Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ruku na srdce, jestli je přírůstek HDP 2% nebo minus 2%, nepocítí téměř nikdo z nás. To je v běžném životě pod naši rozlišovací schopnost. Zajímá to především stát, protože růst HDP zamená růst daní.

Zato příliš nízká nezaměstnanost je velkým problémem.

To, že v Polsku škrtli DPH, jednou tvrdě zaplatí. A je to na úkor jejich deficitu.

A ceny jsou jen tehdy příliš vysoké, když je zákazník odmítne zaplatit.

0 0
možnosti
PO

P69a49v97e74l 19O82t90t78l

4. 11. 2023 15:17

Jestli se unijní elity považují opravdu za elitu této společnosti, tak nějak nechápu jejich víru, že vybudují ekonomiku založenou na intelektu.

2 0
možnosti
JK

To je jednoduché a přirozené, každý komunista byl vždy hlavně sabotér a nejen ekonomiky...

2 1
možnosti
Foto

Není vvrámci EU roaming zadarmo ?

0 0
možnosti
SN

Když měl Andrej Babiš přebytkový rozpočet, tak naděje svitla. I přes desítky výhrad, byl to zlom a porážka neschopnosti vlád předchozích.

No a pak přišla Alenka Šilerka. S největší zásluhou na současné krizi.

3 9
možnosti
RK

Minus omylem. Andrejka přebytek byla vykoupen nejnižším investicemi v poměru k hdp v historii ČR

4 2
možnosti
JV

Když to má člověk do Polska deset minut jízdy autem, tak by byl blázen, aby tam nenakupoval. Pak se baví letáky našich prodejen, které v akci nabízí zboží, které je v Polsku za normální cenu. A nejvíc mě baví, jak se prodává v našich prodejnách tvrdé neprodejné pečivo aspoň na strouhanku. Bohužel se už vyplatí nakupovat konzervy i v Rakousku, protože jsou kvalitnější a za poloviční cenu. Nikdo není tak bohatý, aby si mohl dovolit dotovat naši bankrotující ekonomiku. Od roku 1989 jsme neměli nikdy tak neschopnou vládu. Teď nám pan učitel Fiala při své prostné sliboval, že elektřina po novém roce nezdraží. Opravdu se těším na šikmé oči voličů pětidemolice, až uvidí nové účty. Jsem na těch několik málo procent opravdu zvědavý.

12 5
možnosti
RK

A pak je tu pan Babiš, který určuje ceny na trhu. Fiala to opravdu není.

5 13
možnosti
Foto

Na předpandemickou úroveň HDP se nedostalo deset zemí EU. Třeba Německo, Rakousko, které je na tom hůř než ČR. Za nelichotivým výsledkem v ČR podle bankéřů , ekonomů a podle analýzy Moore CR. stojí několik faktorů. „Jedním z nich byla často přehnaná, a hlavně chaotická protiepidemická opatření, jakož i nesystémová státní podpora. Opatření přijatá s cílem zamezit šíření nákazy podle nich nevedla ani k pozitivním výsledkům co do počtu obětí pandemie. V přepočtu úmrtí na milion obyvatel Česku v rámci EU náleží čtvrtá nejhorší příčka

4 11
možnosti
JK

Asi je u nás dráž než třeba v Polsku, když to píšete. Já s tím nemám žádné zkušenosti. Z Brna je to daleko. Z Brna je to blízko do Vídně a tam mi ceny připadnou obdobné jako u nás. - - - - - Jinak vezměte do úvahy, že Polsko je větší trh, v zemědělství byly i na konci 80. let převážně soukromé podniky (z 90% - u nás fakticky 0%), takže v Polsku co se potravin týče musí už z principu být větší konkurence a rozmanitost. Tím pádem i větší cenové (i kvalitativní) rozpětí. - - - Ale to co popisujete (spotřebitelské nákupy v Polsku), je z hlediska vývoje našeho hospodářství zcela marginální. Podstatné je vyčerpání subdodavatelského modelu ekonomiky, zejména cestou demografické změny. Na tom se moc změnit nedá. Hodně lidí v posledních cca 20 letech argumentovalo tím, že "ještě štěstí, že máme korunu". ale ČNB za ty roky vršila chybu za chybou, až nás přivedla tam, kde jsme. A teď udržováním těch vysokých sazeb zabíjí poslední sektor, který měl potenciál k růstu produktivity - totiž stavebnictví.

3 5
možnosti
LH

A co mzdy v Rakousku....taky stejné jako u nás?

6 1
možnosti
Foto

J65o93s72e84f 21B39á83r38t35a

3. 11. 2023 17:52

A na léky jste zapomněl, i ty nakupuji v Polsku.

12 1
možnosti
RK

Poslední dobou je výběr blogů na titulku redakcí z devadesáti procent pěkný bizár. Je to všakobrázektoho, co z blogu zbylo. Ještě prosím Hanniga. Ten se dnes taky povedl .

3 8
možnosti
DR

A co je na tom? Ty tu perlíš denodenně.

9 2
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 28,94
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik