Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Saša

3. 8. 2011 8:50
Ten případ, na který narážíte, proběhl jinak.

Dotyčné dámy si vybraly zaměstnání a zaměstnavatele tak, aby v sobotu, kterou světí místo neděle, nemusely chodit do práce. Nenutili nikoho, aby přistoupil na jejich pravidla, ale vybraly si tak, aby mohly svá pravidla zachovávat bez obtěžování druhých. Jenomže po čase zaměstnavatele změnil názor a pracovní režim - a začal je nutit chodit do práce v sobotu.

Z hlediska morálního je ta věc jasná - lumpem je zde zaměstnavatel. On to byl, kdo nedodržel původní podmínky a začal šikanovat zaměstnance.

0 0
možnosti
D

Dita_1

3. 8. 2011 9:56
Re: Ten případ, na který narážíte, proběhl jinak.

Podstatné je, zda tu volnou sobotu měly podloženou pracovní smlouvou.

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

3. 8. 2011 8:25
nejde o „čorku“ nebo cestu pro dávky

za tuhle část doufam že potkáte nějakého žida.  To že to máte v hlavě pomotaný a myslíte si, že život je jen nonstop práce .................

0 0
možnosti
S

Smrť

3. 8. 2011 9:21
Re: nejde o „čorku“ nebo cestu pro dávky

Autor by neměl paušalizovat, i v tomto etniku se najdou pracující jedinci a pak je tady samozřejmě nadsázka, protože každému je jasné, že oné menšině nebrání v práci náboženství, ale lachtaní nemoc a nonstop zábava na cizí účet. Zmínku o židovi nechápu, bylo by možné tuhle narážku vysvětlit?

0 0
možnosti
PK

dolch

3. 8. 2011 8:18
Skřivánci na niti

už ve slavných skřiváncích byl přece kuchař v pracovním táboře proto, že odmítl pracovat v sobotu z náboženských důvodů. Nic nového pod sluncem.

0 0
možnosti
JAZ

alexej77

3. 8. 2011 8:10
Vánoce....

...jsou trapné křesťanské demagogické svátky a já kvůli těm zločinným křesťanům (zloději,vrazi,komunisti,fašisti) nemohu pracovat, protože jim podlehl i stát a na ty trapné dny vyhlásil státní volno. Fuj!!! Souhlasím s autorem.

0 0
možnosti
PK

dolch

3. 8. 2011 8:17
Re: Vánoce....

Ale na prvního Máje to necháme, co? Svátek práce si vzít nedáme !:-)

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

3. 8. 2011 7:50
Tohle jste trošku přehnal

Mohl byste vědět, že zavedení volného dne (šábes u Židů, pátek u muslimů, neděle u křesťanů) mělo významný sociální smysl. Z tohoto hlediska státní "nerozlišování" (čili den jako den, stát je sekulární) znamená, že státu je tahle sociální role fuk.

Samozřejmě existují nutné nepřetržité provozy (policie, nemocnice atd.) - ale mezi ně nepatří supermarkety!

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 8. 2011 7:47
co by jste si vybíral

Vy se samozřejmě smíte podle své víry rozhodnout, kdy pracovat nebudete a Vás zaměstnavatel je povinen to respektovat.Co je na tom k nepochopení????:-)

0 0
možnosti