Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J71i61r49i 16T59i55c55h87y

11. 10. 2019 18:26

Cely problem nastal po prvni svetove valce, kdy vitezne velmoci vytvorily nekolik umelych arabskyvh statu na uzemich puvodne okupovanych Turky, ale uplne zapomnely na Kurdy (dnes asi 40 milionu?) a zaclenily je jako mensiny do Iraqu, Syrie, s dalsimi v Iranu, Turecku a jinde. Turecko byl porazeny stat, ale nebyl okupovany, takze oblasti obyvane Kurdy mu zustaly. Zrada na Kurdech nebyla jedina. Turci meli vratit recka uzemi v Male Asii, to nikdy nedodrzeli a pak jiz nebyla nikde vule je k tomu donutit. Turci, kteri nikdy neuznali Kurdy jako narod a potlacovali je s umyslem uplne asimilace ci vymyceni, jsou dnes dale na pochodu

0 0
možnosti
Foto

Autore, vy jste v zájmu zachování pohádkové formy vše značně zjednodušil a pokusil se aktéry rozdělit na "hrdiny" a "padouchy".

Já se ale obávám, že v reálu je možné zrovna v této zeměpisné oblasti na všech stranách najít pouze více či méně hnusné padouchy všech odstínů - kladného hrdinu nějak nevidím.

3 0
možnosti
DR

Dobro zvítězilo nad zlem, které bylo po zásluze potrestáno, a chrabří kurdští bojovníci by byli odměněni koláči v podobě podpory při vyjednávání o budoucím uspořádání země, nezemě."

Jenže bohužel oni v nedávné minulosti při tom vyjednávání chtěli z toho koláče ukusovat čím dál více, byť dostali několikrát velmi solidní nabídky a tak zcela logicky nakonec nemají nic. Smutné je tudíž především to že především obyčejní civilisté nyní doplácejí na tvrdohlavost a paličatost svých zaslepených vůdců.

2 2
možnosti
Foto

Byla ta nabídka dost velkorysá, tj. Kurdistán jako stát? Jiná nabídka nic neřeší.

1 3
možnosti
Foto

Nebývá to pravidlem, ale s podstatou souhlas a klikám karmu..

0 2
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 27,47
  • Průměrná čtenost 1979x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik