Válka na Ukrajině pohledem obyčejného člověk

vyvolává emoce, troufnu si říct že u každého člověka, každé věkové skupiny. V těchto dnech se veškeré pozornost obrací k dění na Ukrajině.

Všichni, nebo velká většina obyvatelstva a to na celém světě se snaží nějakým způsobem pomoci, přímo se zapojit ať již humanitární pomocí, vojensky nebo i aktivně s vysláním dobrovolníkům, kteří se chystají aktivně podílet v boji a bránit Ukrajinu. 

"Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli vyzval k vytvoření „mezinárodní legie“. Někteří mladí dobrovolníci cestují přímo na Ukrajinu, aby se přihlásili. Jiní se nejprve hlásí na ukrajinských velvyslanectvích a konzulátech, než opustí zaměstnání nebo zanechají studia." 

Rusko mělo prst na spoušti již delší dobu, a delší dobu vyvolání války plánovalo, ale všichni jsme doufali a věřili, že k válce nedojde, věřili jsme, že Putin bude schopen dialogu, spletli jsme se. Rusko pod vedením Putina vede monolog a své kroky sám sobě vždy dokáže zdůvodnit ve svůj prospěch. Jednoduše řečeno lež je pravda a pravda je lží. Nicméně svým krokem a postojem Putin sám sebe zahnal do kouta. Věřím však, že tato válka brzy skončí a Rusko z ní vyjde poražené a ponížené.

Co můžou udělat občané, civilisté pro Ukrajinu, a jak mohou pomoci nebo přispět k zastavení válečného konfliktu ? Stát si za svým postojem, nahlas odsuzovat zlo a válku, kterou Putin vede. Proti Putinovi nestojí jen Ukrajina, ale Ukrajina má za sebou a na své straně celý svět. 

Pamatujte, že hlas jednotlivce pokud je slyšet, je mnohdy víc než hlas davu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Stratilová | čtvrtek 3.3.2022 8:27 | karma článku: 10,76 | přečteno: 266x