Praha a zbytek, nebo zbytek a Praha, lépe řečeno proč i sami sebe dělíme

Před volbami a i nyní, je to stálé téma. Ozývající se hlasy o rozdělané společnosti. Kdo, dělí společnost a proč se necháme dělit "pražáci to zase rozhodnou" bylo slyšet častokrát v den voleb.

Má Morava komplex méněcennosti nebo pocit že jim Praha něco bere - jejich vnitřní "já", a oni by se museli podřizovat, nejen onomu neexistujícímu "diktátu" z Bruselu a nedej bože i těm Pražákům, kterým by vládl nějaký akademik a ne ten jejich jedinečný s lidmi v dobrém myslící a pro lidi konající dobro ing.Zeman.   

komplex méněcenosti ?

Společnost bezesporu rozdělená je, ono rozdělení se stále více prohlubuje s každým dalším dnem. Každým dalším dne o pár milimetrů je ta propast hlubší. Moderní je, říkat a ohánět se demokracii a odlišným názorem. Nemoderní je, názor vyslechnou a přemýšlet, co ten druhý říkal. Místo toho se okamžitě přejde do ofenzívy, slovních výpadu a ochranným štítem jsou dezinformace z pochybných webu, či zaručeně pravé a ověřené zprávy, které přišly do emailu, od zaručeně spolehlivé a věrohodné osoby, mající na mysli jen a jen naše blaho a vlastenectví. "Republika, totiž přestává být tou naší. A zaprodanci jí chtějí prodat. Pražáci - pražská kavárna jsou spolčení s Bruselem a chtějí nám diktovat" Jenže on ten "diktát" je bez jakékoliv logiky. Společnost je rozdělené nejen názorově, ale hlavně je dominantní rozdělení regionální, z jakési nesmyslné žárlivosti.

Česká republika je složena z několika regionu/krajů, a ty se navzájem bez sebe neobejdou, i když Praha by se teoreticky obešla. Uvědomit si to, je prvním krokem, ke společnému nalezení rovnováhy mezi lidmi.  

střední podniky
velké podniky
Právnické subjekty

  

osoby pobírající příspěvek v nezaměstnanosti
počet volných míst

Zdroj Regionální informační servis

Autor: Alena Stratilová | sobota 17.2.2018 16:00 | karma článku: 9,43 | přečteno: 566x