Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

A co vám brání vybrat si jiného dodavatele elektřiny, autore?

0 0
možnosti
PH

P50a88v44e22l 85H96e13k

24. 1. 2013 12:20

To ste spočítal špatně, musíte brát v potaz průměrnou výrobu nikoli průměrnou spotřebu domácností.

0 0
možnosti
Foto

Pane Baloune opusťte prosím ten vžitý model, že "zdražení elektřiny=nenažraný ČEZ. ČEZ cenu silové elektřiny zdražuje jenom nepatrně. To, co nám prostřednictvím stále se zvyšujících cen pouští žilou, jsou obnovitelné zdroje energie. Ty nás jako spotřebitele stály minulý rok 44mld kč a cena s dalším instalovaným výkonem dále poroste. 5 mld provařených někde v Albánii je proti tomu sranda.

1 0
možnosti
PV

sranda, kterou ale nakonec musi nekdo zaplatit.

0 0
možnosti
PK

Ted nevím co jste víc ,jestli populista a nebo jen diletant.Skoro mě připadá zbytečné při vaši inteligenci vysvětlovat Vám z čeho se skládá cena elektřiny.Cena  je tvořena  burzou /nevím jestli víte co to je/ + distribuce/regulovaná/+doplatky na obnovitelné zdroje.To je prostě fakt .Jakákoli ztráta u as. sniží hodnotu akcii a potažmo dividend,nemá nic společného s manažery.Tj.o peníze příjdou akcionáři /v případě polostátního podniku samozřejmě stát/.Vím že pro oranžového odboráře jsem asi nesrozumitelný, tak prosím věnujte čas místo žbleptům samostudiu.

1 2
možnosti
PK

Brzovní cena tvoří jen část ceny energie jak správně uvádíte ve svém vzorci. Zhruba se jedná o polovinu ceny. Vzhledem k tomu, že jak výroba tak distribuce je cca ze 70% vlastněna státem, je prostor k navýšení ceny celkem otevřený. Nepřijde mi vhodné barevně označovat přispěvatele blogu ani jakékoliv jiné značkování příslušníků lidské populace.

0 0
možnosti