Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PU

Petr Ugrin

6. 9. 2012 11:04
Zemědělec, který ...

se poctivě zabývá svojí prací a pěstuje zemědělské plodiny, vepře, krávy či další je v pohodě a v zásadě se mu vždy dařilo a i dnes daří velmi dobře. Na druhou stranu ale zemědělec, který svoje podnikání postavil na pěstování všemožných dotací bude křičet do té doby, dokud bude mít naději, že může dostat bez práce ještě více. Tak jednoduché to vlastně je ... A že se potraviny zdraží, ano, ale také mohou zlevnit kdyby zemědělci namísto dotací pěstovali potraviny.

0 0
možnosti
JV

georgino

6. 9. 2012 9:18
No, že bych byl odborník na zemědělství,

tak to asi ne, ale dopaluje mě, když vidím pole, louky ladem, příp. připitomělé sluneční elektrárny, které dotujeme všichni a potom nějaký blbec řekne, byla neúroda. Neurodilo se proto, že se nezaseje a sám to píšete, o české zelenině ani vidu, ani slechu, cpeme se vyhnanými produkty všude možně vypěstované. Stát by měl mít zájem na produkci, zatím spíš dotuje všechno možné, že zemědělec ani pořádně neví, co vymyslet, aby dostal slavné dotace. Jestli je to k jídlu, na tom nesejde.

0 0
možnosti
JV

omalovánka

6. 9. 2012 12:58
Re: No, že bych byl odborník na zemědělství,

R^

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 9. 2012 8:18
to už je přece ten starý židovský vtip

Jak  Kohn  lamentuje " padesát tisíc na tom svém obchodu prodělávám každý měsíc"...

A proč ho tedy nezavřete?

Blázníte, z čeho bych asi byl živej? :-)

0 0
možnosti
J

jarno3

6. 9. 2012 7:49
Neúroda je jen zástupný důvod

pro zdůvodnění zdražení. Naše zemědělce nic nemotivuje k výrobě potravin, naopak, jsou  cenovou politikou a dotacemi EU vedeni k vytváření podmínek pro odbyt přebytků z EU. Fňukání zamědělců o ztrátách  nechává  nutně soudného člověka chladným, protože díiky unijním dotacím "krachují" už dvacet let a stále se mají proti jiným odvětvím  dobře.

2 0
možnosti
PK

bakules

6. 9. 2012 7:23
to že je u nás nizká

úroda ceny teměř neovlivní protože jak píšete dovezlo by se levnější .Ale ono se neurodilo v Rusku,Knadě,Usa a Ukrajině a to je ten malér.

1 0
možnosti