Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Vazeny blogere, kdyz uz pisete, ze nemecka justice poslapava svobodu projevu, uvedte prosim, kde, kdy, jak a cim ji poslapava.

0 0
možnosti
JC

Tož například tím, že se u nich nesmí vydat Mein Kampf bez komentáře.

0 0
možnosti
MM

Nevidím důvod v tuto chvíli spojovat tyto dvě kauzy dohromady. Pro mě je důležitější, jak to dopadne u nás s vyšetřováním policejní šikany názorových oponentů Zemana. Bojím se toho, že se to teď stane normou, a že většině lidí je to buď jedno, nebo to zlehčují, a nebo to dokonce schvalují.. Peszynski svá slova nepopřel, ale omluvil se za ně: http://zpravy.idnes.cz/aktivista-se-omluvil-zemanovi-vulgarity-trva-ale-na-tom-ze-je-fasista-1ke-/domaci.aspx?c=A160215_142716_domaci_kop

2 1
možnosti
MT

Tento text bylo nutné napsat rychle, protože až zítra ta obvinění skončí v koši, už by to tak nevyznělo:)

Ono když je podáno trestní oznámení, je nutno se jím zabývat, byť je sebepitomější...

1 0
možnosti
OK

Chcete trestat za urážení prezidenta? A za urážení prezidentem by se trestat nemělo?

1 0
možnosti
JC

Vývoj v Německu je fascinující.

Už to začíná být podobné jako u nás za komunistů.

8 0
možnosti
VK

No jsou prostě vepředu - na čele pokroku ;-) Třeba tu taky zase časem obnovíme trestný čin Hanobení republiky a jejího představitele (někdejší § 102 a 103 t.z. č. 140/1961 Sb.) a trestný čin Hanobení státu světové socialistické soustavy a jeho představitele (§ 104 t.z. č. 140/1961 Sb.)... Ani by mě to už nepřekvapilo... :-/

0 0
možnosti
VK

Paragraf o urážce hlavy státu nemáme. To jste zaspal dobu. Jestli ho chcete zpět, volte komáry nebo SPOZ, což je jen přidružená výroba bolševiků. Vyvarujte se srovnávání dvou různých právních systémů. Nikdy se nedoberete výsledku. Od pojmu hrozí k reálnému rozsudku nebo rozhodnutí je velký kus cesty. Srovnáváte v článku hlouposti. Nějaké blogger a aktivista něco napíše na FB? No a? Takových hloupostí jsou tam miliony. Prezident si musí úctu zasloužit a ne si jí vydupat paragrafem. A propos, už na Hradě našli článek Hitler je gentleman? Aha, mrtvý se bránit nemůže, o tom prezident lhát může?

1 0
možnosti
JC

U nás nechal paragraf urážky hlavy státu zrušit Havel. Budiž mu za to čest a chvála.

V Německu ten paragraf stále mají a hodlají ho teď uplatnit. I když třeba toho komika neodsoudí, samotné projednávání a medialisace této možnosti jsou velmi zastrašující vůči všem, kdo by ho in eventum chtěli napodobit.

2 0
možnosti
TN

Ach jo. Vystavět článek na něčem, o čemž sám napíšete "Pravda, možná se jedná o křivé obvinění" ...

1 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik