Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vyrábět pro děti zbraně-hračky je účelová výchova pro budoucí zájem dětí o vojákování. Mírumilovný člověk svému dítěti důkladně vysvětlí, k čemu povede hra na zabíjení a protože normální dítě je mírumiílovné, pochopí to

1 0
možnosti
Foto

I22v31o 45C46i67l82i80c83h

29. 11. 2014 9:36

Já jsem jako dítě přicházel do styku se zbraněmi celkem běžně a od mala jsem znal bezpečné zacházení s nimi. Dodnes mám zbraně rád primárně jako geniální strojařinu (kterou rád rozebírám a čistím), samotné střílení mne nijak zvlášť nebere a provozuji ho na střelnici pouze v rámci udržení návyků pro (nedejbože) případ nutné obrany.

Můj syn z prvního manželství se zbraněmi také přicházel od mala, dnes by již mohl mít vlastní, ale nechce, což je jeho svobodné rozhodnutí, které samozřejmě plně respektuji. Prostě mu to nic neříká.

Naše malé děti v současném manželství také od mala učíme, že zbraň není žádná hračka a použít ji lze jen a pouze pro případnou sebeobranu a to ještě jen jako nejposlednější ze všech posledních možností.

Souhlasím s autorem, že zcela nejhorší možné řešení je zakazování. A s mírumilovností to nemá mnoho společného.

11 0
možnosti

Pane Cilichu, z vašeho příspěvku je patrné, že jste uvážlivý člověk. Můj příspěvek se týká masy, která uvážlivá není. Rozvoj počítačových her s tématikou zabíjení je nástavbou k pistolkovým a podobným hračkám a duši dítěte, které není vedeno, ničí. Většina dětí je ponechána sobě napospas, hlavně, když si hrají a dají pokoj. Proto dávám této zhoubné zábavě palec dolů

1 0
možnosti
Foto

I22v55o 28C78i51l71i47c28h

29. 11. 2014 10:36

Já například naše děti od mala učím, že se nikdy na nikoho jen tak nemíří a to dokonce ani plastovou dětskou hračkou. Dokonce už jsem byl i náhodným svědkem, kdy to naše nejmenší dcerka učila (tehdy ještě ve školce) své vrstevníky.

3 0
možnosti

Není zcela fér obviňovat hardcorové hry určené spíše starším dětem/mladistvým. Je to trochu protimluv, když pana Cilicha chválíte za jeho přístup ke zbraním a výchově, a přitom zatracujete hry. Je to totiž to samé. I hru musí hrát zodpovědná osoba, k této činnosti duševně dozrálá, stejně jako auto může řídit jen člověk tomu proškolený. Ke hraní her sice nepotřebujete žádný průkaz, ale jak jste naznačila, je to věc zájmu o dítě, který většina rodičů podceňuje.

1 0
možnosti