Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JW

Ještě je mi záhadou, jak mohl pan autor jezdit sám již ve 14 letech na Západ. Naprosto ojedinělý případ. Nehoupe nás?

2 0
možnosti
VV

Takovych je tu vic. Vzpomente na toho co bez problemu prechazel nekolikrat denne za zapadniho do vychodniho Berlina a naopak a bydlel v hotelu v FFM v ulici Am Stintfang a byla tam kanadska ambasada. Jo a Embecko si koupile v Bile labuti, tak ze tam prisel, zaplatil a hned s nim odjel.

0 0
možnosti
Foto

Ale s Polskem máte pravdu. není tam úplně klid. V horním Slezsku najdete několik desítek obcí s dvojjazyčnými názvy, ale jinak byl rozsah tamní zkázy několikanásobně větší.

3 0
možnosti
JW

Tady je celá řeč.

https://t.co/0HnLKhYzYa

Pan Kubíček jistě bude znát německy, takže si to přečte celé, nejen něco vytrženého.

A na základě toho, co prožila jeho rodina, do paní kancléřce za pravdu.

Je zajímavé, jak Němci, s ohledem na to co prožili, plní svou morální povinnost pomoci těm, kteří byli postiženi stejně.

Češi, kteří pořád připomínají, jak byli vyháněni po připojení Sudet k Říši uprchlíky nenávidí. Přitom většina těchto lidí byla státními zaměstnanci ČSR, kteří se tak octli na cizím území. Navíc mnozí z nich přišli na místo SN, který byl hlavně pro nedokonalou znalost řeči české vyhozen ze svého postu- poštmistři, soudci, policisté, úředníci, zaměstnanci drah atd.

3 0
možnosti
Foto

Tahle nějak jsme odsuzovali Chartu 77, že? Aniž bychom věděli, co bylo řečeno, a v jakém kontextu.

Já jsem, asi jaký jediný ze zdejších blogerů na Vzpomínkovém dni útěku a vyhnání ve Schlüterově dvoře Německého historického muzea 20. 06. 2018 byl přítomen. Poto musím nad zdejší diskusí jen nevěřícně kroutit hlavou.

7 0
možnosti
VV

Sice jsem tam opravdu nebyl, ale umim cist. A to co zde ted ve zpravodajstvi o tom predvadi cesky tisk, tak za to by se ani Oldrich Svestka se svym ansamblem nemusel stydet.

A ti zdejsi radobyvlastenci zobou a zobou.

5 0
možnosti