Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Souhlasím s duchem příspěvku, ale znění nadpisu je špatně. Pojem "fašismus" zkresluje pravdivý pohled na historickou realitu. Zavedli a v našich myslích vykovali fašismus komunističtí ideologové. Boj se vedl proti Německému nacismu, jejich ideologií byl nacionální socialismus - příbuzný mezinárodnímu socialismu a bohužel i současné evropské ideologii liberálnímu socialismu.

Zavedení pojmu "Fašismus" lze dohledat ve 30. letech v rozhodnutí III.internacionály. Znamenal všechno, co je jakýmkoli způsobem proti komunismu. Fašistickou stranu za první republiky u nás vedl legionář Radola Gajda.

Nadávání do fašistů je dnes moderní. Používá se proti každému, kdo nepřikyvuje vládnoucí nové totalitě pokrokářství.

2 0
možnosti
JT

Zřejmě jste moc mladý abyste to pochopil a rodiče vás asi nepoučili. Vaše smůla.

2 1
možnosti
Foto

Ten, kdo pomáhal vyzbrojit nacistické Německo, bylo SSSR.Na jeho území provádělo Německo cvičení a manévry. Dne 23. 08. 1939 uzavřel vMoskvě J. von Ribbentropem a V. M. Molotov smlouvu, ve které se zavázali upustitod jakéhokoli násilného aktu vůči sobě navzájem, zároveň měly oba státyudržovat vzájemný kontakt a výměnu informací o problémech společných zájmů.Dohodli se na společném napadení Polska. To byl pro západ šok, protože předpodpisem byla společná smlouva o společném boji proti nacistickému Německu.Také společně napadli Polsko a to bez vyhlášení války a SSSR to udělalo přesto,že s Polskem dne 25.1.1932,uzavřelo smlouvu o neútočení kterábyla obnovena dne 5. 5. 1934 s platnostído roku 1945, stejně tak jako přátelských smluv které SSSR uzavřel s Litvou,Lotyšskem a Estonskem dne 4. 4. 1934. Po porážce mohlo Německo vše, comělo vrhnout na západ. U hranic SSSR nemuselo mít ani jednoho vojáka. SSSRnacistickému Německu dodávalo vše nutné pro vedení války a zakázalo všemkomunistům vést boj proti nacistům, což vedlo ke vzpouře našich vojákůkomunistického vyznání, kteří odmítli bojovat proti nacistům.

6 0
možnosti
Foto

Nedohodli se na napadení Polska, dohodli toliko na rozdělení zájmových sfér v Polsku. A tuším dokonce, že tam je pasus, který říká, statut Polska bude předmětem dalších diskuzí. A sovětští vojáci vstoupili do Polska až po Varšavy. V tom případě odůvodnění ochranou židovského a ukrajinského obyvatelstva musí znít i Vám velmi důvěryhodně. Zvláště potom, co se začalo dít na té části Polska, okupovaného Německem.

1 1
možnosti
PK

P28a67v19e57l 35K72u65l88a

4. 5. 2016 21:06

Tak holt vzdal hold okupantům. :-\:-)

1 1
možnosti
JR

J96a41r66a 88R30a67n13k

4. 5. 2016 18:43

To jste mel urcite moznost jit ve stejnem pruvodu, jako pan Komosny, napsal take vynikajici clanek;-(

3 3
možnosti
Foto

Ještě několik let a budeme oslavovat fašismus.

Na Ukrajině je tvrdá cenzura a pronásledování opozice v plném proudu, oslavovaný Bandera, v Pobaltí mají pochody příznivci SS, naši katolíci oslavují generály Franca a Pinocheta...

5 3
možnosti
VS

A už je to tady. Pan Petřík a jeho oblíbení katolíci...

Pane Petříku, jsem katolíkem a caudilla Franca jsem nikdy neoslavoval. Očekávám tedy vaši omluvu.

