Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Ad 1:

Právě, v té Kanadě se to vyvažuje - Syřané jsou muslimové, Filipínci křesťané..., takže tohle může docela dobře fungovat. Pokud se ale ta rovnováha naruší a trvale v Evropě bude silně převažovat imigrace muslimská a před imigrací řekněme z východní pravoslavné Evropy či z nemuslimské části Afriky se budeme uzavírat, může z toho vzniknout kulturní antagonizmus, polarizace společnosti, chaos a násilí.

2. Jsem pro otevřenou demokratickou společnost bez "represivní tolerance", tedy svoboda slova jako v USA nebo řekněme u nás na počátku 90tých let. Tehdy byla televize podstatně svobodnější než v současnosti, kdy se k nám valí západní politická hyperkorektnost a "sebeumravňování" na Halíkův způsob. Ale možná jsem měl použít minulý čas, teď už se snad karta obrací, alespoň v Českém rozhlase, televizi to bude ještě chvíli trvat. Ohledně způsobu demokracie jsem pro maximum demokracie přímé, jak jsem naznačil v závěru článku. Samozřejmě pojistky demokracie být musí, ale jde to i bez hyperkorektnosti. Příklad demokratizace rozhlasu: opravdu nemusím názory J. Vyvadila, ale mám radost, že i on měl možnost diskutovat v pořadu Pro a Proti na téma Rusko versus Ukrajina. To je pravá svoboda bez "proskripčních seznamů". Ještě kdyby někdo odvysílal tu debatu islamoklasta M. Konvičky s muslimem P. Pelikánem..., to by teprv byla echt svoboda. Před 25ti lety by to jistě šlo i v TV, dnes jen na internetu, tohle konkrétně visí někde na Youtube.

0 0
možnosti
JR

J36a60r28a 47R12a28n44k

9. 1. 2016 4:16

Ve Svycarsku (opravte si chybu) jsem studovala, zila, pracovala a vzdy to bude muj druhy domov a je hrozne tezke nas srovnavat, temer nemozne....Ted ziji v Kanade, kde uz je temer 2 miliony muslimu, pokud jsem informovana, tak zde neni zadny minaret a mesity stavene tak, aby zapadly do sveho okoli, protoze kazdou stavbu musi schvalit mestsky inzenyr se skupinou "moudrych" a kazdy obcan k tomu ma pristup a cosi rici, je to vzdy napsane na velke "ceduli" pred domem a v mistnich novinach - vim to, protoze jsem chtela na svem pozemku stavet druhy dum. Mesto Calgary ma starostu muslima a na koni roku jsme zde meli 10.700 novych Syranu, kazdy den priletaji 3 letadla s novymi z taboru v Turecku, Jordansku a Libanonu. Zadny z novych, evropskych uprchliku, protoze ti by museli zadat na konzulate v zemi, kdes zrovna jsou. Do konce unora zde budeme mit 25.000 novych imigrantu....

Nevim, mozna, ze to ani nepozname....protoze minuly rok prislo do Kanady po prirodni katastrofe 50.000 Filipincu. Dobre je rozdelili po cele Kanade a je jasne po mnoha dokumentech, ktere nam ukazuji, ze se zapojili v malych komunitach, kde treba nikdy zadne "exoticke " lidi nevideli. Mohou zustat a po trech letech zadat o obcanstvi a pokud se neprovinili zadnym zlocinem, dostanou ho (vysetrovani trva asi rok), nebo se vratit domu, coz asi zadny z nich neudela, protoze je to pro ne "dream come true".

Slo zde na internetu take nekolik petici proti prijimani uprchliku ze Syrie, ale kdyz jsem se podivala na cisla, vetsinou to bylo okolo par desitek tisic a jmena - definitivne "slavic";-)

0 0
možnosti
MS

Dobře napsané, vyrovnané, aktuální, přemýšlivé. Nicméně by mě zajímal Váš názor, jak to vyřešit - jestli se snažit přiblížit ideálu otevřené demokratické společnosti nebo si přestat hrát na "hodnoty" a přijmout svět jako boj o moc, kde vyhrává silnější (a všechny prostředky jsou dovoleny). Nebo ještě něco jiného?

0 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik