Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

21. 3. 2012 14:39
Jistě to mohli udělat

Ale kde je ta chyba v definici?  Proč mají být - podle vás - mnou zvolení poslanci zbaveni práva hlasovat?  Jo - pokud byste se mě zaptal, zda podporuji klouzavý mandát, odpověděl bych "ano"

Vy píšete o odvolání vlády: i kdyby celá koalice před hlasováním odešla, nic by se nestalo - nebyl by 101 poslanec pro návrh.

Co však při vyslovení důvěry vládě?  V případě 107 poslanců koalice, z toho 15 členů vlády?

0 0
možnosti
JA

Aklab

21. 3. 2012 17:37
Re: Jistě to mohli udělat

Kumulace funcí byla největším zlořádem za totality, dnes není výjimkou, když přední politik má také 4-5 funkcí, které časově nemůže absolutně stihnout. A jak píšete, že by se nic nestalo, když by celá koalice před hlasdováním odešla, bylo to to hloupé:

1) nevychutnala by vítězství a nemohla je mediálně prezentovat

2) jako řídící by zbyl jedině L.Zaorálek, a když by "obratně" změnil předmět hlasování a nehlasovalo by se o vyslovení nedůvěry vládě (tam je opravdu třeba 101 hlasů), ale formuloval by to tak, že sněmovna jedná o tom, jestli má tato vláda její důvěru - tak by zřejmě vznikl ústavní "pat" - pro vyslovení důvěry vbládě stačí nadpoloviční většina přítomných poslanců !!! Řeší to dokonce stejný paragraf zákonq o jedenacím řádu... .

Takže odchod by mohl způsobit slušnou estrádu... '

0 0
možnosti
MJ

Heisenberg

21. 3. 2012 11:54
chyba je jinde

A to sice ve všeobecném rovném volebním právu, kdy má stejný hlas člověk, který celý život poctivě dře a odvádí daně a xindl, který za celý život na práci nehrábnul a žije ze sociálních dávek popřípadě ze zlodějny.

Měla by platit jednoduchá rovnice: Přispíváš státu na přímých daních víc než od státu čerpáš na podporách a přídavcích? Pak máš volební právo.

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 3. 2012 7:22
ale je to správně

Tady je třeba připomenout, že ti ministři, pokud by i vlád padla, tak nepůjdou na dlažbu,ale jen si přesednou do poslaneckých lavic...:-)

1 0
možnosti
S

simsII

21. 3. 2012 9:25
Re: ale je to správně

A o tom to je, že? Ale faktem zůstává, že tohle naše poslanec x ministr by nemělo být trpěno. Tohle čecháčkovství je ale pro nás příznačné. Co kdyby, tak si komunisti nechali po smrti raději pro jistotu vykropit i hrob. A tohle opatrnictví se s námi stále táhne, již se stalo modální vlastností tohoto národa. Pro to opatrnictví lidi ani nevylezou do ulici, co kdyby.........a co by potom bylo, kdyby.....

0 0
možnosti
FS

aroneček

21. 3. 2012 6:59
Autore a Vy jste

ještě nepochopil,že naši"vůdcové" již zapomněli co je to demokracie a komu patří sdělovací média?

0 0
možnosti
JA

Aklab

21. 3. 2012 7:53
Re: Díky!

Máte pravdu - tohle mi nedošlo...:)

0 0
možnosti
N

nevinnaobetcenzury@seznam.cz

21. 3. 2012 5:20
Kdyby babka mela kulky

tak je to dedek.

4 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1779x
Amatérský pozorovatel,komentátor a rádoby glosátor všeho, co se děje kolem - politiky, kultury, sportu. Chovatel papoušků - amatér. Exsportovec - amatér. Profesionální smolař.

Seznam rubrik