete to s EET a nebo to nějak uděláme? Takže tyhle rozumbrady, co by samou regulací a dobrotrusetvím opravdu nemám rád. Čím víc se cpe stát a tyhle existence do života lidí, tím hůře pro ně.

8 0
možnosti
Foto

Jak se dá vyčíslit lepší výběr daní pomocí EET? Je na to nějaký vzorec?

2 1
možnosti
Foto

No, jestli je někdo nepoctivý, tak je právě dobře, že zrušením EET se to ukázalo. Je tedy vidět, že si své podnikatele ještě musíme vychovat, západní bistra a restaurace placení kartami samozřejmě akceptují.

2 3
možnosti

Klást rovnítko mezi platbu kartou a poctivostí, to chce rozoumek.

1 0
možnosti

Možná kdyby stát nastavil zákonem procento které může banka žádat bylo by to o něčem jiném a to optimálně 0,5%. Ti co mají obraty takřka v milionech se sklidem dostanou pod 1% za zaúčtovanou platbu. Ti co mají obrat cca do 50 -100 tis. například kadeřnice tak se pod 4% nedostane. No a 4% ze 100 tisíc (tedy 4 000,-) jsou už pro tu kadeřnici hezké peníze, takže má o důvod více karty odmítat.

6 0
možnosti
Foto

Jen ať už se do toho žádný zákon neplete.

Banky ať si účtují třeba 30 % poplatek, je to jejich věc. Ale ať ten poplatek účtují zákazníkovi, nikoliv obchodníkovi.

2 1
možnosti
Foto

Známý mi zrovna včera říkal, jak si vybírá hospody. Vejde a zeptá se : Mohu zaplatit kartou? Většinou uslyší ne a tak jde dál. Vzhledem k výraznému zvýšení cen by mělo dojít i k navýšení výběru daní a bylo by zajímavé zjistit skutečný stav.

5 11
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
13 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 28,94
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik