Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BP

"... nemusí vzniknout dobrota, ale pořádné bolení břicha." Po něm obvykle následuje ještě něco.

1 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, kolik lidí brojí proti přetrvávající koalici Spolu. Většinou jsou to ti, co ji nevolili. Inu, její úspěch ve volbách do poslanecké sněmovny jim leží v žaludku dodnes. Že kandidáti menších stran mohou být překroužkováni? Ve volbách do poslanecké sněmovny se to nestalo. To, že byli překroužkováni Piráti, tomu pomohl hodně Babiš, když Piráty strašil, poté co měli na jaře 2021 vysoké volební preferennce.

3 6
možnosti
ZZ

Co to opět melete za nesmysly ?

Piráty překroužkovali jejich spojenci STAN, kteří tím porušili interní dohody a z třetí nejsilnější strany tak podvodná STAN udělala jen trpěného státem krmeného příživníka na zbytečných ministerských a poradenských postech, když parlamentě dostali Piráti jen 4 křesla.

4 1
možnosti
Foto

J20a98n 28S25v92a23t17e43k

1. 11. 2023 8:03

On je problém politiky (nejen domácí, ale i v evropském parlamentu), že platí ono známé "účel světí prostředky".

Ono je sice krásné, že by dejme tomu ODS získala při samostatné kandidátce zřejmě (i při menším celkovém počtu hlasů v absolutních číslech) více mandátů. nicméně byla by součástí politické skupiny, která "prohraje volby" (s ANO).

Koalice SPOLU sice taky může prohrát (volby do Evropského parlamentu), celkově ta porážka bude menší (nikoli proto, že dostane n-ODS+n-TOP09+n-KDU/ČSL hlasů, protože dostane n-SPOLU hlasů < výše uvedený součet, ale proto, že jinak mohou mít strany současné SPOLU menší počet mandátů, protože může nastat situace, kdy n-TOP09<5% a n-KDU/ČSL<5%).

Takže pokud nechtějí strany koalice SPOLU přispět k celkovému vyššímu volebnímu zisku ANO přepočtenému na mandáty, je pro ně de facto nutností jít i do těchto evropských voleb SPOLU.

Ostatně kdyby šly samostatně, nutně by se museli vymezovat i vůči sobě navzájem, a to by jistě nepřispělo stabilitě vlády ČR.

Že se takový přístup (kandidátka koalice SPOLU) nelíbí příznivcům ANO a SPD, je sice pochopitelné, ale mým uším věru libé...

Jsem jednoznačně pro ta uskupení, která ani během předvolební kampaně neloví hlasy mezi lidmi, kteří by neváhali dát svou podporu myšlenkám na případný CZEXIT či vystoupení z NATO...

4 1
možnosti
Foto

Váš příspěvek má logiku, ale opravdu nevím jestli voliče bude zajímat zda bude mít více mandátů SPOLU, či ANO. Podle mne půjde spíše o postoj voličů ke konkrétním věcem např. zelené politice a opravdu jsem zvědav, jak program SPOLU dá do kupy priority liberálů a konzervativců v této koalici.

3 1
možnosti
RK

Koukám, že to tu cenzor demokraticky pročistil, přesto si dovolím vzkaz pro autora. Jděte se podívat do kina na film Bratři. Je skvělý .

2 1
možnosti
ZZ

Také pozoruji tu velkou čistku příspěvků.

0 0
možnosti
PK

U voleb do EP hodlám beztak volit dle osobnosti, s kterou souzním. Lhostejno, za kterou stranu kandiduje. Podstatnější asi bude, v jaké frakci dotyčný skončí v EP.

3 0
možnosti
ZZ

Osobnost ?

Něco jako Pávek ?

0 0
možnosti
JZ

A pak je tu hnutí ANO, ze kterého odešlo dost rozumných lidí a to včetně těch z europarlamentu. Takže ANO nezbývá nic jiného než dát jako lídryni na kandidátku Dostálovou. Tu Dostálovou, která nějak nedokáže vysvětlit nákup auta pro manžela zřejmě za peníze daňových poplatníků. Škoda, že policie nemůže dát do éteru odposlechy na toto téma.

Takže slogan ANO "pomáháme obyvatelů ČR" by se měl změnit na "pomáháme hlavně sami sobě, vy ostatní dostanete možná tu koblihu, ale jako daňový poplatník si ji nejdříve zaplatíte."

8 4
možnosti
ZZ

Tuto pseudokauzu policie shodila celkem rychle ze stolu.

5 2
možnosti
TC

A s kým bude kandidovat Aleš Merta ? S Burešem samozřejmě !

Ale je to jenom jeho rozhodnutí. A bez hloupého komentáře.

14 8
možnosti
Foto

A98l71e15š 31M68e29r89t50a

30. 10. 2023 21:03

A tenhle zoufalý výkřik má znamenat co? Něco k obsahu blogu by nebylo?

8 7
možnosti
DR

Nesnáším předvolební koalice, ale za tohle spojení jsem rád. Alespoň se znemožní úplně.

13 4
možnosti
RK

Předvolební koalice je daleko čistší, než ta povolební.

7 7
možnosti
Foto

J56i81ř62í 38K42i81n67d24l

30. 10. 2023 20:07

Stačí se odívat na fotku zploditele je jasné o čem to bude . Pokaždé jinak, ale podstatně to samé. Ani to nemá cenu ty hlouposti číst.

7 5
možnosti
DR

Tak proč exhibuješ v diskuzi?

13 4
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 26,97
  • Průměrná čtenost 1947x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik