Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Stačí vědět, KDO za tímto požadavkem stojí, kdo jej z prosazuje. Tento pán se už dostatečně zkompromitoval v době covidového šílenství, a proto vůbec nechápu, že mu někdo vůbec dopřává sluch a je ochoten s ním jednat. Ostatně.... pan Válek vlastně také nemá již dlouhodobě čím překvapit.

0 0
možnosti
Foto

Vedle lékařů, co odsloužili velký "nadstandardní balík nočních služeb", by mohli chtít výsluhový příspěvek také hasiči (když odsloužili v horku při hašení plamenů požárů často přesčasovou práci) a spolu s nimi třeba kvůli dávce nadměrného a ne/normálního horka při práci také hutníci, slévači, taviči a skláři. A protože se sedmistupňové pivo /dříve obvyklé ve sklárnách/ více než 30 let u nás nevyrábí, jsou nuceni někteří pracovníci (pokud nechtějí pít vodu ani Pito) čelit alkoholickému opojení z piva "!desítky". A často, aniž by museli k lékaři, vidí často (ačkoliv nebydlí u Znojma) - docela legračně dvojitě.

0 0
možnosti
JK

hasiči pod výsluhami myslím jsou.

0 0
možnosti
JR

J59a24n 90R58á93ž

8. 12. 2023 11:15

Když jsem zprávu o výsluhách lékařů slyšel prvně, byl jsem si jistý, že se jedná o vtipnou nadsázku. Pořád si to myslím, neb považuji lékaře za nadprůměrně inteligentní skupinu občanů, kteří to vážně přece myslet nemohou.

PS. Patřím mezi ty, kteří lékařům vysoce nadprůměrné finanční ohodnocení jejich práce přejí!

1 0
možnosti
Foto

J30a34n 54Š36i78k

8. 12. 2023 8:00

Výsluhový příspěvek je za počty odsloužených let jeho význam je hlavně pro profese, které nemohou ze zákona podnikat a jsou omezeni na svých právech třeba tím, že se nemohou politicky angažovat. To není případ lékařů, ani např. učitelů, kteří podnikat mohou i jít do politiky. Na druhou stranu, např. u učitelů bych zrušil ten nesmysl s garancí mzdy 130% a po dosažení určitého věku jim nějakou penzi za státní službu přiznal, ano tak jak to bylo za Rakouska-Uherska, kdy měl státní úředník nízkou mzdu, ale určitou míru jistoty, která je motivační. Výsluha je motivační jistě taky, ale po určitou dobu musíte rezignovat na spoustu věcí v osobním životě a prakticky nemůžete nic jiného než sloužit kdykoliv vás zavolají. Lékař na výběr má, voják ne. Proto lékařům ne. Jestli u státních (u soukromých ne) zavést Rakousko-Uherský model je na zvážení, vyvážit by to měl závazek odsloužit jako lékař školu a zůstat v ČR. A když ne, školu zaplatit. Na tom není nic socialistického, v armádě to tak funguje.

3 0
možnosti
RK

Výsluha je přežitek. Nechápu, proč berou výsluhu zaměstnanci u Policie v kancelářích. A nepodnikání? Dejme jim řádný plat a ať se rozmyslí. Buď stálý slušný plat, nebo podnikání. Každého výběr. Smysl výsluh byl původně někde jinde a je to relikt socialismu.

1 0
možnosti
VK

V dnešním vydání Reflexu celou situaci rozebrali do detailu. Skupina lékařů okolo p. Kubka a p. Engela se z profesního sdružení překlopila do skupiny lobistů a vyděračů. Při splnění všech jejich požadavků , jak píše Respekt, by to stát stálo 45 miliard Kč. Jejich požadavek, aby všechna požadovaná opatření se vztahovala i na nemocnice, které nespadají pod platové tabulky MZ, je mimo zákon. To už je opravdu na hlavu.

3 0
možnosti
Foto

P49e85t94r 50H27a49n88n13i38g

7. 12. 2023 22:25

Ti, co znají mé články, tak mě rozhodně nebudou považovat za příznivce této vlády. Ovšem, mě je až líto pana doktora Válka, který se dal na tak nevděčný post, jako je ministr zdravotnictví. (Můj známý primář z Brna říká, že to je velmi dobrý lékař a slušný člověk). Chce vyřešit situaci. Ale on za to nemůže. Může za to celková koncepce, kdy si zde na náklady státu (na rozdíl třeba od USA) vystuduje lékař a hned odchází pracovat do zahraničí. Prostě, když neexistuje přirozená slušnost, tak je nutné asi zavést školné, tak jak je to obvyklé jinde. Když si zaplatíš, tak si dělej co je ti libo. Nebo povinné odpracování v ČR, odpovídající nákladům na studium, tak jak to bylo dříve. Ono nelze socialisticky studovat a následně kapitalisticky žít. Buďto to nebo ono. Pak nebudou nuceni ti druzí, kteří jsou slušní a mají odpovědnost, a tudíž tu zůstali pracovat v tak nelidských podmínkách, jako jsou přesčasy nesladitelné se zákoníkem práce, padat únavou, což samozřejmě pro pacienta také není optimální.

6 0
možnosti
JR

J91a17n 55R18á50ž

8. 12. 2023 11:10

K Válkovi:

Když se objevila zpráva, že Válek bude ministrem zdravotnictví, byl jsem zrovna na konzultaci u přednosty jedné z klinik FN Brno. On toto jmenování komentoval lapidárně: "No nazdar!" Nedávno jsem slyšel toto : Vynikající organizační talent prof.MUDr. Vlastimila Válka, CSc,MBA, EBIR, byl dobře znám i mimo kliniku radiologie a nukleární medicíny, které šéfoval. Jen si nejsem jistý, jestli v tom nebyla "kapka" ironie.

PS. V privátním sektoru většina lidí, kteří dostanou post, na který svými osobnostními i odbornými předpoklady nestačí, tak buď odejdou sami nebo jsou rozhodnutím nadřízených včas "odejiti" U služebníků státu se tak neděje, což je chyba!

1 0
možnosti
Foto

P31e54t39r 38H89a66n31n57i78g

7. 12. 2023 22:11

To je opravdu už za hranou. Co na to říkají odborníci z Bohnic, pane Kubku?

5 0
možnosti
RJ

Chtějí lékaři místo zaměstnaneckého poměru služební? Není nic jednoduššího, stačí vstoupit třeba do armády. Včetně předsedy jejich odborů.

6 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 26,97
  • Průměrná čtenost 1947x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik