Diskuse

PF 2008

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jakub Fidler

24. 1. 2008 23:57
Něco málo k poplatkům

Copak není právem těch, kdo se neztotožňují s názory Klause, najít jiného kandidáta na jeho funkci? Znovu mi připadá, že dovolena je jen jedna pravda, uctíván jen jeden vůdce, následována jen jedna strana. Pánové, nechtěl bych se vrátit o dvacet let zpět.

0 0
možnosti

Jakub Fidler

24. 1. 2008 23:55
Něco málo k poplatkům

Je neuvěřitelné, že na úkor farnmaceutických gigantů s miliardovými zisky, jsme schopni ohrozit zdraví či životy mnoha lidí, kteří si jednoduše nebudou moci dostupnou a kvalitní zdravotní péči dovolit. Pevně věřím, že ÚS shledá tyto poplatky za neústavní a že dojde k jejich zrušení.

A něco málo ke (nejen) zdejším přispívatelům: jestliže jste pravicovými voliči, nejsem si jist, zda pro vás například svoboda, jíž se zde pravice ohání, není jen prázdným a nic neříkajícím pojmem. Cožpak není svoboda o tom, mít svůj vlastní názor, souhlasit s tím, s čím se nejvíce ztotožňuji? Proč jsou ti, kdo si opováží nesouhlasit s touto (a já použiji toho výrazu - otřesnou) vládou, označování nejhoršími nálepkami a častováni nejhrubšími urážkami? Mohu s někým nesouhlasit, ale v případě, že sahám k osobním invektivám, tak je asi něco špatně. Nebo ne? Proč je seriozní hledají protikandidáta současného prezidenta (což je demokratické a normální), označováno hanlivě za "hledání AntiKlause"?

0 0
možnosti

Jakub Fidler

24. 1. 2008 23:45
Něco málo k poplatkům

0 0
možnosti

Jakub Fidler

24. 1. 2008 23:34
Něco málo k poplatkům

Velmi dobrý článek, Adame. Máš naprostou pravdu. Problém není v tom, že poplatky u lékaře spasí problémy českého zdravotnictví. Neřeší je a neřešily nikde. Ono pravicí obdivované Slovensko je toho zářným příkladem. Kritiků se zeptám takto: Jakto, že slovenské zdravotnictví je v ještě větších problémech, jak je to možné, když poplatky (a Dzurinda to opakoval do omdlení) měly ZVÝŠIT KVALITU poskytované péče? Opět ty peníze skončily v rukou několika zazobaných jednotlivců, kterým je něčí zdraví ukradeno? Jak je možné, že zdravotnictví se dostává opět do problémů strašných rozměrů, když jej David Rath předával Julínkovi ve zdaleka nejlepší kondici po roce 1989 (viz. mnohé, volně dostupné statistiky a čísla, která hovoří jasně)? Jak poplatky u lékaře, tak poplatky za recept jsou asociální a podle mého neumánní. Hovořil jsem s mužem, který prodělal závažná onemocnění, jež jej dodnes ohrožují na životě. Ustaraně mi sdělil, že si vyzvedl pouze polovinu potřebných léků, na druhou polovinu nemá.

0 0
možnosti

pidik

4. 1. 2008 13:18
reakce

Myslím si, že v tomto článku je přesně definováno, co se vlastně už 4 den děje!

Koalice v čele s demagogy z ODS likviduje prosperující sociální stát!

0 0
možnosti

Falkon

4. 1. 2008 7:13
Politicka agitka?

Musim se smat nad radky tveho clanku. Neco jsi urcite pochytil od demagogu tve strany. Ano, je to bezohledne znevazovani realnych aspektu zmeny financovani zdravotnictvi (z 90% jsou to zmeny, ktere minuli ministri zdravotnictvi CSSD navrhovali take), nehorazna zapomnetlivost ohledne statniho rozpoctu (za vlady CSSD byl deficit vzdy navysen, ne vsak loni), objeveni novych politickych trid, tzv hracu, neboli sibalu (zajimave je, ze zase 9 z deseti jsou cleny CSSD), odhalena korupce sahajici do rad namestku ministra obrany (procpak je asi Tvrdik druhym muzem CSSD?) ...

Kritizovat dokaze i ten, co problemu nerozumi, to nas ucili ve skole. Dokaz svou erudici a vyvrat me domenky!!

0 0
možnosti

Adam Rykala

4. 1. 2008 17:18
Re: Politicka agitka?

Poplatky u lékaře nemůžou nikdy vyřešit problémy českého zdravotnictví. To ví každé malé dítě. Pokud se nešlápne na kuří oko farmaceutickým firmám, tak se z toho marasmu nevyhrabeme. Naopak se obávám toho, že lidé nebudou se svými problémy chodit k lékaři kvůli pitomým 30 Kč a z banální nemoci se vyklube nemoc obrovských rozměrů, kdy následná léčba bude mnohem dražší. Nedej bože, kdy na ní lidé budou umírat. Opravdu se nedá šetřit jinde? Přeji si ministra zdravotnictví, který bude mít odvahu a nebude mít strach se zdravotnictvím pohnout. Pokud dobře čteš, tak zkontroluj o co všechno jsme přišli v 90. letech. A zkus zkontrolovat kam odtekly stamiliardy. Tvrdik není druhým mužem ČSSD, tím je Bohuslav Sobotka. Poučovat dokáže i ten, co si nezjistí fakta, to nás učili ve škole. Hovoříš o demagogii. Neuvedl jsi příklady. Už čtvrtý den vidíme, jak reformy fungují? A znovu se zeptám, proč tedy schodek rozpočtů? Když reformy měly veřejné rozpočty ozdravit?

0 0
možnosti

Roman

3. 1. 2008 16:05
strašný článek

0 0
možnosti

Petr1234

3. 1. 2008 14:42
už jsem to tady psal několikrát

furt strašíte důchodce a přitom nemocní důchodci budou ta první skupina, která na poplatkách u lékaře vydělá a to díky cenovému stropu 5000 kč na rok. To je 416 kč na měsíc. Můj děda platí za léky 2000 kč měsíčně. Protože v současném systému je zadarmo vše co je levné ale každá složitější léčba vyjde něskutečně draho. Ale vy socialisti nechcete uspokojit nemocné jednotlivce, ale hloupou masu, která dostane paralen zadarmo. Rv

0 0
možnosti

Petr1234

3. 1. 2008 14:38
:)

si mi připoměl modelky, které když jsou na soutěži krásy vždy říkají, že by chtěli světoví mír :) Ty naivní socialisto

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1262x
Kandidát ČSSD do Poslanecké sněmovny
www.rykala.cz

Seznam rubrik