Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Pane Baloune, jste očkovaný proti chřipce? Ta letos zabila už přes 50 lidí. Virus škodí především jedincům s oslabeným zdravím. Jedním z faktorů je i nákaza chřipkou - pokud člověk bojuje s jednou infekcí, další infekce ho poškodí mnohem snadněji. Takže - voláte-li po tom, aby se ostatní chovali zodpovědně k Vám - ptám se, jak zodpovědně se chováte Vy k ostatním?

0 1
možnosti
JP

J54i84ř37í 87P22l75í14v75a

29. 3. 2020 21:19

"...jako naši bankéři, obávající se o své tučné a bezpracné zisky".

Zdroj:https://alesbaloun.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748523

To mi něco připomíná.

0 1
možnosti
JK

J39a35n 70K74o29z69á21k

29. 3. 2020 22:00

Přesně vím, co vám to připomíná, ale tady nejde o třídní boj, ale o zdraví lidí, takže pouze hloupé přirovnání. Skoro mi připomínáte hlášku v mariáši: Dostal jsem samé plívy.

2 0
možnosti
Foto

Na chřipku umírá ročně v Česku až dva tisíce osob a v několika epidemických týdnech se jí nakazí ročně mezi deseti a patnácti procenty populace, tedy cca 1 až 1,5 milionu lidí. Celosvětově má chřipka ročně na svědomí až 650 tisíc úmrtí a ročně ji prodělá zhruba jedna miliarda lidí. Zkuste si představit, jakou paniku by tato čísla způsobila u koronaviru, zatímco u chřipky jsme to brali jako normální součást života. Kvůli chřipce nikdy nebyla realizována žádná opatření, v médiích nebyly popisovány případy jednotlivých zemřelých a dobrovolné očkování proti ní podstupuje jen pět procent lidí. Chřipky se tedy nebojíme, i když se na ni umírá.

1 1
možnosti
Foto

V italské Lombardii (počet obyvatel skoro stejně jako ČR) zemřelo za březen 6000 lidí na koronavirus. Většina během poslednách 14 dnů. Porovnejte s našimi 2000 na chřipku za rok, případně si to zkuste přepočíst na podobně dlouhá období.

7 1
možnosti
PS

Karanténu nebo doporučení spousta lidí ignoruje. V lese jsou poházeny desítky vlhkých ubrousků protože místo do nákupáku vyrážejí moderní matky do lesa. Když je hobařská sezóna tak všude na lesních cestách/odpočívadlech a vlastně všude stojí desítky aut. Včera stejný obrázek. Všude obaly od tatranek a bonbónů. Chaty narvané k prasknutí. Už se těším až ti stejní lidé co porušují kde co budou obviňovat vládu že to nezvládla.

5 0
možnosti
Foto

Pobyt v přírodě je povolen, tak jaké porušování karantény?

0 0
možnosti
Foto

Díky, že nadpis byl pouze ironický.R^

0 0
možnosti
Foto

Nic není zbytečné, když jde o lidské životy, žádná opatření.

Dávám recept jak se doma nenudit, malujeme celý dům, samy s manželem, není čas sledovat internet ani televizi, ono to večer úplně stačí, když se vkradou smutné zprávy do našich myšlenek.

Modlím se, abych se ráno probudila a uslyšela, máme lék na koronavir pro všechny, nebo očkovací látku, to by byl ten nejkrásnější dárek pro celý svět.V

0 0
možnosti
JH

Tedy, ne že by se všechno povedlo. O té pandemii pořád ještě víme málo a některá opatření budou, dodatečně, určitě označená za zbytečná...

Ale když slyším to naduté ironizování vládních opatření, dehonestaci premiéra, ministrů a navíc ještě ty stížnosti na porušování lidských práv....

Nejraději bych tyhle chytráky.......

10 0
možnosti
JK

Taky chodím na procházky. V práci se setkám a 20 X více lidmi, než na procházce.. Až holt dá vláda příkazem, pro ty, co chodí do práce, že nesmí do veřejného prostoru, tak nám může na pracovištích připravit třeba takový oplocený pracovní tábor..

1 4
možnosti

Je fakt, že tato situace proklepne společnost dokonale. Zdá se, že díky jaru a koronaviru raší blbost některých spoluobčanů ještě víc než obvykle. Sobci non plus ultra.

4 0
možnosti
Foto

Nějak jsem nepochopila pana primátora Nwelatiho, který stopnul veškerou MHD dopravu, krom Senior busu, takže nejohroženější skupina, která by měla nejvíc sedět doma na zadku, si jako jediná může trajdat po Boleslavi s dalšími cca 30 lidmi v buse.

A někdo,kdo pracuje například v Nepřevázce a bydlí v Čejeticích a nemá auto, ať se denně projde.Rv

2 0
možnosti
RM

jo jo. Já to vyřešila tak, že jezdím do práce autem a beru s sebou i kolegyni, která auto nemá. Kolegyně do zrušení MHD jezdila s max.5lidmi. Já jezdila autem sama. No myslím, že to zrušení MHD nebylo nejšťastnější.

0 0
možnosti