Kroužkuj, kroužkujeme, kroužkujte pár hodin do voleb

Máslo versus svoboda. Vlastenecká pobřežní hlídka okamurovců versus vlastenectví svobodné, ve svobodné a demokratické zemi. Na kolik moc, ovlivní ceny másla volby a naši demokracii. 

Pár hodin zbývá do voleb, za pár hodin budeme rozhodovat o našem dalším společném osudu. Komu dát hlas mnozí stále neví a i když možná ví, a jsou přesvědčeni že po sérii slibu ve volební kampani zvolili to nejlepší, možná by si mohli položit otázku, než-li svůj hlas hodí do volební urny. 

Jsou sliby realizovatelné ? Zachrání Vás, super-hrdina se svou pobřežní hlídkou SPD před onou migrační vlnou ? Skočí pro Vás do vody, nebo jen za poplatek nabídne záchrannou vestu ? Je stát firma jakožto soukromý objekt nebo je stát společenství občanů - všech občanů, kteří chtějí svobodně žít, svobodně vyjádřit svůj názor, svobodně cestovat a studovat, kde chtějí a kdy chtějí ?   

V předvolebních kampaních, které probíhaly napříč celou republikou bylo hodně slibu. Byli tyto sliby doložitelné fakty nebo jen pouhými slovy. Mezi slovy a činy je velký rozdíl. A po volbách už může být trochu pozdě na to se ptát.  

Dostala jsem email typu "Včera jsem šla pro léky a nechala tam 500 a to bylo na předpis. Jídlo jde teď hodně nahoru, o máslu ani nemluvím." Stále máme potřebu věci rozebírat a srovnávat se zahraničím či rozdílnosti platů v různých sektorech. I přesto že tento obsah emailu není pozitivní, stále si myslím že životní úroveň je dobrá v ČR. Protože ten kdo psal tuto zprávu, na druhou stranu hodně cestuje a užívá života. Pokud a jsou peníze na cestovaní a různé jiné věci, pak si myslím že "brečení" není na místě. Ono to máslo jak šlo cenově nahoru může jít i naopak dolu. Máslo nezaručí kvalitu života, to může zaručit jen Váš hlas u voleb.  

Srovnávání platových ohodnocení ze zahraničím, sousední Rakousko nebo Německo, kterým tolik leží v žaludku. Platy jsou jiné ale i ceny a životní úroveň jiná. Ve finále, on ten dělník v Česku je na tom stejně jako ten dělník v Německu nebo Rakousku. 

Štastnou ruku u voleb, ve volbách rozhodujete, kdo jste a kdo můžete být. 

 Mějte na paměti slova pana prezidenta.

Václav Havel o volbách
„Žádám vás snažně, abyste nepodpořili ty, kteří vám slibují, že všechno vyřeší za vás. Takoví lidé chtějí, abyste jen mlčeli, poslouchali a drželi krok. Žádám vás snažně, abyste nepodpořili ty, kteří mají diktátorské sklony, příliš často mění názory, nejsou schopni se domluvit s jinými, nabízejí různá dobrodružná, nepromyšlená a neodpovědná řešení a kteří by se nejraději vrátili k centralistickému řízení všech našich společných věcí.“
Československá televize 
2. června 1992  

 

V.Havel

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Stratilová | pátek 20.10.2017 12:38 | karma článku: 10,51 | přečteno: 388x