"To musím zvládnou sám" Andrej Babiš Covid 19

Na začátku epidemie Covid 19 někdy na jaře 2020 jsme situaci zvládli relativně dobře oproti jiným státům. Jako jedni s prvních jsme zavedli přísné opatření, a v důsledku toho jsme měli de facto epidemii  pod kontrolou.

Co se stalo, a proč se nám kontrola vymkla, co selhalo,  k těmto otázkám nelze říct jednoznačnou odpověď, a spekulovat v této těžké době by bylo zavádějící a trestuhodné, viníku je několik, a je otázka jak, a kdo si chybu dokáže připustit a hlavně přiznat a nejen sám před sebou ale přiznat chybu veřejně.

 Chybovat je lidské, čas od času každý udělá a dopustí se chyb ve svém životě, pokud ale chyby, kterých se dopustíme, stojí to nejcennější, a to lidský život bezesporu je pak je namístě se ptát, zda mají dále takový lidé být v čele vlády.   

Na jaře 2020 jsme situaci zvládli, na podzim stejného roku se však situace vymkla kontrole a tato situace přetrvává dodnes. Premiér ČR Andrej Babiš po vzoru písně Karla Gotta "To musím zvládnout sám" nejprve odmítal na přelomu srpna/září připustit selhání vlády a hlavně svoje vlastní selhání. O několik dnů později  dne 21.9.2020 v projevu apeloval na občany ke kolektivnímu semknutí a společnému zvládnutí". Zde, v tomto projevu, krátkodobě bylo nahrazeno typické babišovské "já" za slovo "my" ovšem jak dalece toto bylo myšleno vážně, ví jen sám premiér. Ostatně jak se vyvíjí očkování občanů proti Covid 19 a nezvládnutí registrace se ukazuje v těchto dnech. 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Stratilová | sobota 16.1.2021 6:35 | karma článku: 17,41 | přečteno: 456x