Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Zase mimo hlavní téma blogu. O tom, zda se mývali budou moci či nemoci rozmnožovat aspoň v zoo, v tom odkázaném článku není ani slovo. A že se v Německu zastřelí 100 000 mývalů ročně, zde psal již pan Hlásný.

0 0
možnosti
JR

J54a15r86a 56R44a50n92k

9. 8. 2016 1:12

Zrejme jste zadneho "coon" nevidel, myslim to vazne, tady v Kanade se je snazime chytat a odvazet nekam daleko z mesta ven, jedna mama s 6 mladymi, mi za noc vyhrabe veskere begonie, sunda a poslape hroznove vino a ja nenadavam, naopak jim radeji nasypu kocici granule. Myval je asi tak evropske zvire, jako kralik australsky. Priste pred odeslanim premyslejte:-/

0 0
možnosti
JS

J89a44n 16S75o81u26č21e91k

4. 8. 2016 10:00

A jiné nepůvodní druhy si naopak bruseláci zvou do Evropy po miliónech. Ty se budou chovat zrovna tak, jako nepůvodní druhy z rostlinné a živočišné říše - po likvidaci druhů původních, zcela zamoří "dobyté" území.

3 0
možnosti
VB

Šíříte bludy, směrnice neznamená, že se nebudu moci dívat na zvířata, která zde nežijí, protože se nebudou smět chovat, tedy rozmnožovat.

1 0
možnosti
MP

Diskutujte laskavě s autorem slušně. O tom, zda se budou moci rozmnožovat, zatím nemají jasno ani zaměstnanci zoo. Zřejmě se bude muset žádat jednotlivě o výjimky a splnit řadu dalších předpisů.

0 0
možnosti
JS

Pokud by se smernice EU vztahovala i na premnozeni (a zakaz rozmnozovani) druhu homo sapiens, tak by to melo smysl. Mozna ze na tom soudruzi komisari uz pracuji.

0 0
možnosti

Podstata té směrnice je hluboce pravdivá: Když se něco přemnoží, může to napáchat mnoho škody. Třeba evropské směrnice.

4 0
možnosti
KB

K36a23r53e17l 20B43o30k

3. 8. 2016 20:55

Pro autora blogu. Již Lenin říkal: učit se, učit se, učit se.

2 0
možnosti
MP

Původní zdroj je nařízení EU 1143/2014. Tam stojí :

"Aby bylo možno provádět vědecké výzkumné činnosti a činnosti týkající se ochrany ex situ, je nezbytné stanovitzvláštní pravidla pro invazní nepůvodní druhy s významným dopadem na Unii, jichž se tyto činnosti týkají.Uvedené činnosti by měly být prováděny v uzavřených zařízeních, v nichž jsou organismy drženy v oddělenýchprostorách, přičemž jsou přijata veškerá nezbytná opatření, aby se zabránilo úniku či protiprávnímu uvolněníinvazních nepůvodních druhů s významným dopadem na Unii. Po schválení ze strany Komise by se tato pravidlave výjimečných a řádně odůvodněných případech naléhavého veřejného zájmu mohla rovněž použít na určité jinéčinnosti, včetně činností obchodních. Při provádění těchto pravidel by se mělo zejména dbát na to, aby sezabránilo jakýmkoli nepříznivým dopadům na chráněné druhy a stanoviště v souladu s příslušnými právnímipředpisy Unie. "

Chov v zoo by logicky vzato měl spadat pod ochranu ex-situ. Ale logika EK je nevyzpytatelná. V nařízení je typické, že celá problematika invazních druhů by měla spadat pod pravomoc Evropské komise.

0 0
možnosti
JM

Tak mývali neé, ale cizokrajné kobylky a sarančata sem budeme dovážet po milionech!

4 3
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik