Povolební čas, koho uspokojí z nás

Výsledky voleb ukázaly jak silný marketing dokáže být a jak ti co křičí, křičeli tak dlouho, až "překřičeli" onen údajný "spiklenecký dav".  

Zda toto vítězství bylo opravdovým vítězstvím, ukáže čas v horizontu jedno, dvou let nebo také i pár měsíců.  Musíme jít dál, a pokusit se oprostit od otázek a přemýšlení, proč a jak je možné, že taková SPD šla rychlostí blesku nahoru. Proč ANO, kde šéf A.Babiš a 1. místopředseda J.Faltýnek, kteří čelí trestnímu stíhání kvůli dotaci, i přes veškeré kauzy se stalo vítězem voleb. Tyto záležitosti, jsou staré a šetření začalo cca před 2 lety a nelze tvrdit že to bylo účelově cílené před volbami, jako pokus o "odstranění".  

Oproštění se od zbytečných otázek a přemýšlení bere spoustu energie. Čas dokázat vrátit nedokáže. Stalo se, a my se musíme soustředit na přítomnost a budoucnost. Je to však pro poučení a nebrat věci na lehkou váhu. Obdobně tak bychom se i měli konečně oprostit od minulosti jako celkové a neustálého srovnáváním. Máme z historie spoustu významných osobností, které nám mohou a měly by být vzorem. Leč ty, i přes naše časté vzpomínání a připomínání nevzbudíme k životu zpět. Jsme to jen my, kdy žijeme v této době a jsme to my, kdo může něco dělat, a jsme to my, kdo má tu moc cokoliv ovlivnit. Nebo se o to alespoň pokusit. Slovo má sílu moci. A důležité je mluvit, mluvit a mluvit pokusit se o vysvětlení či konfrontaci přímou - důkazní. I když máte dojem, že je to boj s větrnými mlýny a okolí neposlouchá, co říkáte. Věřte, že poslouchá, byť si to prvotně nepřipouští ale do hlav se to dostane a ta pak začne přemýšlet,srovnávat. "Nesklánět" hlavu dopředu a jít dál. Trpělivost růže přináší říká pořekadlo, každá růže má však trny, důležitý je květ s vůní svobody než-li stonek s trny co by zbyl bez květu. Na naivitu je lék. A nás čekají další důležité volby, volba prezidenta.

Extrémně naivní část národa, co věří všemu a všem a že je takový Tomio Bjukenen zachrání před onou "záplavou" migrantů, která se na ně valí a o které jim nikdo, krom jeho samotného nechce nic říct. Pak je tu další část národa, ta normálně-reálná a konečně třetí část, která tu první naivní část využívá a manipuluje s ní a to pro svůj osobní prospěch, nikoliv však pro prospěch společnosti, i přes to, že tak tvrdil, ovšem jen dočasně (do voleb). Nebo dočasně, pokud nedosáhnou vlastního prospěchu a uspokojení.

Těch slibů bylo mnoho dáno, dokáží je ti, co zvítězili však i plnit reálně ?

Šéf SPD v pondělí 23.10. 2017 v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu řekl, že hnutí chce zrušit koncesionářské poplatky, zestátnit Českou televizi a Český rozhlas.     

1) Už tímto výrokem ohrožuje demokracii. Jež má v i názvu "Svoboda a přímá demokracie"  na Svoboda a jednostranná demokracie neboli vláda jedné strany. 

2 ) Koncesionářské poplatky: Ty se platí běžně všude v Evropě. ČR není výjimkou v placení poplatků. Koneckonců, pokud je platit někdo nechce má možnost se odhlásit. 

Podíl občanů EU, kteří věří, že jejich země má prospěch z členství v EU, je 64%, což představuje nárůst o 4 procentní body oproti roku 2016. Stejný názor sdílí 56% Čechů

EU :  56% Čechů uvedlo, že jejich země má prospěch z členství v EU    

 

 

Autor: Alena Stratilová | pátek 27.10.2017 13:41 | karma článku: 9,92 | přečteno: 429x