6 2
možnosti
MK

Uctění památky bojovníků proti fašismu zcela jistě není propaganda. Je to na stejné úrovni jako uctít památku těch, kteří padli v boji proti komunismu a sovětskému bolševismu, což je de facto také fašismus jen zabarven do ruda. Možná je docela podstatné si uvědomit, co řekl jeden ruský filozof "Nebyla to klasická válka, ale souboj dvou socialistických ideologií" Dnes, když se otevřeli archívy je zcela zřejmé, že napadení SSSR nacistickým Německem byl jen tah, kdo z koho a upřímně, nebýt ohromných obřích dodávek surovin, zbraní, potravin do sovětského Ruska, nebýt bombardování německých továren, bojů v Africe a vylodění na Sicílii, tak by Sověti do Československa nikdy nedošli. To,že SSSR měl největší oběti nebylo dáno brutalitou války, ale neschopností sovětského velení a naprostá neúcta k lidem, kdy do roku 1943 bylo zcela normální, že v prvním útoku měli vojáci zbraně, ale v dalším šli beze zbraní a brali si zbraně těch co padli. Dalším ruským zvykem, bylo odminovávat za pomocí vojáků. Ne pyrotechniků, ale vojáků, kteří bylo nahnání do minových polí. Tuto specialitu vymyslel sám velký Žukov. Ti padlí vojáci byli obětí nejen fašismu, ale také komunismu a to je třeba si připomínat.

8 3
možnosti

Sovětské vedení bylo naopak velmi schopné, jinak by Sověti nezvítězili. To, že počet padlých Sovětů daleko převyšuje počet jiných padlých, bylo právě tou brutalitou - ta byla právě v SSSR největší, zde zabíjeli Němci dvě mouchy jednou ranou - zabírání prostoru k žití a genocidu "méněcenného" slovanského národa. Toho bychom se také dočkali, kdyby válka nedopadla. O úctě či neúctě k lidem můžete polemizovat v době míru, ve válečné vřavě na to není čas. Myslíte, že by kterákoliv jiná armáda než sovětská neposílala do první linie trestance i bez zbraní, které zrovna nejsou, nebo neposlala odminovávat vojáky, když pyrotechnici také došli? Vidím, že byste velel lépe!!!!!!!

6 1
možnosti
MB

Střízlivý pohled, jen jestli projde. Poslední dobou se dějiny přetáčejí.R^

2 1
možnosti
Foto

J50a80k49u41b 35R97o24t54h

4. 5. 2016 16:46

Ano, máte naprostou pravdu. Naštěstí se dějiny posledních 26 let přetáčejí zpět k reálnu.:-/

4 1
možnosti
VV

Zajimave, mozna to byli zrovna vasi predci, kterym vadilo ze se Vlasta Burian, Adina Mandlova a jini kamaradili s nekterymi Nemci.

2 2
možnosti

Hlavní zásluhu na vítězství nad fašismem má Rudá armáda! Až bylo Západu jasné, že je neporazitelná, teprve otevřel druhou frontu! A na naší půdě padlo za naši existenci mnohonásobně více vojáků Sovětské armády než amerických vojáků, dle nových údajů až půl miliardy. Někteří cápkové vysoký počet obětí zde vysvětlovali "blbou" vojenskou taktikou, ale jak oni by veleli při probíjení se republikou, od vesnice k vesnici, od města k městu? K čemu bylo americké bombardování českých cílů v závěru války? Vzpomene někdo tyto české oběti? Propaganda jede, ale ta západní a je ulhanější, než kdysi byla ta z východu. Doufejme, že většina občanů je soudných a vzpomene 71. výročí osvobození Československa Rudou armádou na prvním místě. Téměř v každé obci je nějaký památníček, kde se můžeme 8. nebo 9. května poklonit nebohým nevinným vojáčkům.

10 9
možnosti

Oprava - ...až půl miliónu obětí... Nikoliv půl miliardy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik