Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A95l43e70š 24B46a56l39o89u55n

9. 10. 2016 23:05

Proboha,takže k poslání informace smskou vyžaduje nový software, hardware a 10000 nových úředníků? A to víte určitě? Nebo tu všichni jen melete tu všichni kalouskovu básničku? A že někdo zkrachoval ještě před zavedením EET - jak za to EET může? Že by to bylo z vyděšení?

1 2
možnosti
Foto

Nikdo nezkrachoval! Prostě to někteří již zabalili. Nepřekrucujte!

Podnikatel si nejprve musí požádat o autentizační údaje a certifikát pro evidenci tržeb (funguje již od září), také si musí nakoupit vybavení včetně softwaru atd.

Čtěte: http://www.podnikatel.cz/zakony/zakon-o-evidenci-trzeb/uplne/

0 0
možnosti
Foto

A55l55e76š 84B53a24l12o17u56n

9. 10. 2016 23:02

Proboha,takže k poslání informace smskou vyžaduje nový software, hardware a 10000 nových úředníků? A to víte určitě? Nebo tu všichni jen melete tu všichni kalouskovu básničku?

0 1
možnosti
ZH

Problém je v tom, že bez jakéhokoliv pochopení věci mícháte dohromady cosi, co s EET žádným způsobem nesouvisí. Prostě zjevně tomu nerozumíte a ani nemáte snahu (nebo schopnost?) to pochopit.

1 0
možnosti
Foto

Většina lidí si myslí, jak je ti živnostníci okrádají a neplatí daně. Když jsem dal jako živnostník zákazníkovi jednoduchý dotaz jestli chce práci s daní za 13000,- nebo bez daně a bez papírů za 10 000,- nikdo nechtěl daň platit. Tak kdo je tu ten špatný? A myslíte si, že s EET to bude jinak? Daň zaplatí zase zákazník ve vyšší ceně. Až půjdete na oběd překvapí vás , že místo 79 za meníčko platíte 99, tak si vzpomeňte, že platíte to EET. Sečteno- těch 18 miliard nespedne z nebe, to zaplatíme my zákazníci.

1 0
možnosti
JN

J25a46n 61N13y25i87l47a39s

9. 10. 2016 20:19

Pane Autore. Za x-let co čtu blogy na iDnes jsem tu přečetl spoustu neuvěřitelných blábolů. Ale Vy jste napsal ten nejvydařenější. Gratuluji.

5 1
možnosti
Foto

Zivim se cistenim pivnich trubek neboli sanitaci vycepu. Jen za minuly tyden mi kvuli EET skoncili 4 hospody. To je pro me ztrata pres 2000kc mesicne. A dalsi se chystaji zavrit. A jde o hospodske, kteri nejsou v obecnim, ale ve svem. Takze zavrou a uz to po nich nikdo neprevezme. Pokud to pujde takovym tempem, budu bez prace.

3 0
možnosti
Foto

U nás v ulici zavřely 2 trafiky (důvod o něco níže uvádí paní Ernestová), hospod končí také pár. Do konce roku opravna kožených a brašnářských věcí, krejčová, opravna šicích strojů. Za rok v tuto dobu to vidím maximálně na obchodní centra + vietnamce a pak pidi e-shopy. Tu tam nějaký "držák", mající v rodině zdarma poskytující své služby právníka, účetní a daňovou poradkyni a IT specialistu. Když teď slyším p. Marxovou jak se bije za práva zaměstnanců (ovšem platit to budou zaměstnavatelé), jsem zvědavá jak to všechno bude vypadat.

1 0
možnosti
ZH

;-D To je nářez. Podnikatelé v důsledku zavedení EET nebudou moc jezdit na dovolenou a vykazovat to jako školení... Nedivte se, že vám lidé nadávají, protože motáte jabka s hruškama... Když ani netušíte, o čem píšete, raději nepište... ;-D

3 1
možnosti
Foto

Těch blbostí tam píše autor víc, např. ten firemní dům.;-D

Také mě dostalo toto: "... a časté obědy s nejbližšími (nemusí jít nutně o rodinu) byly pohoštění obchodního partnera." Z toho jasně vyplývá, že píše o něčem, čemu nerozumí. Živnostník si oběd nesmí dát do nákladů, ani kdyby hostil třeba prezidenta! A u právnické osoby je pohoštění obchodního partnera "reprezentací", která není nákladem pro daňové účely.

