Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K90a45r73e97l 67R24a16d34a

1. 6. 2013 22:53

Spolehlivý test finanční gramotnosti obyvatelstva  provedla vláda zavedením druhého pilíře důchodů. Jak se ukazuje, finančních negramotů se našlo jen pár tisíc. V zájmu prevence by měla být zveřejněna jejich jména a profese.

0 0
možnosti
JH

Dobrý den pane Baloune, tentokrát s Vámi, dosti výjimečně, souhlasím. Banky a jiné finanční, pojišťovací a úvěrové společnosti na finanční negramotnost obyčejných lidí sázejí. Reklamy jsou nádherné, perspektivy skvělé. Příkladně jakási finanční instituce nabízí sloučení různých úvěrů do jednoho. Již samotná skutečnost, že jednotlivec má víc úvěrů svědčí o všem, ale to jen tak mimochodem. Sloučením úvěrů se sníží celková měsíční splátka, přičemž jejich počet zůstane zachován. Hezky znějící nesmysl. Neznám pozadí uzavírání, splácení, či rušení úvěrů, zda je možno splatit jednorázově bez sankce. Nikdy jsem to neabsolvoval a může se to lišit od subjeku k subjektu. Finanční instituce musí vydělávat, jinak by zanikly a hodně vydělávat, proto ty reklamy, které samy o sobě nejsou levné, přesto se vyplatí. To svědčí o tom, že finačně negramotných lidí je mnoho. Finančně negramotní bankéři, kterým se mimochodem nic nestane, dojeli zpravidla na nákup toxických aktiv v mylném přesvědčení, že zadlužené státy platí. Klasik Paroubek řekl: "Dluhy se neplatí" a měl na mysli státní dluhy. Pokud by se platily, dojely by na to ty zadlužené státy, pokud ne, dojedou na to chamtivé banky, které státy, nevím proč, sanují, takže opět na to dojedou státy, tentokrát ty méně zadlužené, ale finančně negramotné. Všeobecně dělat dluhy je špatné, pokud na to nemám, nemohu to mít a to platí o lidech, bankách i státech. Příjemný víkend.

2 0
možnosti
Foto

K85a73r74e40l 96R57a73d35a

1. 6. 2013 23:11

Banky nenápadně změnily náplň činnosti. Z instituce poskytující finanční služby se transformovaly na lichvářské spolky. Je podivné, že to vlády dovolí. Je to proti zájmům občanů tak proti zájmu státu. Jasně to dokazuje, že naši volení zástupci nehájí ani zájem občanů, ani zájem státu. Nasnadě je otázka  PROČ ?

1 0
možnosti