Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Maše městská a obecní zastupitelé nepřetržitě naříkají na nedostatek peněz, ale vánoční, silvestrovsdké a novoroční rozhazování nikomu z nich nevadí. Několikamilionové částky, které za výzdobu a zvláště pak honosné ohňostroje vyhodí, by bylo možné využít určitě mnohem smysluplněji. !!!!!!

1 1
možnosti

Jestli ono to nebude tím, že Vánoce ještě nejsou. Je advent a ten není o výzdobě, jarmarkách apod. Lidi ale nejsou na nějaké ztišení a rozjímání zvyklí. Kouzlo "černých hodinek" zmizelo v záři televizorů. Pak není divu, že až ty Vánoce přijdou, je kouzlo už jaksi vyprodané, vyčpělé a nezábavné. Ač vánoční období trvá kousek přes Tři krále, pro někoho skončí snad už den po Štědrém večeru.  Pokud tu atmosféru někdo hledá, tak ji najde nejspíš daleko od hlučícího davu, snad právě na té ztichlé vesničce v kruhu rodiny a přátel.

1 0
možnosti
Foto

Já mám asi štěstí, že mi několik týdnů před Vánocemi sponánně naskakuje svátečně dojímací nálada a umocní ji vlastně cokoli, k tomu účelu na mě nastražené - světla na stromku na náměstí, klidně kýčovitá, i ty trdelníky, které vůbec nejím, cetky za nekřesťanské ceny, které nekupuji. Dokonce i ty zástupy lidí mě znervózňují míň než obvykle.

3 0
možnosti
Foto

Nejspíš to bude tak, že co do vánoční atmosféry je každý samozásobitelem. A těm hodně produktivním je vlastně jedno, kde jsou, nosej si ji s sebou :-)

3 0
možnosti
Foto

Já se podobným věcem léta vyhýbám, právě proto. Mnohem vánočnější jsou pro mě do tmy svítící okna venkovských chalup, ozdobená mísou ořechů, věncem z chvojí nebo dětskými obrázky na skle.

P.s.: WC Restaurant Kotleta mám ve sbírce taky :-):-)

2 0
možnosti
Foto

Já se na ta okna venkovských chalup taky vždycky třesu. To ani nemusejí být Vánoce, stačí večerní procházka kdykoliv v roce, psi vyjí na měsíc, sem tam z chléva zabučí kráva nebo ovce a člověk má na duši mír. Možná městům křivdím, určitě taky mají svoje kouzlo. Budu hledat.:-)

0 0
možnosti

I30r13e98n26a 89H83r58u39b68á

19. 12. 2012 10:04

Já na trzích na Staromáku byla už dvakrát a vánoční atmosféru jsem cítila. Je to asi otázka rozpoložení dotyčného, zda chce jen rýpat a hodnotit výzdobu (na které podle mě nezáleží) nebo zda si chce dát svařák, pohladit s dětmi zvířátka a poslechnout hudbu. Jinak moc nerozumím, co máte proti trdelníku a WC.

1 0
možnosti
Foto

Proti trdelníku a WC nic nemám, jak jste na to přišla? Pohladit s dětmi zvířátka je fajn, ale dala bych přednost zvířátkům, která jsou v pohodě a mají kolem sebe dost místa, aby se mohla alespoň otočit. Jinak mi to přijde vůči zvířátkům od nás lidí dost sobecké.

0 0
možnosti

P85e42t59r 23P21i83l54n19ý

19. 12. 2012 0:56

Sakra! Vy, venkovská ženská byste mne, roduvěrného Pražáka měla vlastně naštvat, avšak já Vám musím dát  zapravdu... (Za text - fotky hodnotit neumím)

3 0
možnosti

"Kam se poděla vánoční atmosféra?" To je jednoduché, dámo. Léta vás poznamenala. Tedy ve vnímání vánoc. Jinak jistě ne.

3 5
možnosti
Foto

Jinak určitě taky, což o to. Vánoce mám ráda, na trhy bych ale radši do Vídně, třeba příští rok se poštěstí.

2 1
možnosti
Foto

Pěkný článek a fotografie. Do předvánoční Prahy jsem se letos nedostal a ani nedostanu, tak jsem Vám za něj extra vděčen.

Fotky jste brala z ruky nebo jste se do Prahy tahala se stativem? Asi z ruky a  máte ji teda dost pevnou. R^

Fotka J. Husa se špičkou vypadí komicky, dobrý vtip.

4 1
možnosti
Foto

Mně se sova na poslední fotce celkem líbí. Připadá mi hezčí než létající andělíčci na kolotoči. Ti mi připadají trochu kýčovití. Každý člověk má jiný vkus.

3 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1128x
Mám ráda biografické romány, literaturu faktu, rajskou omáčku a taky třeba Járu Cimrmana nebo francouzskou zpěvačku Zaz. A protože Češi jsou národ "prosíravý" (řečeno slovy klasika), stále je a bude o čem psát.