Změny v pokroku za posledních dvacet let

Za posledních dvacet let se událo spoustu změn v našich životech. Pojďme si v obrazech připomenout dobu, co jsme měli - co máme. To co můžeme mít, a co můžeme ovlivnit - záleží na nás a na tom jak život přijímáme - chceme ho mít.

V roce 1996 byl mobilní telefon, ne moc levnou záležitostí. Mobilní telefon se rovnal minimálnímu měsíčnímu platu. Nejlevnější nedotovaný přístroj stál přes 10 000 Kč, dnes je to zhruba desetina této částky. Mobilní telefony před dvaceti lety byly co do váhy a velikosti - menším příručním zavazadlem. Jen dva tři přístroje, které byly na trhu, měly hmotnost těsně pod 200 gramů, zbytek tuto hranici  přesahoval. Rekordmanem byla Motorola TX770 s téměř 300 gramy.

Mobilní telefony dnes a před dvaceti lety

Změny kolem nás.  

Stavební úpravy - změny okolo nás

 První plazmová televize, která se objevila  na trhu pocházela od společnosti Fujitsu a začala se prodávat v roce 1996. Její cena byla nedosažitelná pro mnohé. Průměrná cena plazmového televizoru se na tuzemském trhu v roce 2005 pohybovala okolo 46 332 korun. Ceny spotřební elektroniky v České republice v posledních letech výrazně klesly. Nejvíce zlevnily LCD, plazmové i klasické televizory, výrazný pokles cen nastal také u notebooků, DVD přehrávačů či mobilních telefonů. 

Elektronika dříve a dnes

Změny kolem nás - budovy.

Budovy kolem nás - v čase

Zahraniční návštěvy

Dvě návštěvy - každá jiná

 

Autor: Alena Stratilová | pondělí 31.10.2016 9:28 | karma článku: 13,31 | přečteno: 298x