Vůbec nechápu, proč se k tématům vyjadřují lidé, kteří nemají o dané problematice ani páru! Jó, kdyby o EET napsal nějaký podnikatel, kterého se to bude dotýkat, jaké to má klady - ráda si to přečtu.

3 0
možnosti
ZJ

Stokrát nic umořilo vola.

Když o účetnictví nic nevíte, nedělejte ze sebe (doplňte sám).

Ono se totiž nejedná pouze a jenom o EET. jde o soustavnou buzeraci podnikatelů. My malý a střední nemáme svá právní a ekonomická oddělení, štáb lidí na hlídání nových norem a předpisů.

Možná by Vás zajímalo, kolikrát se za 20 roků měnilo DPH, Kolik vyšlo nových zákonů a vyhlášek, kterými se musíme řídit.

A neznalost neomlouvá.

Jo a ti malíři, co to kásli na ruku, to kásli bez DPH. O které jste zaplatil míň.

Tak čí peníze státu chybí?

5 0
možnosti
Foto

I42v48a79n 86M76a22r44e66k

9. 10. 2016 18:46

"Kásli" ? je to jejich věc p.Jiroušku. Klidně si studujte nová a nová DPH, nyní EET a nové normy a předpisy , asi Vám to za to stojí. Já jsem musel při svém povolání dodržovat desítky předpisů , norem a chybu jsem si nemohl dovolit , ale nikdy jsem své profese nelitoval a ani si na ni veřejně nestěžoval ,mějte se ať se Vám i vaší firmě daří i s EET v patách .

0 2
možnosti
MP

Nikdo soudný, kdož si pamatuje například fungování REGISTRU VOZUIDEL nemůže být z EET nadšený. Zejména z automatických snakcí který mse nevyhne při selhání techniky.

3 0
možnosti
Foto

Jeden totální zastánce EET a bijec podnikatelů, zde vesele diskutující a nadávající na dva malíře, kteří mu vymalovali bez účtenky, na dotaz, proč na vydání té účtenky netrval odpověděl: "Ano , měl jsem na tom p. Chuchmo trvat , lampárna u nás na nádraží by mi ji zcela jistě uhradila. A nebo jako důchodce jsem si ji jak je dobrým zvykem měl dát " do nákladů" ? ? ?"

-------------

To snad ani nemá cenu komentovat. Jenom bych rád upozornil, že stát okradl stejným dílem, jako ti jím kritizovaní řemeslníci. A pokud použiji jeho terminologii, tak zloděj je stejně ten, kdo účtenku nevydá, jako ten, kdo ji nepožaduje. Zloději jsou prostě oba.

6 0
možnosti
Foto

Pane Tomáši, jestli ti živnostníci byli plátci DPH, tak větší podíl na okradení státu na daních měl ten důchodce, než ti řemeslníci.

4 0
možnosti
AJ

A90d20a65m 36J59a95k39e24š

9. 10. 2016 16:57

Víte pane Baloune, vy jste prototypem člověka, který se těší, když sousedovi chcípne koza.

Celou podstatou problému je absurdní výše zdanění (přímého i nepřímého) a naprostá nezřízenost mocenských a finančních potřeb bující státní moci. Sám deklarujete, že jako zaměstnanec vlastně nemáte žádnou manévrovací možnost. A tak závidíte těm, kteří ji ještě trochu mají. To, že na základě minoritních externalit (ne, vaše rovnítko mezi podnikatelem a šizuňkem je skutečně jen pouze ve vašem smyšleném světě, v realitě skutečně neexistuje - Gaussovu křivku znáte?) nasadíme plošné opatření, které administrativně a finančně zatíží všechny. Faktem totiž je, že už dnes je administrativní zátěž podnikatelů (tedy různých kontrolních mechanismů) ze strany státu katastrofální. Mj. i všichni sousedé ČR se k podnikatelům chovají méně hovadsky. Zavedením EET se dosáhne jen a pouze jedné věci, dalšímu zhoršení současného stavu.

Ne, sic pouhý zaměstnanec, skutečně nepodporuji EET. Je to jen další prostředek státní zvůle a další dílčí nástroj absolutizace státní moci (se všemi následnými efekty zneužitelnosti a korupce).

Očekáváte-li od zavedení EET ráj na zemi, tak ten nenastane. A i když třeba dojde krátkodobě k navýšení výběru daní, z dlouhodobého hlediska žádné vylepšení nenastane, naopak.

5 0
možnosti