Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TL

RvRvRv

Jakékoliv závislost na EE (evil empire) se jeví býti až perniciózní, mohu-li pro tuto causu užít medicínský termín. Stávající import naší závislost saturuje dostatečně, myslím si... Spíše hledat možnosti, jak se i této zbavit, lze-li.

1 1
možnosti
Foto

Obchoduje firma s firmou, nikoliv stát se státem. Proč tedy blokádami přispívat k likvidaci podnikání v Rusku a Česku i jinde.

0 0
možnosti
Foto

Užasná elektrárna Dukovany, skvělá elektrárna Temelín, není žádný důvod vyřazovat ekcelentního dodavatele kvůli politickým tlakům. Stát musí investovat peníze rozumně a nekupovat předražené šunty !!

2 2
možnosti
Foto

Ruská dokumentace stále neodpovídá standardům Evropské unie a nezapadá do právního rámce požadovaného Evropskou komisí. Pokud by jadernou elektrárnu Dukovany dostavoval ruský Rosatom podobně jako v Maďarsku, tak podle BIS by tím Rusové získali zásadní páku na český stát. To vše v době, kdy jsou vztahy s Českem výrazně vyhrocené.

5 0
možnosti
DR

Jo jak to řekl BIS tak je to pravda. Pouze jsi zapomněl napsat kdo ty vztahy vyhrotil.

1 0
možnosti
PD

Podle odbornice by to všichni kandidáti byli schopni udělat cca za stejné peníze, ve stejné kvalitě a čase - jen někteří jsou nepřátelé a jiní nejsou nepřátelé - není jediný důvod (kromě něčího osobního prospěchu) tu zakázku dávat nepřátelům.

2 0
možnosti
Foto

A88l10e63š 83M61e12r74t92a

29. 1. 2021 20:31

Nepřátelé? Podívejte se kolik máte doma výrobků od "nepřátel" z Číny, čím plníte nádrž svého auta, čim topíte, nebo na čem si ohříváte čaj. Pokud Čínu a Rusko považujete za své nepřátele, tak se těch věcí vzdejte, jinak jsou vaše příspěvky, příspěvkem pokrytce.

0 3
možnosti
PD

JE od Rusů nebo Číňanů i zadarmo by nakonec byly nejdražší.

5 0
možnosti
PD

Nejde přeci o rychlost, cenu či kvalitu, ale o to, jestli jim lézt na lopatu.

3 0
možnosti
Foto

Chtěl jsem vám něco napsat, ale když jsem začal číst poslední odstavec, ovládl ne pocit znechucení nad lidmi, kteří ve svém ideologickém poblouznění neváhají vést stát a občany do klece agresora, který se nám nechvalně už mnohokrát předvedl.;-€

5 0
možnosti
Foto

A60l44e30š 77M30e36r74t65a

29. 1. 2021 19:32

Pravda, otázkou je jen, kdo je ideologicky poblouzněn. Rusové nám pomohli postavit dvě JE, které dodnes bezproblémově fungují a i když už nejsme 30 let nejlepší kamarádi, tak nám bezproblémově dodávají do nich palivo. Podle mne je to reference, která jasně hovoří proti jejich vyřazení z tendru na dostavbu Dukovan. Jestli v tendru uspějí o tom by měli rozhodovat odborníci a nikoli ideologičtí blouznivci, kterými se tady oháníte.

2 0
možnosti
PD

Rusko jako seriozní a důvěryhodný partner? Odkdy?;-D;-D;-D

5 0
možnosti
Foto

Sdělte mi serióznějšího a důvěryhodnějšího? Amíky bych vyloučil kvůli smlouvě o ochraně investic. Remember Lauder.

1 2
možnosti
PB

P58e53t71r 55B86u15r34i76a24n

29. 1. 2021 15:23

K vašemu blogu jsem našel velmi zajímavý článek. Zde:

https://www.armadninoviny.cz/ruske-kroky-ze-sirsi-perspektivy.html

3 0
možnosti
DR

"... je jasné, že do výběru zhotovitele nového bloku JD v Dukovanech bude promlouvat i politika. O tom, zda je to dobře, nebo špatně se již dnes vedou sáhodlouhé diskuse..."

Samozřejmě že je to špatně. Na prvním místě v tomto má být odbornost a nikoli politikaření, které už bohužel v tomto probíhá.

Jinak k tomu není absolutně co dodat, konečně bloger který dokáže popsat situaci nestranně a bez svých osobních výkřiků, takoví tady už snad nejsou. Jasná karma. R^

2 3
možnosti
PB

P44e51t45r 84B21u96r50i19a13n

29. 1. 2021 15:25

V dlouhodobém plánovaní energetické koncepce státu je politika naopak velmi důležitý aspekt.

Být nestranný ještě není známka toho, mít rozumný názor.

7 0
možnosti