Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Doporučuji též dovolit sedět na kolejích, dotýkat se drátů na zem spadlých i těch na sloupech, udělat si u benzínky táboráček, jezdit bez řidičáku a tak.

0 0
možnosti

R^ Klepl jste hřebíček na hlavičku. Tahleta osoba se v podstatě imrvére odvolává na listinu práv a svobod, kterou vykládá podle svých představ

0 0
možnosti
Foto

Práva máte prostě daná a ústava vám je garantuje i ve společnosti, která by vám je chtěla nějak omezovat nějakými zákazy ze strany společnosti. Kuřáci jako takoví vám žádnou svobodu neberou, naopak vydáním nějakého zákazu, omezujete práva jejich. Zrovna tak když si někdo sedne na schody tak vás omezuje úplně stejně jako vás omezím já, když půjdu po chodníku proti vám. Samozřejmě si můžete silou většiny prosadit cokoliv, ale pak tomu neříkejte svobodná demokratická společnost. Pak to bude prostě totalita. Já chápu, že některým lidem takový systém vyhovuje, protože se nemusejí zatěžovat žádnou morálkou, odpovědností, slušností atd. Vše za ně vyřeší pravidla a dohled silových složek státu. Takže jak je libo, prosazujte si totalitní systém, ale my si zas budeme prosazovat systém, kde vládne především svoboda.

2 0
možnosti

V tomto případě má ombudsmana pravdu a basta fidli.

2 2
možnosti

Cílem tohoto článku nebylo posuzovat samotné nařízení, což je tam jasně zdůrazněno, ale "roubování" té stížnosti na "právo svobody pohybu". Nesmyslných vyhlášek či zákonů je spousta, ale to ještě neznamená, že jsou v rozporu s lidskými právy. Mám těžce psychicky nemocnou kamarádku, která občas, když se jí udělá špatně, si potřebuje lehnout např. na lavičku - zdůrazňuji, že nepije a má kde bydlet. Kdyby to udělala na brněnském Náměstí Svobody, žádného policajta to zajímat nebude a bude ji lifrovat pryč. Tak jaká pak lidská práva?

0 0
možnosti

J59a44n 68R62á68ž

2. 2. 2016 18:05

Jako študák jsme se dostali stopem do Paříže. Byli jsme unavení a byl večer. Sedli jsme si v nějakém parku na lavičku a dřímali. Nikoho jsdme neobtěžovali, nikoho nerušili. Najednou přišli dva policajti, jeden z nich mne praštil pendrekem do podrážky tenisky a cosi zařval. Než jsme cokoliv vysvětlili, byli jsme z parku venku. Nikdo se nás nezastal, nikdo nepomohl. Policajt byl Bůh a Bohu se neodporuje.

A tak si myslím, že kdyby takovou autoritu i pravomoc měla policie v těch inkriminovaných městech, žádné problémy s Cikány vyřvávajícími dlouho do noci a obtěžující kolemjdoucí by nebyly a tak města by ty hloupé vyhlášky nemusely vydávat.

P.S. Vím, že i v té Paříži je to dnes jiné a díky pofidernímu výkladu lidských práv, i tam policajti změkli.

P.P.S. Šabatová je nepřímým viníkem toho, že ta z Cikánů frustrovaná města volila tak zoufalý krok. Obhajuje totiž právo menšiny utlačovat většinu a zakazuje většině aby své právo nebýt obtěžován necivilizovanou menšinou bránila.

8 0
možnosti

pokud zpochybňujete právo sedět na schodech protože jsou ke scházení dolů tak už se není o čem bavit. Vy prostě už vůbec nevíte co to je svoboda člověka. - To ale neznamená, že ta ombudsmanka je dobrý člověk - není a ani to neznamená, že by někdy nebylo nutno řešit nějaké situace kdy toto není vhodné ale dělat z toho zákon je odporné.

1 0
možnosti
Foto

Tady nejde o žádné schody. Osobně neznám zemi, kde by nějaký podobný zákon existoval. Snad, pokud se pamatuji, něco podobného vzniklo někde v Itálii, ale tam se jednalo o dodržování nočního klidu a zákaz zpěvu a podobně.

V případě o kterém píšete, se některé radnice usnesly, že zakážou občanům sedět jinde, než na lavicích. To je ale hlavně velký nesmysl. Představte si, že máte nějakou schůzku někde na náměstí a na svou dívku čekáte u kašny a to čekání si ukrátíte sedem na okraj. No a místo dívky je tu najednou mužíček s pokutovým blokem, ve slušivé uniformě a otravuje že jste porušil zákon. Anebo jdete odněkud někam a udělá se vám nevolno. Například v létě z horka. Sednete na nejbližší patník nebo schody a ejhle, dopadnete jako ten chudák co chtěl přejít cestu a hopsnul mu na krk hrdinný policista v civilu. A podobných příkladů mohu uvést mnohem více. Neplatí argumenty, že rozumný policista přece nebude pokutovat za odpočinek, či podobně. Předně rozumný policista je abstraktní představa ale hlavně, on by ani nemohl udělat výjimku protože by se sám dopustil porušení zákona.

Pokud byly tyto vyhlášky cíleny na hlučnost určité skupiny obyvatel, pak nechápu, protože existují platné zákony, které se dají využít, je li vůle a není třeba žádné podobné nesmyslné vyhlášky.

Přestože jsem zásadním odpůrcem paní Šabatové, v tomto jejím kroku jí dávám za pravdu. Poprvé v životě.

2 3
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik