Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Teda nevim jak je na tom spořitelna, ale 30% ročního úroku nechce ani Homecredit. Mě vnucuje hotovostní půjčku Reifka a má RSPN kolem 17%. Je to ovšem zbytečná námaha, protože mi Deutsche Bank nabízí stabilně 7,3% s  RSPN 7,8%.

Hlavně si ale nestěžujte, že ČS neinvestuje Vaše peníze! Banky, které úspory obyvatel "investují" do amerických hypotečních papírů a ropných vrtů na druhém konci světa musíme zachraňovat dodnes. To by měli dělat banky investiční, striktně oddělené od bank pro nás spořílky.:-)

0 0
možnosti
Foto

Za první republiky byla lichva trestným činem. Dnes je lichva státem požehnaným nástrojem, jak kumulovat kapitál mimo roztříštěné vlastníky, tedy občany.

Je zajímavé, že cizí banky by si to ve svých domovinách nedovolily. Ale čemu se vlastně divím? Vždyť jsme „jen“ Divoký Východ. Každý Jesse James je na tom lépe, než poklidný občan ČR.

3 0
možnosti

Lichva je stále protizákonná.

Co si tu cizí banky dovolují navíc? Zavádějí nám účty bez poplatků jako Mbank? K čertu, měli bysme za to vyhlásit Polsku válku. Co nám tu dále dělají? Zvyšují konkurenci? Půjčují peníze na úrok? Vydávají kreditní a debetní karty? K čertu, já prostě nevím co tu tak špatného dělají

0 0
možnosti

Matematicky lze dokázat ledacos, nicméně realita nám ukázala, že země které fungují podle finančních pravidel dokázaly svůj trh rozvinout, narozdíl od muslimských zemí které zůstaly ve středověku.

0 1
možnosti
BD

To jsou věci, co tady lidé píší.

Úrok je opravdu nemravný bez ohledu na svoji výši.Banky by měly spolupodnikat s rozdělenými riziky.Tak fungují například muslimské banky. Tam úrok neexistuje.Úrok byl zakázán i v křesťanství - dnes se na to takticky zapomnělo a Vatikán čile bankovně obchoduje .

Lze matematicky dokázat, že jakýkoliv úrok dříve či později vyvolá krizi. A dnes když dluhy v bankách  přesahují HDP celého světa to ani není nutno nějak dokazovat- to stačí jen přemýšlet.

0 0
možnosti
PA

Nepíšete pravdu. Úrok nikdy nebyl zakázán. Byla jen stanovena výše, která byla označena za lichvu, viz koncil z roku 325. Později vatikán několikrát měnil názor. Pokud nemám pravdu, napište odkaz na zdroj informací.

0 0
možnosti
LV

;-D;-D;-D"Kdyby si lidé přestali z bank peníze půjčovat a účty měli jen jako provozní, nikoliv spořící nebo jako depozit namísto ukládání do polštáře či do matrace doma , asi by většina bank zkrachovala. "

To je stejné, jako kdybyste napsal, že "kdyby si lidi u pekaře nekupovali chleba a rohlíky, pekař by zkrachoval".

Banky podnikají tak, že shromažďují "volné" peníze a nabízejí je za úrok těm, kteří je potřebují. To je jejich byznys.

Banky tu nejsou od toho, aby primárně investovalz.

Ale když už jsme u toho, každá banka má - mimo jiné - i svou investiční společnost, která - jak Vy píšete - sama investuje. Banka sama nějak zásadně investovat nesmí, brání jí v tom zákon.

Kdybyste chtěl mohl jste si snadno zjistit kliknutím na web kterékoliv banky a na odkazy tam uvedené. Ale brblat je jednodušší...

2 0
možnosti
Foto

Ale berte také v úvahu mocenský nástroj centrálního bankovnictví. Ony Vám ty rovnice pak vyjdou jinak. A navíc s ohledem na socialistickou mantru, že lidem patří maximálně tolik peněz, aby neumřeli hlady, celou věc dokreslíme.

1 0
možnosti
JP

Stát by tohle vše mohl vyřešit založením jedné velké státní banky, spořitelny, pojištovny, kdy by peníze neodcházely do zahraničí, tím pádem by zůstaly v naší ekonomice a klidně by mohl odstoupit od vyděračských poplatků a lidem vyjít vstříc, protože pak to, že peníze zůstanou doma by bohatě tuto ztrátu nahradilo. [>-]

2 0
možnosti
AJ

On je stát v 90.letech neměl?

0 0
možnosti
PA

Lichva je označení pro neúnosně vysoký úrok a to už od roku 325 n.l. Kdyby banky poskytovaly lichvářský úrok. Bylo by to trestné. Banky tedy poskytují obvyklý úrok. Banky by nezkrachovaly. O spotřebitelské půjčky bankám dnes už moc nejde. Jsou o level výš. Půjčují státům. Aby ale mohly, potřebují všechny peníze na účtech. Největším trestem pro ně by bylo, kdyby si postupně všichni své peníze vybrali. A to i bez nutného runu na banku. Pak by totiž neměly krytí v systému částečných rezerv a NEMOHLY by půjčovat (rozuměj  vyrábět) další. Největší znehodnocení Vašich peněz nespočívá v tom, že Vám je banka neúročí, ale v tom, že může díky Vašim penězům vyrábět další a tím je znehodnocuje.

0 0
možnosti
AT

Nejhorší je že naše vláda prodala banky cizincům, daně jdou pryč a vláda brečí že narůstá státní dluh...

0 0
možnosti
JG

Myslím, že už jdou banky do sebe, sami nás nedavno informovali, že nám přestávají účtovat poplatek za vedení hypotečního účtu, což je milé:-)

0 0
možnosti
MD

tak proč tam ty peníze dáváte?8-o

1 2
možnosti
RS

A kde píše že tam ty peníze dává?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...