Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud se EU, či jakýkoliv jiný režim se uchýlí

k cenzuře informací a k vlastní propagandě, tak je to s tím režimem už hodně špatný.

Takový režim už nemá příliš času. S tím máme naše vlastní zkušenosti.

Jediná obrana proti dezinformacím je v podávání relevantních a pravdivých informací, protože lidé si je stejně sami zjistí.

4 0
možnosti
OK

On je velký rozdíl v následujícím:

a) Myslím si, že útoky 11. září 2001 na dvojčata a na Pentagon se nestal tak, jak tvrdí mainstreamová média.

b) Máme důkazy, že útoky z 11. září 2001 zinscenovala CIA ve spolupráci s německými odborníky. Bývalý expert CIA, který se dostal do nemilosti a musí se ukrývat v anonymitě, ale jehož identitu známe, nám to potvrdil.

Zatímco případ a) je zřejmý názor pisatele, se kterým čtenář může a nemusí souhlasit, případ b) je něco jiného. Vypadá jako hodnověrná zpráva a pokud je uveřejněna v médiu, které podává i jiné oblíbené a zajímavé "zprávy", jež se tváří důvěryhodně a podporují vidění světa jejich čtenářů (tedy jejich konfirmační zkreslení), dostáváme se na tenký led. Takové zprávy pak, jsou-li servírovány chytře a soustavně, totiž dokážou skutečně ovlivnit velké masy lidí. Ale to vůbec není všechno. Představte si, že se zpráva b) objeví mezi jinými titulky:

EU se snaží potrestat Velkou Británii za Brexit - jejím bankám hrozí krach

Svědek tvrdí, že známý farář a antizemanovec xy zneužíval ministranty - lže, nebo mluví pravdu?

Známý politolog xy: Lidé, kteří včera volali po rezignaci prezidenta, nejsou demokraté, protože neuznávají prezidentskou volbu

Podotýkám, že jsem si vše vymyslel, resp. parafrázuji. Jsou to lži? Něco ano (nejčastěji se lže metodou "anonymních expertů", "bývalých zaměstnanců", selektivním filtrováním faktů apod.), něco možná polopravdy, někdy jsou tam i zcela pravdivé informace. To nebezpečí se skrývá v moci formou manipulací. Potřebujeme-li pak "odstavit" nějakého nepohodlného člověka (jako zmíněného fiktivního faráře), nebo cílevědomě budovat odpor vůči EU apod., lze toho až překvapivě účinně dosáhnout.

2 0
možnosti
Foto

Tak to si musí zkrátka dotčení odpolemizovat.

1 0
možnosti
Foto

Pokud stavíte na stejnou úroveň vysílání Svobodné Evropy a propagandu proruských médií/webů, jste zcela mimo okruh osob s nimiž bych šel na pivo.

7 3
možnosti
Foto

Pokud tomu dobře rozumím, tak pan bloger staví na stejnou úroveň rušení vysílání Svobodu a zákaz proruských webů. A Svobodná Evropa je na tom hůře, neboť používala vlnové délky, které nebyly mezinárodně odsouhlaseny.

3 0
možnosti
MD

Chytri uplnou lez rozeznaji ihned, poupravenou skutecnost casem. A nechytri se musi bat vseho, protoze nepoznaji nic a mohli by byt hned, i casem, za hloupe. Tak jsou pro zakaz. Pro jistotu.

A normalni si budou stejne myslet sve. O obou stranach.

4 2
možnosti
MB

Proto se tedy bojíte? Chápu. :-P

1 4
možnosti
MM

Svobodná Evropa lhala jako proruské weby? 8-o

Dál jsem už nečetl.:-P

4 2
možnosti
Foto

Jak jednoduše změnit téma článku.

2 0
možnosti
PV

P94e68t58r 85V77í57t

1. 12. 2016 16:17

Autor zde zaměňuje pojmy názor a kritika s pojmy jako hoax, lež a dezinformace. Problém je v tom, že po roce 1989 nelze u všeho jen obrátit znaménka. Hlas Ameriky a Svobodná Evropa nebojovaly proti zdejšímu režimu dezinformacemi, ale právě pravdou, kterou zde bylo zakázáno říkat. Mohu to potvrdit, žil jsem v ČS(S)R, v roce 1989 mi bylo 37 let a viděl jsem to kolem sebe.

0 0
možnosti
Foto

Asi mi něco uniklo. On tu někdo hodlá rušit proruské weby? Sledovat ano, bojovat proti jimi šířené propagandě, to ano. A to je správné. Tak nepřekrucujte skutečnost a nedělejte, co vyčítáte jiným.

8 1
možnosti
ZH

V tom vašem milovaném Rusku by vám už dávno zastřihli tipec. Rozdíl mezi "štvavou" vysílačkou a proruským zpravodajstvím je dost zásadní. Co produkovala Svobodná Evropa bylo z 90% pravda, kdežto ruské zpravodajství použije pravdu jen jako podpůrnou jednotku pro lež. Vy si to nemůžete pamatovat, znáte to maximálně z vyprávění, nebo spíš jen z Rudého práva. Sranda je, že my dneska můžeme mít organizaci, která pohodlně vyvrací jeden fejk za druhým. Komouši ale tenkrát nic vyvrátit nemohli, i když jim patřili tisíce novinářů východního bloku. Prostě není možné lidem namluvit, že je třeba všeho dostatek, když musel každý druhý den stát frontu na kdeco. A ještě něco panáčku. Někde jste psal, že jste těžce zdravotně postižen. Jak myslíte, že se lidem jako vy vede v Rusku?Rv

9 2
možnosti
DH

D10a18v83i56d 17H17o19l31e36c

1. 12. 2016 16:03

štve mě,že si musíme platit ČT a ona nám lže neboť smí říkat pouze to co uznají bruselští páni.To zaznělo na radě ČT.

3 1
možnosti
JR

Mě to naopak těší. Nejsem zvědav na ruské lži.

2 4
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik