Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aklab

8. 1. 2008 12:11
Add.: rezjir II

Pochopitelně nemohu souhlasit ani s Vaší tezí, že ..."telegrafy a kabelogramy docela dobře nahradily mobily".  Např. u radiotelegrafního spojení musel být přítomen operátor, který byl schopen v reálném čase zprávu vysílanou v Morseově abecendě dekódovat a zapisovat, kabelogramy sice zprávy zapisovaly automaticky a originály zpráv bylo možné archivovat a zprávy číst se zpožděním a pod. 

Radiotelegrafy nebyly k dispozici ve všech městech a obcích, kabelogramy už vůbec ne..., atd., atd.

Nezlobte se, ale toto srovnání kulhá asi tak, jako srovnání Kašparova leteckého spojení Praha-Pardubice s dnešní moderní leteckou přepravou. 

Přesto Vám za Vaši diskusi děkuji, škoda, že jste mi nenapsal na osobní mail. Rád bych Vaše argumenty rozvedl.

0 0
možnosti

Aklab

8. 1. 2008 11:59
Vážený přispěvovateli "rezjir"

Vzhledem k tomu, že Vám nelze odpovědět a Vy jste reagoval několika příspěvky na mnou napsanou ironickou úvahu - nadsázku... reaguji tímto způsobem.

I na nadsázku se dá reagobvat věcně - leč toto není úvaha o správnosti či nesprávnosti volby v roce 1918, tohle je pokus o zlehčení současných mediálních "tanců", kdy na téma kandidátů Klause a Švejnara bylo publikováno od 1.ledna 2008 do dneška přes 500 mediálních materiálů.

Vaši poznámku na margo studia mého historie ( spíše by mělo jít o studium dějin komunikace...) nepřijímám. Informovanost v roce 1918 se vůbec nedá s dnešní srovnávat. Noviny s Internetem už vůbec. Náklad novin byl žalostný - z dnešních existovaly např. LN s nákladem 26 tis. 1x denně. A zkuste se seznámit s jejich přechodem z "odpoledníku" na ranní vydání... V roce 1918 v krajích vycházely převážně německé deníky, které ale právě v roce 1918 bojovali s nákladem, cenou nedostatekem papíru a zanikaly. Zkuste napsat 1 deník, který vycházel 3x denně a jeho náklad (!)

0 0
možnosti

rezjir

7. 1. 2008 15:57
Vážený pane

Kdybyste studoval historiii, tak byste věděl, že už tehdy byly k dispozici telegrafy a kabelogramy, které docela dobře nahradily mobily atd.

¨Sice nebyl internet, ale noviny vycházely v několika vydáních denně.

Měl byste spíše volit ze sportu jnou otázk: Nebylo by pro vznikající Československo lépe, kdyby byl zvolen prezidentem někdo jiný?

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1779x
Amatérský pozorovatel,komentátor a rádoby glosátor všeho, co se děje kolem - politiky, kultury, sportu. Chovatel papoušků - amatér. Exsportovec - amatér. Profesionální smolař.

Seznam rubrik