Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Palivová krize přišla už vloni a to ještě Rusové byly v klidu a ceny letěli nahoru díky cenám emisních povolenek a plynu kdy EU nakázala obchodovat jen na veřejné burze kde může nakupovat teměř každý.Všichni co říkají že za vysokou cenu plynu může jen a výhradně RF je prachobyčejný lhář který se školil u Brežněva. Fiala není premiér ale šašek kterého v EU nikdo nebere jako partnera. A jaderné palivo nedělá nikdo jiný než RF a USA jaderné palivo pro SVOJE jaderné elektrárny nedalo na sankční seznam .[>-]

4 3
možnosti

Prosím vás nechte si rusofilnin žvásty pro svůj kroužek rusofilu,emisní povolenky jsou v cenotvorbe paliv zlomkem.víte kulo a zvastate naučenou propagandu....

4 1
možnosti

Tak nějak - Fiala - intelktuál na n-tou, ale praktičnost mimo! Slibotechna a nejde po příčinách. Jen rozebírají stát a není kde brát - všechno privatizované a prodané. Bude hůře - na to si lidé musí zvyknout. Bohužel tento pán nezkřípne těm bohatým křidýlka a to je zlé. Dotační rozebírání - berou především bohatí.... To nahrává korupci, atd. Např. už letité přetahování s Babišem- nemající obdoby. Teď ten vyčuraný krach Bohemia energy a Písařík ve vatě??? Tady máme desítky Mega zločinců, kteří si hrají s celým státem !

6 1
možnosti

Ale Mnichov už byl, blogere, vážený jest..

0 0
možnosti

J26i48r50i 67T80i69c28h27y

1. 8. 2022 16:25

Pisatel prinasi body hodne disluze, ale jeho porovnanis Mnichovem je zcela zcestne.

2 2
možnosti

Evidentně se Fialovi v EU daří, Rusko skomírá vojensky i ekonomicky a čeká se na zhroucení, Orbán platí za plyn svobodou Maďarů, Ukrajinců a celé Evropy. Orbán staví s Ruskem jaderku od 2009, nemá ještě základy, zato platí jak mouřenín miliardy.

Možná proto vytahují pomýlenci co nás ženou na východ stále větší manipulace a hlavně šíří strach a hrůzu, pokud si to připustíte, pak je to na kulku do šišky.

Nebojme se, zasmějme se bludným vyvolávačům hrůz a hned jak přežijeme krizi vyvolané putinovou krvavou agresí, tak se budeme mít ještě líp jak kdykoliv dosud.

Musí nám ale zůstat demokracie a musíme odrazit každého despotu ať už hrozí čímkoliv. Pokud budeme svobodní, pak je jedno kdo řídí státní správu, za svou prosperitu si odpovídá každý sám osobně, žádná vláda za vás makat nebude, stačí jen když se tě nesnaží hned okrást.

Zajímavé je, že Godwinův zákon i-diskuze, zde naskočil už v nadpisu, to je rekord.

8 4
možnosti

ad Godwin - zajímavý postřeh

0 0
možnosti

Popravdě už mám těch výkřiků o neskutečně drahých energiích dost.Český fosilní skanzen si užíval léta blahobytu za levné enegie,teď nás to dohnalo.

Neekologické provozy a domácnosti nyní hořekují nad fakturou.

Je potřeba si ale uvědomit,že ceny třeba elektřiny byly dlouhodobě podstřelené a růst cen je nyní holt raketový,donekonečna to prostě nejde.

A zajímavé je ,jak jsou lidé ochotni platit nepřiměřené sazby za komunikace,třeba neskutečně drahé datové služby operátorům,to jim nevadí ale zdražení elektřiny se boří svět.

Je potřeba si uvědomit,že zdražení siloviny byť o 100procent neznamená zdražení koncové faktury o 100 procent,ale s bídou o 50.A holt dokud se v čr bude běžně topit na trenýrkovku,vytápět elektřinou bazén na zahradě ,mít na elekřinu i kráječ na chleba,páč už lidé nejsou schopni si ani uříznout krajíc by se nezabili,tak si to moji milí plaťte.I s elektřinou se dá ,ale hlavně má, šetřit...

A ano,jsou mezi námi tací co na to nemají,ale těch je drtivá menšina,takže žádné ploěné opatření ve stylu regulace cen,či DPH či dokonce plošné rozdávání peněz není na místě,to má být selektivní.

Drtivá většina lidí se může a MUSÍ uskrovnit...

7 15
možnosti
Foto

R^To ale komunisté a ti, kterým se po nich stýská, nikdy nepochopí. :-)

3 6
možnosti

Co máte pořád s tou inflací? To je jen záminka, aby obchodníci všechno zdražili a odůvodňovali to. Jak říkal náš známý, všichni zdražili, tak pro já ne?

4 1
možnosti
Foto

Inu... někdy je podobnost (čehokoliv) do očí (uší) bijící a někdy vás jí tvrdící manipulátor bije do hlavy.

Když jsem si hned v úvodu přečetl, v jakých výrocích a situacích spatřuje autor podobnost a následný text v obdobném duchu, opět mne napadlo obvyklé dobové srovnání. Dřív přicházel z Kremlu mráz pro nesovětské občany a děs a hrůza pro sovětské. Dnes je to poněkud naopak. Jen ta neskutečně nízká duševní a inteligenční úroveň komunistických propagandistů a jejich výplodů je tu s námi stále a v úrovni snad i klesající (což se v oboru reálných čísel jeví být nemožné).

3 3
možnosti
Foto

O vaši inteligenci nelze také pochybovat, když ani nepochopíte, že diskuse pod články tady není ke kádrování, ale proto, aby se čtenář mohl vyjádřit ke konkrétním věcem v textu.

7 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

No, on ten plyn z roury bude levnější jen pokud ta roura není delší než nějak tisíc nebo tisícpětset kilometrů. Pokud ta roura je delší, plyn z roury bude nákladnější než LNG. Ovšem když nám plyn kvůli válce zdražuje Putin a pak ještě několikanásobně Němci, protože jsme nebyli schopni před válkou uzavřít smlouvu přímo s Putinem (a dnes to už nejde, nejsme Maďarsko), tak plyn lNG bude vždy levnější než od Putina.

Z roury pak bude levnější plyn z Ukrajiny než z Ruska, pokud Ukrajina vyhraje válku tak, že většinu nalezišť v Černém moři, případně i na Donbasu si podrží.

Ovšem taky si můžeme těžit svůj zemní plyn frakováním. Vytěžime si ho a využijeme buďto my nebo o pár desítek let později, až Evropa Green Dealem a dalšími sabotážními akcemi zelených zchudne a stane se rozvojovým regionem, ty státy, které Evropu coby rozvojový region ovládnou.

4 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 28,94
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik