- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
z vašeho článku ..
Čím dál víc mi také připadá, že soustavná protikuřácká kampaň dělá z kuřáků jakési „smrduté podlidi“, od nichž je radno držet se v uctivé vzdálenosti.
to je zajímavé, tyhle smrduté podlidi nechtějí v hospodě, vyhazují z domova, překáží na ulici, v MHD....že by nějaký ústav nebo smetiště ?
„to je zajímavé, tyhle smrduté podlidi nechtějí v hospodě“ poslanci, protože hospodských se neptali, jen jim přikázali, koho jsou povinni nechtít. Nejste vy náhodou demagogický lhář?
Určitě má zákaz kouření vliv na návštěvnost hospod..Ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že nic dramatického se zatím neděje. Ano, v některých hospodách je úbytek hostů znatelný, ale neznám ze svého širokého okolí jedinou hospodu (ani vesnickou), která by kvůli zákazu musela skončit. Zřejmě ty podniky umí svým zákazníkům nabídnout i něco víc, než jen čistý popelník.
I meziroční srovnání prodeje piva v hospodách za měsíc září není relevantní, protože loňské září bylo nesrovnatelně teplejší, takže se piva prodalo logicky víc. Jsem kuřák, co rád zajde několikrát týdně na pivo do hospody, se zákazem v této podobě taky nesouhlasím, ale ta hysterie kvůli zákazu kouření už mi leze na nervy.
A to ještě nenastala zima. Zatím to jede jakousi setrvačností, ale jakmile se kontinuita přeruší, nastane další setrvačnost, lidé nebudou chodit ani v létě. Komunistická dušička se tetelí v peří. To jsme to těm "zlodějům" nandali. Na koho se soustředíme příště?
S ubývající teplotou se budou restaurace , hospody a hospůdky vylidňovat. Nikdo nebude od piva kvůli pár šlukům z cigára odbíhat ven do mrazu a zase zpět. To si zrovna můžu dát pivo v pohodě doma a zapálit si na balkoně či před domem . Takže ne EET ale nesmyslný protikuřácký zákon.
Mimochodem, víte kde je nejčerstvější vzduch? V restauraci , je to jediné místo , kde se nemůže kouřit.
Já si to zas až tak nemyslím. Na úterý 18:30 jsem měl rezervaci v proslulé Branické restauraci Postřelená kachna a dobře jsem udělal. Bylo zcela nabito.
Pravda, není to hospoda, ale argumentovat něčím zlozvykem není zrovna košer.
Já zase mám silné auto a cítím se velmi omezen omezenou rychlostí.
Nezli se pustite do prokuracke kampane, prostudujte si situaci v USA a Kanade, nejpokrokovejsich zemi v boji proti zhouibnemu navyku - koureni.
Lahváče jsou prostě levnější. To je celé.
Ta předešlá diskuze je zbytečná.
(Myslím, že na konkrétních procentech piva až tak moc v tomto kontextu nezáleží.)
Ve Vašem blogu je nejvýznamnější ten výraz "buzerace".
Nějací imbecilové na úrovni Hlavatého podlehli pocitu, že jsou něco víc a ingerují nám do životů zdaleka víc než je nezbytné.
Včetně "ikony" Babiše.
Tady, Pavle, nesouhlas. Každý, kdo kouří, je obětí zhoubného návyku.
Adame, co ten výraz "nadekrytá"? není to náhodou zastřešená? Ale, pak už to není zahrádka, že: Možná veranda, kdo ví?
Slovo nadekrytá sice neznám, ale mohlo by to být – jako když je maxideštník nad stolem – něco podobného nad několika stoly zároveň; vzduch z okolí, ale žádný déšť.
Já jsem četl také, že se prodalo o čtvrtinu piva v restauracích meziročně méně. Jenž to oficiální číslo Českého svazu pivovarů a sladoven je meziroční pokles o 4,2 %. Takže zase nějaký novinář neznal procenta a všichni jeho blbost opsali.
Nutno podotknout, že prodej piva v restauracích klesá dlouhodobě. A 4,2 % není zas tak moc. Jen co "trucíři" přestanou trucovat.
Jen k inteligenci novinářů: Spotřeba piva hospoda:domov je cca 60 % : 40 %, tedy 6 : 4. A vidíte, jeden debil napsal "Každé šesté pivo se vypije v restauraci a každé čtvrté doma". A desítky spoludebilů to opsaly.
Jen jestli to neni tim, ze to pivo je cim dal tim drazsi, a zamestnavatele si hlidaji lepe sve delniky. Ti pak nemohou v pracovni dobe tolik vysedavat po hospodach.