Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Pane Josefe,doufám,že Vás smím tak oslovit. Problém se určitě netýká Vaší osoby. Problém se týká masy lidí, která se ,díky nízkému nebo žádnému vzdělání a přesazení do cizího světa, nechá zmanipulovat. Nacistická propaganda udělala z Němců nadlidi. Propaganda imamů dělá nadlidi ve jménu víry proti bezvěrcům. Gheta, která si islamisté, podporováni kazately vytvořili v evropských státech, tvoří bludný kruh. Ženy se často nenaučí jazyk hostitelů, žijí vlastně " za plotem" s minimálním kontaktem k hostitelské kultuře. Nakonec ta kultura a styl života hostitelů jsou jim naprosto cizí.  V tom duchu jsou vychovávány i děti a zhoršuje se tak zapojení další generace do normálního života.

A, promiňte mi, Arabové mají tendenci hledat vinu u těch druhých. Hostitelé to zavinili.

Je snažší se nesnažit, ale obviňovat z toho ty druhé. Bez škol je v moderní společnosti

těžké se uplatnit. Roste frustrace, radikalizace,vznikají bandy mladistvých páchající trestnou činnost. Ideální půda pro šíření nenávisti v mešitách. Mám letité zkušenosti v takové lokalitě a znám slušné muslimy,kteří byli ochotni v zájmu rodinné cti zabít vlastní dceru a jen změna identity tomu dokázala zabránit. Promiňte,ale mám o Evropu a naše děti strach.

3 0
možnosti
MP

Víte pane, ono to není o tom jak Islám praktikujete VY nebo Vaši rodiče. Ani nejde o to, jak jejh praktikuje ta mlčící a tolerující většina muslimů, ale jak jej učinily nebezpečným těch 20 procent extrémistů a 5 procent teroristů.

BTW. Když Křestané ucítí, že  jsou v rozporu s hlavní církví, založí si "odnož"  Viz luteráni, utrakvisté protestanti hutterité kteří z důvodů svědomí či rozporu ve víře prostě nemohli zůstat v područí Říma. Chcete li vyznávat Allaha a přitom se distancovat od ckrve, kterou v sobě toto náboženství nese, založte si třeba NeoIslám.

PS: Bible to je nádherná kniha. Je tam absolutně všechno.Říkal jsem si že by bylo opravdu dobré, kdyby se jí všichni lidé řídili. Pak jsem ovšem poznal Křesťany... Tato ěta je připisována Ghándímu...  Přeberte si ji.

0 0
možnosti
ZB

Karma.To je tady zbytečné vysvětlovat,že drtivá většina muslimů jsou slušní lidé,kteří chtějí v klidu a míru žít jako my všichni.Lidé a někteří politici potřebují vždy nějakého nepřítele, proti kterému je třeba "bojovat".V nacistickém Německu to začalo také nenápadně a nikdo by na začátku neřekl, že "boj proti židům" skončí v plynových komorách....

2 2
možnosti
MP

Až vás podřízne někdo z  té drtivé (avšak tolerované) menšiny, nestěžujte si.

1 0
možnosti
MK

V islámu je řada směrů, ale všichni se řídí stejným Koránem; všichni si tam najdou to své.

V okamžiku, kdy řeknete, že to a to z Koránu pro Vás neplatí a nebo kdy budete aktivně bojovat proti terorismu a udáte bratra muslima, že porušuje zákon; budete ještě muslim?

Možná odpadlík určený k popravě.

3 0
možnosti
Foto

Možný konflikt pana Josefa s jinými muslimy zatím nepředjímám (zatím jsme ještě naši zemi neprodali extrémistům). S panem Josefem bych šel klidně na pivo a pozorně bych poslouchal, co by mi řekl o svém pojetí islámu i Koránu. S panem Alrwi zřejmě ne.

2 0
možnosti
JH

Toto je naše zem a její existence byla vykoupena velkým množstvím krve našich předků prolité v bojích třeba proti Turkům!! A proč tu chcete žít když vás tu nechceme, proč nejdete domů, proč si nevybudujete svou zem?

1 3
možnosti
RK

Toto je zem otevřená všem slušným lidem.

3 0
možnosti
TN

Osobně nemám vůbec nic proti vzájemnému soužití různých kultur. (Mám i pár známých, přátel a kamarádů z kultur, které nejsou vzájemně moc kompatibilní.) V zásadě mám za to, že může kdokoliv žít, kde chce. Ale musí naprosto respektovat a musí se přizpůsobit tamějším zvyklostem. Když chce našinec žít v arabské zemi, taky mu nic jiného nezbývá. Takže by snad mělo být logické, že stejné to bude i v opačném případě.

