Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Q

QQ.

27. 8. 2012 11:55
Odkud kracis a kam jdes

spolecnosti??? Ja myslim, ze singles neni o nejakem dilcim problemu toho ci onoho cloveka. Singles je trend, smerovani spolecnosti od spolecneho k individualnimu. Moderni doba prinasi instituionalizaci vseho. Na rozdil od minulosti, kde kazdy kazdeho potreboval dnes nikdo nepotrebuje nikoho. Rohlik nekupuju od Marenky, ale od instituce, jina instituce mi da elektrinu, plyn, televizi. My nikoho nepotrebujeme a nikdo taky nepotrebuje nas. Muzeme se na kazdeho vykaslat a kazdy se muze vykaslat na nas. Proto ma stale vice lidi pocit, ze se nebude trapit s cizim clovekem v ponorce 1+1 nebo ve vetsi ponorce 2+1.

0 0
možnosti
.

.Camino

27. 8. 2012 17:36
Re: Odkud kracis a kam jdes

Singles byli v kazde dobe, ne kazdy se smel zenit ci vdavat, byla "zamestnani" od nevidim do nevidim, kdy moznost partnera neexistovala....priklad z poslednich stoleti...ucitele, sluzebnictvo atd.

1 0
možnosti
H

hovn

27. 8. 2012 10:37
Odpovídající nadpis by měl možná znít

bezradnost současné doby, protože si myslím, že to není ani hit, natožpak moderní. Je to takové schovávání hlavy do písku, ale vysvětlujte to cool dvacet +, že je věci třeba v 50 + doženou.

3 0
možnosti
PH

petrph

27. 8. 2012 10:31
ale to je ten základ

Že ve vztahu musí být tolerantnost.

Já dám včerejší příklad- manželka odpoledne oznámila že potřebuje zajet něco důležitého nakoupit.Takže já abych tu půlhodinku ohlídat doma malou.Já sice měl dohodnutého něco jiného,ale byl jsem ochotný to odložit než se vrátí.Než si manželka sepsala nákup,tak jí napadlo že by bylo hezké kdybychom tam zašli jako rodina,s kočárkem, a se všim (a já ten-náhle obrovský  nákup odtáh).To už se mi tolik nelíbilo,ale jak sama píšete, tak je nutné někdy ustoupit,tu svoji činnost jsem odvolal.Než manželka nabalila co všechno potřebujeme na půlhodinovou cestu do obchodu s mimčou,uplynula další hodina.

Když už jsme vycházeli ze dveří tak malá shodila a rozbila skleněnou lahev.A manželka nám(tedy mně i dceři)vynadala  že to je naše vina,a že kdyby bylo po jejím,tak už mohla být dávno  sama z toho obchodu zpátky..

Ale z toho si chlapy nic nedělejte,jestli tu svojí máte rádi, tak už si na  tu ženskou nelogičnost rychle zvyknete.Není důvod kvůli tomu zůstávat singles

4 0
možnosti
K

Kalouskybijec

27. 8. 2012 11:04
Re: ale to je ten základ

Ano, toto je manželství v kostce.Je ale zvláštní, pokud je ženská na všechno sama tak aplikuje mužský přístup, je to jednoduší, šetří to čas a peníze.

2 0
možnosti
S

stepulka

27. 8. 2012 10:21
Nechápu smysl podobných článků

Připadá mi to jako polemika o tom jestli někdo rád buchty makové nebo povidlové.

Ať už je něko single, mingle, zasnoubený , vdaná, ženatý, rozvedený.... každý si ve svém osobním životě žije jak nejlépe umí, jak uzná za vhodné, jak se cítí a jak si to přeje... A to je velký dar dnešní doby, protože dříve tomu tak často z různých důvodů být nemohlo.

4 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

27. 8. 2012 17:41
Re: Nechápu smysl podobných článků

Dar to je spis takovy...jako trojsky kun.

1 0
možnosti
TV

tomtop

26. 8. 2012 19:40
to by mě zajímalo

jak pak ten singlák či singlačka zvládnou změnit svůj životní styl, když se rozhodnou že už mají toho "pravého" . Nevěřím tomu, že ten, kdo je zvyklý chodit pravidelně po pařbách, mít několik vztahů zaráz a dělat si přesně to co chce se najednou začne někomu jen tak přizpůsobovat a bude ho brát vážně. Podle mě je to cesta do pekla, samozřejmě že začátek může být růžový, ale jak se tihle týpci trochu otrkají, vrací se do starých kolejí ... bezohledné preferování svých zábav a chtíčů .... následuje po čase rozvod, který vystresuje a rozhodí děti ... copak z nich asi vyroste ?

