Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
1

12dotuctu

24. 1. 2012 10:23
Tihle dva

se tu opravdu našli;-D

0 0
možnosti
PK

dolch

24. 1. 2012 22:52
Re: Tihle dva

No co? Nevím, koho tím myslíš. Já konzumuju šunky i trvanlivé salámy normálně. Jen si nenalhávám, že za to nic neplatím :-)

0 0
možnosti
PK

dolch

24. 1. 2012 8:39
Nepřesností je tam víc

když opominu ty čáry s pravděpodobnostmi, což beru jako že to měla být nadsázka, pak bych zmínil třeba vaši víru v to, že měkké salámy nebo šunky jsou "zdravější" než trvanlivé. Nemáte pravdu, obojí je zhruba stejné svinstvo. Ta látka, která prodlužujte trvanlivost mastných výrobků, je rychlosůl, anglicky pink salt, chemicky sůl s malou přísadou dusitanu sodného (asi 2 promile), v hygienických pomůckách sanitr, potravinářsky E250. Tato látka je úplně ve všem, co zavání masem a má vydržet, protože za ní prakticky neexistuje náhrada. Takže i v té nejméně trvanlivé šunčičce ji najdete. NaNO2 je na seznamu látech podezřelých z karcinogenity, ale exaktní důkaz chybí, protože uzeniny se konzumují ve velkém a rakoviny tlustého střeva je taky dost. Takže souvislost se těžko prokazuje. Tak si na to vzpomeňte, až si příště budete zase užívat nějaké té "zdravé" šunčičky" :-)

0 0
možnosti
JM

J i ř í

24. 1. 2012 8:03
Počet pravděpodobnosti

Když nevíte nic o počtu pravděpodobnosti, raději tyto úvahy nepište. Pokud by 1 párek zvýšil pravděpodobnost o 20 %, 5 párků by matematicky zvýšilo například původní pětiprocentní pravděpodobnost na 12 %. Tedy žádná jistota. Pokud to vezmu nejen matematicky, ale i medicínsky, bude to ještě složitější. V podstatě lze z počtu pravděpodobnosti (zjednodušeně) odvodit, že jsou tři skupiny lidí: jedna neonemocní rakovnou, ani když jí párky. Druhá onemocní, i když nejí. A ve třetí skupině záleží na tom, zda je jíte nebo ne - to je ono zvýšení pravděpodobnosti. Jenže to nikdo neví předem. Moc Vám přeju, abyste nebyl v té třetí skupině a nemusel jednou psát dementi.

0 0
možnosti
MR

iluminat

24. 1. 2012 19:06
Re: Počet pravděpodobnosti

prvni manzelka McCartneyho byla zatvrzela vegetarianka, zdravy zivot, a zemrela dost mlada, na rakovinu. Ja parky moc nejim, ale rozhodne vice nez 1500 parku uz jsem za zivot zkonzumoval, nejsme z nejmladsich. Kolik procent to je?;-D

0 0
možnosti