Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BS

Barbora St.

19. 5. 2011 16:28
Rodičovství je stále náročnější disciplínou

Podle mého názoru za to může i samo rodičovství, které se v posledních desetiletích stává stále náročnější disciplínou. Začíná to už porodem. Řešíme, jestli rodit v Podolí nebo ve Vrchlabí, na stoličce nebo ve vaně, s manželem nebo s Dulou. Zoufáme si, když nám nejde kojení. Chodíme na kurzy nošení dítěte (!) v šátku. Zapíšeme ho do všemožných kroužků a vybereme mu tu nejlepší školku, která je jako na potvoru hodinu a půl od našeho domu. Takže pak tři hodiny denně trávíme dojížděním....

Mohou být rodiče malých dětí šťastnější? Ano, podle mého názoru, když budou bezstarostnější. Tady je pár tipů na šťastnější rodičovství z mého Šťastného blogu:

http://stastnyblog.wordpress.com/2011/04/14/mohou-byt-rodice-malych-deti-stastnejsi/

0 0
možnosti
G

Gmur

19. 5. 2011 16:14
ja vidim problem prave v zodpovednosti

znam mlady par, jejichtz rodice uz meli v jejich veku davnopotomky. Tihle dva pracuji od nevidim do nevidim. Maji maly byt v praze.Pokud jeden z nich vypadne a k tomu pribydedalsi clen domacnosti,tak proste nemohou prezit.

No a za druhe ani jeden nema jiste misto. To jako narozdi od rodicu, kteri meli daleko lepsi socialni jistoty.

0 0
možnosti
PB

Wild Beast

19. 5. 2011 16:23
Re: ja vidim problem prave v zodpovednosti

"Jisté" místo neměli lidé po celou dobu trvání lidského rodu. Byly doby, kdy člověk neměl "jisté" ani to jestli se dožije druhého dne. A přesto měli spoustu dětí. Dnešní svět je proti tomu idylka. Takže je to jen o pohodlnosti.

0 0
možnosti
X

xena123

19. 5. 2011 15:52
tkaže máme žit jako cikáni???

:-)

0 0
možnosti
PGS

pgjed

19. 5. 2011 14:35
No, věci jsou trochu jinak

Daleko vyšší porodnost byla v dobách kdy byla nižší životní úroveň. Dnes jsme příliš ponořeni do konzumu, do "užívání si života". Život ztratil mnoho ze své přirozenosti. Svou roli ve věci hraje i ztráta ženskosti žen. Ženy stále méně láká jejich přirozená role být manželkou a matkou. Pak se není co divit, že nemají děti.

Společnost, která se dostane do takového patologického stavu postupně vymře a její přestárlé zbytky překryje a pohltí jiná, vitálnější civilizace.

0 0
možnosti
L

lesicatko

19. 5. 2011 15:49
Re: No, věci jsou trochu jinak

Demografické pravidlo - čím vyššia životná úroveň, tým menej detí platilo kedysi. Dnes síce platí, ale modifikovane - zhruba od HDI 90 % maxima sa otača a  krajiny s najvyšším HDI už majú viac detí, je to deda graficky hokejka. Otazka je, či to bude pokračovať...

0 0
možnosti
JP

jájájá

19. 5. 2011 14:29
Proč?

Ano, to znám, zrovna před pár dny, když jsem odpoledne přiběhla uřícená z práce, rychle nákup, manžel po příchodu z práce mezitím zaběhl do školky vyzvednout vnoučka, nakonec vyzvedl mě a jelo se k mladým (pracujícím – jeden z nich na dvě a druhý na tři směny), kde již čekala vnučka. Rychle pobrat všechny nachystané věci včetně školní aktovky a jelo se k nám domů. Malého převléct, mezitím nachystat něco k svačině, pak ho strčit dědovi a rychle se s naší holčičkou pustit do školní přípravy. Pak zase malého  řvoucího („Já nechci k babičce, já chci maminku!!!!“) obléct, nic doma nezapomenout, nacpat do auta a jede se k druhému dědovi, který se mezitím vrátil z práce po 12-ti hodinové směně a k druhé babičce, která se měla vrátit z práce až k večeru.

0 0
možnosti
J

johana.johana

19. 5. 2011 14:35
Pokračování

Předání dětí, zvláště řvoucího malého („Já chci domů k mamince, nechci zase spát u babičky!!!!!!!!) a s obrovskou úlevou o půl sedmé večer návrat domů. Jeli jsme zkratkou, takže naše cesta vedla kolem domů, kde žijí stejně šťastní a bezstarostní lidé, o jakých píšete. Všichni byli venku, spousta dětí a  dospělých, děti běhaly, všichni se smáli a veselili, dospělí si leštili své nové „audiny“, které jim stály před domem a určitě byli rádi, že nemusí po práci rozvážet svá vnoučata po babičkách a dědečcích, protože rodiče musí vydělávat a nikdo se neohlíží na to, že mají děti a že se o ně někdo musí postarat. Tak v čem je chyba?

0 0
možnosti
ZMPT

Zenový Mistr Pi- Tcha

19. 5. 2011 14:23
.

No já bych tak neviděl problém v naší klesající natalitě, protože stejně už je tady tak dost lidí a když nás tu bude např. 7 milionů, tak jen tím lépe, problém vidím právě v ekonomické oblasti, není problém mít jen jedno dítě s tím že na vlastní důchod si hold nějak našetřím, je problém v tom že mi stát jen tak nedovolí abych tohle udělal a vysaje mě v podobě daní, které jsou aktuálně větší než 60% a na druhou stranu dovolí aby různé parazitické živly mohly z těchto peněz profitovat, takže dokud budeme stále dokola volit strany, které jen a jen rozkrádají namísto abychom dali hlas straně, která má v programu výrazné okleštění role státu (SSO), tak se tu nic nezmění, jen obyvatelstvo bude čímdál chudší, pijavice napojené na státní aparát čímdál bohatší a skončí jako už mnohokrát v historii příchodem nějakého "vůdce"..     

0 0
možnosti