5 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

26. 8. 2012 22:07
Re: to by mě zajímalo

no moment.já jsem singl. Ale pařby nechodím.. jsem spíše slušnák,takže v tomto případě by problém nebyl.

0 0
možnosti
S

Světlonoš_v6

26. 8. 2012 17:59
-

osobně si taky myslím, že většina okázalých singles dělá z nouze ctnost. Pochybuju že někdo chce doopravdy být sám dobrovolně. Na druhou stranu taky pozoruju výraznou netoleraci vůči těmto singles ze strany zbytku společnosti a často si kladu otázku, proč ta nenávist. Když si přečtu příspěvek Gwendolyn pod sebou, tak mi taky nepřijde jako dvakrát štastná a vyrovnaná osoba, když má potřebu řešit druhé, aby si dokázala sama sobě, že ona je užasná. Prostě žij a nech žít.

6 0
možnosti
VK

-palič-

26. 8. 2012 18:02
Re: -

Jejda, Tobě unikl článek "Nastěnka nebo Marfuša", viď ;-D:-)? Tam najdeš o Wendy fšechno ;-D! Napsal ho pan Petřík.

2 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

26. 8. 2012 17:34
Novodobi jajinci a trosky, ktere delaji z nouze ctnost

se radi ujali slova ze zapadu, ono zni lepe nez stara panna, na ocet, svobodna matka, rozvedena, nezadana... Nejlepsi jsou takove, ktere jsou 3x rozvedene a rikaji, ze patri k singles...

Zenske, ktere maji smulu na chlapy = kdyz chytas porad stejne ryby, neni nacase zmenit navnadu?

Zivot je o kompromisech, nekomu ale vic vyhovuje volit cestu tvrde hlavy, trvat na svem princi na bilem koni znacky Porsche a tvrdit, ze mam smulu na chlapy, ja jsem svobodna dobrovolne, oni se mne boji, jsem uspesna a lukrativni zena...atd.

Dobre napsano, karma, vidim to dost stejne az na tu smulu.:-P;-)

8 0
možnosti

oldiess

26. 8. 2012 17:59
Re: Novodobi jajinci a trosky, ktere delaji z nouze ctnost

výrazu single jsme se tady ujali už nejmíň před  50 let co se začaly vyrábět malý gramodesky, o tenistech už ani nemluvě;-D takže nic novodobýho, a jistě ikskrát lepší než stará panna či na ocet

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

26. 8. 2012 17:29
singles je samota

a ta zkracuje život.

2 0
možnosti
H

hafusak2

27. 8. 2012 9:28
Re: singles je samota

Nemyslím si. Na stará kolena jsem zůstal sám a žádnou novou už nehledám. Docela mi začalo vyhovovat být sám svým pánem se všemi svými koníčky, smečkou psů, zahrádkou atd. Můžu nechat špinavé nádobí v dřezu, ponožky na zemi, nejsem buzen že chrápu, nikdo mě netahá na nudné společenské akce, kdykoliv se můžu natáhnout na gauč a dát si 20, vařím si na co mám chuť a když se někdy s kamarády zaseknu, tak mi to nikdo nevyčítá. Jsem šťastný a spokojený, je mi moc dobře samotnému.

0 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

26. 8. 2012 14:44
v článku je uvedeno

že ženské mají smůlu na chlapy. je na nich bud neustoupí, nebo sníží nároky.když sníží nároky,tak at pak neremcají. Když nesníží,tak holt budou muset zůstat samy.Nikdo z chlapů není pan dokonalý.to samé by se mohlo říct o chlapech,kteří mají vyšší nároky na ženy. Jenže obecně platí, že žena může být hloupější než muž. to znamená,že věštšině mužů ty hloupější ženy nevadí a klidně by s nima chodili.

0 0
možnosti
EK

Y.N

26. 8. 2012 15:53
Re: v článku je uvedeno

Obecně platilo, že se ženy musí tvářit hloupě, aby muži měli o ně zájem. Obecně jsou muži v průměru totiž méně chytří...

2 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1110x
Jsem v prvé řadě člověk, žena, partnerka, dcera, vnučka a kamarádka. Učím angličtinu, učím se francoužštinu, ráda sportuji, cestuji, hraji na kytaru, vařím a dívám se kolem sebe. Jsem obyčejný člověk, smrtelník, kterého občas děsí pomíjivost okamžiku a baví vzrušení z nich. Člověk žije pro okamžiky...