Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K55a77r95e84l 29R29a47d66a

18. 4. 2016 11:58

Každý sebenepatrnější ústupek z naší strany považují muslimové za slabost. A vznesou další požadavky. Kam až jste ochotni ustupovat?

1 0
možnosti
MO

Zajímavý článek. přesto že nemusím souhlasit se vším, tak dávám karmu.

1 0
možnosti
VB

Nejsem sluníčkář, ale z reality vím, že pokud navštívím muslimskou zemi - Irán jsem povinna nosit šátek a být zahalená od hlavy až k patě a nikdo nebude mne tolerovat, že u nás jsou jiné zákony a mravy. Nám by asi šátek nevadil, ale zahalení přináší nebezpečí - možnost zahalit i zbraně atd

2 0
možnosti
KM

K16a39r82e73l 56M51a22s66e32k

16. 4. 2016 18:28

Ne, když navštívíte spoustu muslimských zemí, nejste povinna být zahalená od hlavy k patě. Fakt to není všude jako u Saudů. a na YouTube najdete cestopisy z Íránu a jiných muslimských zemí a budete koukat, kolik žen tam chodí v džínách.

0 0
možnosti
JR

J82a75n 19R91á61ž

16. 4. 2016 17:19

Dřív nosily naše babičky šátky, neb to symbolizovalo vdanou ženu, která požívá úctu. Dnes je to pasé a nemá cenu to nijak připomínat stejně, jako že se nepřipomíná doba, kdy chlapi nosili paruky a kordy u boku. Prostě je to historie.

Někzeré Muslimky nosí pokrývky hlavy ne jako symbol náboženství, to by je nosily všude na světě, ale jako symbol podřízenosti mužům a druhořadého postavení ve společnosti. "Žena musí být cudná a musí mít takový oděv, aby nevzbuzoval pokušení u mužů" je zásadou muslimů. Čili mít zahalenou hlavu není dobrovolný projev příslušnosti k víře k Alláhu, ale příkaz. Příkaz daný ženám, aby je držel v poslušnosti..

A to do naší kultury nepatří stejně, jako domluvené sňatky, kamenování nevěrných žen a vraždy ze cti! Středověké zvyky a pravidla nepatří do Evropy 21.století.

6 0
možnosti
KC

Rád bych se mýlil, ale denně se víc a víc přesvědčuji, že tento systém nové totality ze strany EU skončí obrovským krachem, jehož následky budou muset naši nástupci dlouhodobě napravovat za nesmírných lidských i materiálních škod.

3 0
možnosti
Foto

majstrštyk

Netoleranci některých lidí k imigrantům svést na lidi, kterým imigranti nevadí... to je snad vtip ne? Ani nevím kde začít. Vypíchnout pár témat, trošku to překroutit a máme tu karmučlánek. Kde koho vyhodili z práce za názor? Kde kdo tvrdil, že mezi imigranty nemohou být i džihádisté?

Nemohu si pomoci, ale stále to tu ve vzduchu smrdí strašením migranty a honění si na tom politických bodů, místo nějakých konstruktivních řešení. Naopak chápu snahy politiků, médií, mnohdy nepochopené, uklidňovat situaci. Místo hledání nějakých řešení tu máme Ortela a Konvičku s jejich nadsázkama, spoustu vlastenců a společnost nám pomalu hnědne. Já nejsem nadšený ze stávající situace a jedno je jasné. Nezbude nám nic jiného, než přijmout situaci a začít s tím něco dělat... a tím nemyslím jen stavět ploty, bránit hranice a podobný restrikce, ale taky vymýšlet jak k nám dostat ty správný migranty, jak je začlenit a co udělat pro to, aby se situace nějak obrátila k lepšímu vývoji....

3 3
možnosti
JR

J65a78n 13R78á59ž

16. 4. 2016 17:24

Přesně tak reagovala většina společnosti, když k nám přijeli Sověti v osmašedesátem. "Musíme to přijmout" a proto mohli komunisté nastartovat normalizaci. Tehdy se dal takový postoj přítomností sovětských tanků omluvit, ale teď ne!

Teď tady žádné tanky nemáme a proč bychom měli přijmout něco, co nám někdo jiný vnucuje?

5 0
možnosti
PP

/plným základem každé společnosti musí být skutečné vědomí, že před zákonem jsme si všichni rovni, jinými slovy řečeno, každý má stejná práva a stejné povinnosti.

Každá "pozitivní diskriminace", každý ústupek k jednomu náboženskému vyznání, každá "politicky korektní korektura" nepravostí a zamlčování jich přináší jen a jen nevraživost k těm, komu se nadržuje od těch, kteří to musí snášet.

Na tom nic nezmění žádné nálepky, žádná administrativní nařízení, žádná cenzura a žádné perzekuce. Ba právě naopak.

Dokud se budou vlády zemí EU a samotná EU chovat jako doposud, potud bude vzedmutí občanského nesouhlasu pokračovat a zasahovat stále větší část populace. Proč bych měl ze svých daní podporovat "s radostí v duši" (jak nám kážou různí aktivisté a další pomatenci) někoho, kdo má negativní přínos pro společnost, kdo parazituje na neskutečně štědrém sociálním systému, kdo není schopen sebemenší tolerance vůči svým spoluobčanům, kdo si v cizí zemi diktuje své "údajné nároky", kdo nemá ani nejmenší chuť dodržovat zákony a celospolečenská pravidla slušného chování?

9 0
možnosti
JR

J92a37n 95R10á77ž

16. 4. 2016 17:01

Zjednodušíme to: Proč bych měl že svých daní podporovat někoho jiného, než tělesně, či zdravotně postiženého, který si není schopen vydělat na živobytí objektivně sám?

Na realizaci všech humanitárních projektů, by se měly používat jen a pouze peníze, které jednotlivci, či firma dávají dobrovolně.

P.S. Ostatně soudím, že všechny neziskovky a nevládní organizace všeho druhu by neměly dostat s veřejných peněz ani korunu!

6 0
možnosti
ZH

Nojo, ještě že babička už umřela, ta se ráno učesala, vzala si šátek a nesundala ho až někdy pozdě večer, když jsme dávno chrněli. Možná by ji dneska někdo ztloukl cestou do kostela. :-/

1 9
možnosti
JB

Pane Hlásný, byla jiná doba, tehdy všichni chodili jinak oblečení. Prostě babička nesvítila jak maják, s šátkem na hlavě. Ostatně víte, že babičce, teda té od Boženy Němcové, bylo něco málo přes padesát? To byste chtěl po dnešních padesátnicích, aby chodily v šátku? V době, kdy tyto jezdí na bruslích, chodí do posilovny, lezou na osmitisícovky, řídí trucky, atd.?

10 0
možnosti
Foto

Ten nátlak mohli klidně dělat pomýlená slunčata, prostě jako provokaci.

Právě teď se taková taškařice hodí. Kdyby lidem Eman vadila, ozvali by se dříve, spíše sporadicky a různým zněním dopisu. Tohle je akce organizovaná z facebooku. Hodně se angažuje skupina Proti projevům nenávisti, ale i sama Eman a její fanoušci.

8 1
možnosti
JZ

Kde se to dá podepsat?

0 0
možnosti