Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J36a82n 56R39á17ž

11. 4. 2016 17:49

Centrální banky, včetně osvícené ECB čelí záhadě:

Ani přes rozžhavené rotačky peněz od neustálého pumpování peněz do ekonomiky, se inflace ne a ne zvednout

Ačkoliv jsou úrokové míry na minimum, tak banky ze svých přecpaných sejfů nejsou schopny udat něco z nakřečkovaných miliard do oběhu investic

I přes centralnimi bankami hlásanou antizezi, že být spořivý je škodlivé a zadlužování a utrácení je pro lidi prospěšné, tak míra úspor občanů se zvětšuje a objem obratu obchodu, v úmeře s tím kolik mají lidé volných peněz, nijak neroste

No tak ve svém zoufalství, kdy neplatí nic z dogmat, na kterých je politika všech centrálních bank postavena, zavádějí záporné úrokové sazby. Docílí tím jedině růst obchodu na realitním trhu, růst ceny drahých kovů a uměleckých děl a bude se zvětšovat objem hotovosti o kterých banky nebudou mít přehled.

0 0
možnosti
JP

J24a40n 57P74a74l50l34a38s

10. 4. 2016 22:44

Dobrý večer, považuji se za českého vlastence pravicového smýšlení, přesto s Vámi souhlasím.

Mě jako laika fascinuje, že ČNB za „vytištěné“, ničím nepodložené koruny nakupuje eura stejné kvality. Pan Singer by nám to jistě vysvětlil, ale já (nevím, jak Vy) bych to stejně nepochopil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik