Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

MJFA

9. 10. 2012 9:29
Půjčování peněz je podnikání jako každé jiné.

Pokud jste tak hloupý a půjčíte peníze někomu, kdo je nemůže splatit, je jen dobře, že o ně příjdete. To jsou například ty půjčky bez nutnosti prokázat příjmy.

0 0
možnosti
X

xmuadib

9. 10. 2012 8:21
Píšete naprosté hlouposti

Je smutným jevem doby blogů, že lidé se razantně k něčemu vyjadřují aniž by o tom něco věděli.

Jednak vůbec neuvádíte co podniklo Společenství k vymožení pohledávky. Jednak pletete dohromady exekuci a osobní bankrot. Pravděpodobně vůbec netušíte co to je osobní bankrot a jaké jsou jeho podmínky. Dotyčný je vlastníkem bytu má tedy o co přijít a z prodeje jeho majetku může být Vaše pohledávka uspokojena. Je to i jeden z důvodů proč by ani soud osobní bankrot nepovolil. Přijít o byt asi není moc důvod k radosti. Z textu není zřejmé, zda dotyčný nemá byt např. na hypotéku a pak by hrozilo, že nesplácí a prioritně bude uspokojena banka. Ono toho tam není víc. Vy jste prostě jen něco plácl ve svém "spravedlivém" rozhořčení . Myslím, že plácat takhle někde u piva by Vám slušelo více.

3 0
možnosti
PD

Glock Mark XXVI

9. 10. 2012 12:32
Re: Píšete naprosté hlouposti

Především s osobním bankrotem musí souhlasit věřitelé, bez souhlasu OB nejde uskutečnit.

0 0
možnosti
RP

radim36

9. 10. 2012 8:15
Když dlužník dluží příliš, pak bez bankrotu je to do

nekonečna. Případně do smrti dlužníka. Dlužník klidně může vydělávat a nedělat další dluhy, ale i tak může dluh vzrůstat o úroky. Dlužník je doživotně zničen, věřitelé sice doživotně dostávají od dlužníka nějaké splátky, ale stejně za takové situce je splácení dlužníkovi logicky "na háku"  a tak obvykle ani věřitelé z toho nic nevytěží.

Osobní bankrot tu situaci ukončí a definitivně vyjasní. Podle provedení bankrotu buď okamžitě nebo během tuším dalších 5 let. Pak je dlužník volný a pokud je schopný, může se odrazit ode dna a stát se normálním občanem.

Pravý viník toho, co autor píše, není bankrot, ale hrůzně zbytnělý systém státem garantovaného vymáhání dluhů. Který umožňuje lukrativně vydělávat hlavně úvěrovým společnostem na poskytování půjček lidem, kteří už v okamžiku půjčky zjevně ze svého příjmu nejsou schopni půjčku splácet a následující exekuce potom tyto lidi oberou o veškerý jejich zbývající majetek. Ostatní věřitelé se s nimi jen svezou a logicky jsou potom na tom biti.

1 0
možnosti
PD

Glock Mark XXVI

9. 10. 2012 12:35
Re: Když dlužník dluží příliš, pak bez bankrotu je to do

Po pěti letech není volný, pouze zanikají pohledávky, které byly předmětem osobního bankrotu. Dlužník musí během té doby uhradit alespoň poměrnou část dluhu, teď přesně nevím kolik (minimálně 30%?). Nově vzniklé dluhy se do OB samozřejmě nezapočítávají.

0 0
možnosti
JO

oneill

9. 10. 2012 7:21
Antikarma

Kde je tlačítko pro antikarmu ?

0 0
možnosti