Ale největší problémy si děláme sami svou blbostí. Zásadní chyba je multikulturalismus, který je jako jakýkoliv jiný -ismus z principu extrémem.

A přitom bychom tak blbí být nemuseli. Shodou okolností jsem asi po dvaceti letech otevřel klasiku - Pan Kaplan má třídu rád. Leonard Q. Ross 1937, překlad 1946. Kdyby náhodou někdo neznal - příhody z večerní školy pro přistěhovalce do USA. Čili jedná se o dobu "předkorektní".

Je skoro až neuvěřitelné, jak se jmenuje ten kurz, který navštěvuje pan Kaplan. 

"Výcvik jazykový - amerikanizace - občanská nauka - příprava k naturalizaci"

0 0
možnosti
JH

J59a32n 98H49a10n14á64k

5. 1. 2015 23:16

Vážený pane, problém islámu už dávno není jen o jakési Zemanovi formulce, že "znám spoustu dobrých muslimů, kteří nejsou teroristi, ale neznám teroristu, který by nebyl muslim".

Kritika islámu spočívá především v tom, že barbarského vraždění se nedopouští jen teroristé, ale i řadový muslimové, za tiché pasivity či podpory úřadů a to je ten problém - latentní prorůstání islámu do naší kultury, kterou islám chce (ne, že nechce) deformovat.

Jednoduše, skupinové znásilňování, kamenování žen, vlastních dcer atd. nedělají teroristé, jak jistě víte. A to já tu nechci.

Cením si Vašich slov, nicméně jak všichni vidíme v reálném čase, slova a realita, se někdy rozcházejí.

Mimochodem, ukamenoval jste někdy svojí ženu, dceru, byť legálně?

3 3
možnosti
Foto

Myslím, že jste to vy, který vždy tvrdí, že zákony se mají dodržovat i když jsou špatné.  Hloupé co?

1 0
možnosti
Foto

K41a87r15e50l 11C95a81c28h

5. 1. 2015 23:10

Celá věc souvisí se smutným faktem, že poměrně vysoké procento lidské populace je schopno páchat zvěrstva. A je úplně jedno, zda to jsou lidé bílí, černí, rudí, žlutí, či kakaoví. Nejlépe se dají páchat zvěrstva v takové komunitě, která tomuto procentu vytvoří podmínky s vyšší pravděpodobnostií, že zvěrstvo zůstane bez trestu, nebo dokonce, že bude oslavováno jako hrdinský čin. Nejlépe se tomu pak daří v komunitách ovládaných dogmatickými ideologiemi, kde jedinci, či skupiny zastávající odlišné názory,  jsou pasováni za ideologického nepřítele ohrožujícího " naši svatou věc". Paralela je i v armádě. Tam nemůže být žádná demokracie, protože taková armáda by byla nebojeschopná. Proto tam odjakživa byl prostor pro šikanu i v mírových dobách - no a ve válečných dobách byla zvěrstva vcelku běžná, protože většinou nebyla postihována.       V zemích ovládaných náboženskými vůdci s ideologií, že největším štěstím, je zemřít za Boha a vzít s sebou co nejvíce bezvěrců, jsou tyto podmínky pro toto procento lidí přímo ideální. Proto byla chyba se snažit odstranit např. Assada v Syrii. V zemi, kde se střetává několik silných náboženských proudů, není možná demokracie. Tam je opravdu lepší osvícený diktátor, který je sice údajně příslušníkem víry, ale není náboženským fanatikem a snaží se o to, aby všechny náboženské proudy žily v zemi vedle sebe bez konfliktů. To se samozřejmě neobejde bez toho, aby pomocí svých mocenských prostředků  nemusel eliminovat síly, které by chtěly tuto křehkou rovnováhu zvrátit ve prospěch jedné odnože víry(či jedné strany?). To byli potom ti slavní političtí vězni režimu. A to byla záminka pro podporu Assadovy opozice, ze které pak profitovali ti, kterým vůbec nešlo o demokracii, ale o svatou válku o ovládnutí území s muslimskou většinou a nastolení středověkého způsobu vlády.

6 0
možnosti
Foto

Dnes je jakýkoliv státní systém založený na legalizovaných trestných činech, které může beztrestně páchat určitá skupina lidí. Aby si tohle lidé příliš neuvědomovali a aby byli poslušní, všechny systémy lidi indoktrinují.  Některé skrze náboženskou víru, některé skrze státní školství.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1338x

Seznam rubrik