Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Autore, nechápete, nedivím se; byl jste v tom vychován. Tak tedy nejlépe příklad: ke sto mír milujícím  muslimům se po čase přidá 10 radikálů. Nebudou hned zabíjet, ale budou se snažit, i pod pohrůžkou násilí, dostat většinu do ulic, k radnici a klást požadavky. Kolik z té stovky se jim postaví a odsoudí jejich konání?

0 0
možnosti
BT

Islám povoluje křesťanům provozovat veškeré náboženské aktivity bez omezování. Takže my se máme ptát vás muslimů o povolení, a vy hodní a nenásilní nám slavit dovolíte. Už chápu , proč se nacistická ideologie a islám tak velice sblížily...

1 0
možnosti
JS

Ve svém článku mimo jiné píšete, že "většina islámských zemí konvertovala k islámu bez válek" a následně uvádíte výčet těchto zemí. Jenže je to právě naopak. Islám se šířil prakticky výhradně vojenskou cestou. A právě v těch zemích, které uvádíte (dnešní Pákistán, Afghánistán, Kavkaz…) docházelo při islámských výbojích k největším krveprolitím.

Například již roku 712 byli v Brahminabádu popraveni všichni hinduističtí vojáci, kteří přežili bitvu. Bylo to mnoho tisíc lidí a popravy trvaly celé dny a noci. Dobývání Indie muslimy vyvrcholilo v jedenáctém století, kdy Mahmúd z Ghazny rozpoutal proti hinduistům neslýchaný teror. Například v bitvně u Somnathu bylo zabito padesát tisíc hinduistů. Dochovaly se zprávy o nespočtu zničených hinduistických chrámů, které dle dochovaných popisů patřily k prastarým uměleckým klenotům. O tom, jak fungoval islám na západě Indie a v dnešním Pákistánu nejlépe vypovídá například skutečnost, že Firuz Šáh ve čtrnáctém století se chlubil, že vlastní sto osmdesát tisíc indických otroků.

Když začnete zkoumat historii severní Afriky, Blízkého východu a Mezopotámie během islámské expanze, nutně si musíte položit otázku, kam zmizely původní národy tohoto rozsáhlého území. Odpověď je jednoduchá – pokud nebyli poarabštěni a islamizováni, tak prakticky zmizely. Například muslimský  dobyvatel Egypta, Amr Ibn al-Ás mezi lety 693 až 700 snížil počet původních obyvatel Egypta (Koptů – v té době již křesťanů) o devadesát procent. Například obyvatelstvo Behnesy, Fajjúmu, Aboitu, Nikie a dalších měst nechal úplně vyvraždit – včetně nemluvňat.

Mohl bych pokračovat velice dlouho.

Vaše slova se tímto stávají značně nevěrohodnými, a nezáleží příliš na tom, jestli je to z Vaší strany záměr nebo pouhá nevědomost.

0 0
možnosti
LR

Vaše pokusy vylíčit islám a Korán jako mírumilovné tolerantní věření na Vaši verzi bohů jsou poněkud pokrytecké až lživé.

Přečtu-li si Korán, tak tam v dominující míře jsou výzvy k vraždění a mučení, stavění žen do méněcenné role, nesnášenlivost, pravidla jak dělit násilím ukradený majetek mezi zločinci, kteří loupili atd. atd.

To, že je tam jeden jediný veršík o nenucení k věření na Vaši variantu bohů je v kontextu natolik tolerantní, jako svobody výběru typu "Peníze nebo život".

0 0
možnosti
JB

A co říkají verše z Koránu na vraždu - prozatím - 84 dětí!! - v Pákistánu? Já vím, že vám osobně to může být líto, ale propána krále, jestliže jsou muslimů stamilióny, jak je možné, že se nevypořádají s tou relativně malou hrstkou teroristů? Vždyť bychje museli převálcovat jen holýma rukama. Proč to všichni trpí??

1 1
možnosti
JB

Dost mě zarazilo, že mě někdo mínusuje bez toho, aby mi napsal, co mu vadí.Samozřejmě, mínusy samotné mi nevadí, každý může mít svůj názor. Já taky mínusuji, když se mi příspěvěk do diskuse nelíbí natolik, že to chci dát najevo. Jen bych ráda věděla, skutečně, to by mě zajímalo, bez urážky, co je špatně na tom, když vyzývám muslimy, aby se postavili této krutosti, protože jestli jim to vadí, nikdo jiný to za ně neudělá. A nestačí jen zabít těch 6 teroristů, kteří šli do té školy stejně jako sebevrazi. Musí tyto radikály eliminovat jakýmkoliv způsobem všechny. Jinak je zle s celým světem.

0 0
možnosti
JB

Vy jste asi nepochopil, a všichni muslimové také, že islám nám nemá co povolovat!! My nejsme žádní podřízení muslimům!! Ani méněcenní!! To jste mě nakrknul. Jak píšete - korán povoluje mít křesťanům vánoční stromeček. Jak povoluje? My máme žádat o povolení? :-/

4 0
možnosti
Foto

Divím se, že se tolik lidí hrabe ve stovky let starých knihách, ba dokonce se jimi snad i řídí, ačkoliv tyto knihy vznikly za naprosto odlišných podmínek, než v jakých aktuálně žijeme.

 Aplikace názorů, myšlenek a zvyků starověkých potulných pastevců a primitivních zemědělců na dnešní moderní společnost může vést jedině k nedorozuměním nebo dokonce neštěstím. 

 

Hleďme do budoucna, nehrabme se v minulosti.

1 0
možnosti
LR

Dle zastánců hypotézy existence různých verzí bohů jsou si tito jisti, že jejich "svaté" texty jsou nadiktovány/inspirovány jejich variantou bohů.

A když Korán na několika místech vyzýva k vraždění a pronásledování zastánců jiných hypotéz, tož to jsou povinní činit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1338x

Seznam rubrik