Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Nedá mi to,ale přetiskl jsem svůj příspěvek k blogu p.Zeiglera:

Jaká to náhoda že právě nyní před MS ve fotbale je u hranic s Ruskem vojenské cvičení a že právě nyní se v Polsku náchází dvě obrněné brigády USA(ano normálně je tam jedna ,ale v rámci rotace jsou ten měsíc než odjede ta původní jsou tam dvě)

To se čeká na něco podobného jako byl Tonkinský incident -i když vlastně nebyl nebo něco jako Gliwice ? Kdyby NATO neřinčelo zbraněmi na východních hranicích tak je klid i na Ruské straně.

Nebo si myslíte že Rusové zapomněli na vypálení Moskvy poláky a obsazení Ruského území ve dvacátých letech? Tehdy byli ruští zajatci v Polsku umučeni hlady -udajně až 500 tisíc Rusů.

Čeká se na to,aby byl důvod bojkotovat MS ve fotbale?

1 2
možnosti
RH

Abyste tomu rozuměl autore, tak procentuální výdaje na armádu ukazují, jakou část vyprodukovaného bohatství je ten stát ochoten dát na zbrojení. Jaká je to absolutní částka už záleží na ekonomických schopnostech toho národa. Takže bych nepovažoval za pozitivní, že Rusko vyprodukuje ve srovnání s USA zanedbatelné bohatství.

3 1
možnosti
Foto

Ale spíše to ukazuje na bezvýznamnost tohoto zbrojení z hlediska světa. Jaký význam má, kdyby Lucembursko vydávalo na zbrojení i polovinu svého HDP?

1 0
možnosti
JL

Predstavte si pane Merto, ze bych se vubec nezlobil kdyby se G.Patton v petactyricatem vykadil na vsecka rozhodnuti v Jalte a postupoval az po vychodni hranici Moravy. Kdyby uz nic jineho tak nepritomnost ostnateho dratu na zapadnich hranicich by za to stala. Pak by nedely by se justicni vrazdy a nasi zahranicni vojaci by se dockali uznani a ne driny jako vezni na uranu. Cs. hospodarstvi by vedli kapitani prumyslu jako J.Bata a T.Bata. Nemusite psat dlouhy clanek, staci porovnat severni Koreu s jizni, nebo predtim dve Nemecka.

3 2
možnosti
Foto

To přejete generálu Pattonovi, aby byl zastřelen pro neuposlechnutí rozkazu? Vaše porovnání s Německem i Koreou poněkud kulhá. Analýzy čs. ekonomů v r. 1968 ukázaly, že by Československo na tom bylo hodně špatně, kdyby se stalo součástí Západu.

1 4
možnosti
Foto

Dobře napsáno, naprostý souhlas.

Zajímavé, jak generál Pavel straší zemí, které před rokem 1989 jako člen KSČ oddaně sloužil.

Karma R^

5 5
možnosti
Foto

Výplody jenerála Pavla nelze brát vážně, vždyť ten člověk začínal jako vedoucí politickovýchovné světnice v subalterní jednotce Varšavského paktu. Máte samozřejmě pravdu, karma R^

6 7
možnosti
JK

J90i98r13k51a 65K87o79r14n

28. 5. 2018 19:43

A skončil na druhé nejvyšší pozici NATO, ty jsi skončil na kolotoči :-)

9 2
možnosti
RH

Rusko dává na zbrojení cca 6 % HDP, USA cca 3 %. U Ruska je to absolutně největší procento z evropských států. Ruské armádě na rozdíl od západních států armádní rozpočet dlouhodobě rostl.

5 1
možnosti
Foto

A76l30e63š 15M36e41r51t76a

28. 5. 2018 18:10

No jo, ale odkud tento rozpčet roste. Po éře Borise Jelcina bylo Rusko na dně a teď se z něho zvedá. Srovnávajte absolutní výdaje na zbrojení v USA a Rusku a uvidíte několinásobný rozdíl a to nemluvím o počtech vojáků působících v zahraničí.

3 4
možnosti
DR

Vcelku solidní zhodnocení situace, byť samozřejmě určitě se nedá říci že USA můžou úplně za všechno.

Nicméně po akcích jako Afrín,novičok a Dúma dosti lidí včetně mě z toho úchvatného západu jak je nám všude podsouváno, poněkud vystřízlivělo.

6 4
možnosti

Vy máte pane Merto něco proti tomu, když se USA snaží zastavit íránský program balistických raket?

9 1
možnosti
DR

Kdyby si hleděli svého tak jste o Íránu a nějakých raketách nikdy neslyšel.

3 1
možnosti
PT

P40e96t34r 77T68o19m24e12k

28. 5. 2018 16:50

Kdo nás 40 let okupoval? S kým máme neblahé zkušenosti? Jděte se vycpat.

10 3
možnosti
Foto

A33l94e22š 29M26e71r28t52a

28. 5. 2018 18:12

Ale pane Tomek, vy jste asi přehlédl, že článek je primárně zaměřen na zahraniční politiku USA. Pokud si chcete něco přečíst o Rusku, tak na to jsou zde jiné kapacity.

5 1
možnosti