Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Vinou ČNB a jejím oslabování koruny jsme čím dál chudší

0 0
možnosti
MN

Já nevím, jak s touto politikou znehodnocování koruny a úspor chce stát přesvědčit občany o smyslu spoření na penzi?

Budeme spořit, aby nám na konci spoření penzijní fond řekl, že jsme do něj vložili např. 250000tisíc, ale v důsledku nízkých výnosů z investičních operací, v důsledku přechodu na euro s kurzem nepříznivým CZK a v důsledku záporného úroku nedostaneme nic a musíme ještě doplatit 10000Kč ;-D

Co ČNB sleduje?

0 0
možnosti
KF

"Zkrátka musí hledat lepší způsoby, jak zvýšit konkurenceschopnost svého zboží než rozvojové země, kterým nezbývá než těžit ze slabých měn a levné pracovní síly."

No ale když to řešení nemáte, tak si říkat kdyby byly...

0 0
možnosti
JL

Jestli si zadate stabilni menu, takovou nikdo nezna. Jestli hledate menu, s kterou nikdo nemanipuluje, takovou menu nenaleznete. Pro dalsi informace si musite neco vice precist.

Jen jednu pripominku. Machinace CNB s menou je protichudna a po pravde zlocina. To je muj osobni nazor.

0 0
možnosti
MN

Za poslední větu velké plus. Někdy si kladu otázku, zda členové bankovní rady vědomi si toho, co přijmou za měnovou politiku, nedají tip svým blízkým, aby s úsporami provedli to, či ono. Příklad, když plánovali oslabení kurzu koruny vůči euru (kurz pod 25Kč/euro) tak si mohli za 2-3 miliony koupit eura, která po znehodnocení kurzu koruny prodali kolem 27Kč/euro. Takže na každém vloženém milionu vydělali dva.

0 0
možnosti
Foto

Asi by to chtělo informace utřídit, sladit a hlavně: aktualizovat. :-)

0 0
možnosti
JC

Vážený pane, v posledních 120 letech bylo nejdelší období finanční stability doba vlády Dr. Husáka (nejprve jako generálního tajemníka ÚV KSČ a později i jako presidenta ČSSR). Bylo to 21 let bez finančních otřesů a znehodnocení úspor.

Jinak ovšak ani za Rakouska, ani za Československa, natož za Protektorátu či za předhusákovského socialistického státu a ani po odchodu Dr. Husáka z funkce nevydržela měna bez prudkého pohybu ani 18 roků.

Je naprosto absurdní dlouhodobě šetřit - už příliš mnoha generacím se to u nás nevyplatilo.

1 0
možnosti
Foto

Dokud se bude o měnu starat stát, tak rozhodně nelze šetřit v této měně. Jinak veškeré bohatství světa je založeno na odložené spotřebě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik