Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Starochoff

27. 1. 2011 10:03
Pijavice multimediálního průmyslu

Kdysi se na internetu objevoval rozpočet bývalého manažera Nirvany, kdy ukazoval, kolik stojí jedna kompletní "akce" (marketing, merchendising, promo, příprava koncertu, vydání CD) pro ne-top kapelu a kolik z toho dostanou oni. Z asi 700.000,- dolarů dostali čtyři kluci asi po 15.000,- dolarech a zbytek si rozebrali ostatní. Podle toho se dá soudit, kolik je příživníků, kteří teď naříkají. Nejsou to hudebnící, jsou to ti, co nic neumí a co jen vysávají a rýžují. A tyhle doby prostě už končí a oni to ne a ne pochopit.

0 0
možnosti
U

ujko.straka

27. 1. 2011 9:03
jj

Souhlas. Zahraniční hudbu kupuju zásadně v DE v akcích za čtvrtinovou cenu oproti ČR. Těch pár CD z české populární hudby jsem si nechal nadělit k vánocům či narozkám a zbytek beru přímo od živáků. Za 200kč mám CD fakt kvalitní hudby od lidí které mám rád včetně jejich podpisů a neživím žádné příživníky.

0 0
možnosti
U

UrsusLuin

27. 1. 2011 8:23
.

Hudebníky by měly živit hlavně koncerty a ne desky. Desky jsou pozvánkou na ty koncerty.

Hudební průmysl zaspal dobu a to docela tvrdě. Já chci kvalitní MP3 nebo FLAC bez DRM ochrany. A jsem ochoten za ně i platit (jakkoliv tomu asi vydavatelé nerozumí a nechápou to). Jenomže mezitím, co na internetu najdu spoustu kvalitních MP3 řekněme neoficiálních, tak z oficiálních zdrojů tady máme wavy a mp3 s 128kbps a omezující DRM. Proč platit za horší službu?

Nicméně, myslím si, že zrovna český hudební průmysl v podstatě nic nespasí, protože v současnosti tady není skoro nic, co by se dalo poslouchat.

0 0
možnosti