Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Ono se říká, že to, co je před "ale", neplatí.

Vaše litanie to potvrzuje...

0 0
možnosti
VK

Bože můj, to je úlet. Fuj tajbl:-P

4 1
možnosti
JL

"Lide museli drzet hubu a krok, ale kazdy mel praci a slusne bydleni"... Nic noveho a zasluha komunistu uz vubec ne. To tady bylo uz od jara 1939, ano soudruh Hitler zajistil praci a slusne bydleni absolutne vsem. Kratce po 15. 3. 1939 museli pracovat i ti kteri pracovat nechteli. Gotwald radeji utekl do Moskvy jen aby nemusel pracovat. Bezdomovci i se slusnym ubytovanim- s mrizemi v oknech. Komuniste od nacistu jen kopirovali.

2 1
možnosti

Kdepak. Nacisté likvidovali nezaměstnanost proto, že chystali válku a zbrojili. Komunisté proto, aby se nikdo nepřiživoval na práci druhých.

1 1
možnosti
MM

V naší rakouské minifirmě přispíváme ročně 800-1000 eur na "Blinden Werkstatt", to jsou jakési chráněné dílny pro nevidomé. Bereme od nich smetáky, lopaty, hadry, ponožky atd., které se tam vyrábí. Je to asi 5 krát dražší než obyčejné zboží v obchodě, a je to míněno jako charitativní příspěvek. Zjistěte si jak se k nevidomým staví v Rusku, KLDR a pak třeba ve ještě ve skandinávii nebo Kanadě a pak zkuste znovu hájit minulý režim.

Ten žil z podstaty a postupně vyčerpával své zdroje, ještě začátkem 70 let jsme byli tak někde na úrovni Rakouska.(zjistěte si prosím, kde jsme byli za první republiky)

Já jsem naštěstí v komunistické fabrice zažil jen pár týdnů na praxi. Práce na 50-60 let starých soustruzích (kvalitní výrobky z první republiky) často nedávala smysl. Během praxe se mi podařilo vinou špatně seřízeného stroje či opotřebovaného přípravku zničin takový počet speciálních vrtáků z kvalitní nástrojářské oceli, že dle mého odhadu musela škoda několikrát převýšit hodnotu vykonané práce. Když jsem to naivně řešil s mistrem, řekl mi atˇ si hledím svého...

Práce je pořád všude dost, chybí flexibilita. Manuální práci vytěsňují stroje a automatizované systémy všude na světě i v Číně. Děje se tak automaticky s růstem mezd. Ta současné reálná mzda je vyšší než před rokem 89, to si dohledejte.

Srandu mám taky moc rád. Kdysy, na podnikových večírcích jí bylo asi víc, jako alkoholu, chlebíčků atd. Ale věřte nebo ne, bylo dost situací, kdy vás ta sranda zatraceně přešla.

4 0
možnosti
Foto

Ano, legrace, to je to, co dnešnímu režimu chybí - je takový smutný. Smutný a zapšklý, plno lakomců a chrapoumů Rv

2 4
možnosti
JP

J89o88s92e46f 45P49o24t70r

30. 4. 2016 0:00

Smutný a zapšklý byl ten minulý. S opadanými fasádami domů, se šedými a špinavými městy a vesnicemi, s rozbitými ulicemi, se zničeným životním prostředím, s nemožností někam vycestovat, s frontami v prázdných obchodech, ale hlavně s duševní prázdnotou a omíláním bezduchých hesel a poučování o pokrokovosti, modernosti a ráji na zemi, až....až socialističtí dělníci budou pracovat s vyšší produktivitou proti ujařmeným kapitalistických pracujícím.

A jestli je zde plno lakomců a chrapounů, pak je to jen díky toho minulého režimu, protože ten zničil veškerou lidskou morálku ve falešné představě vývoje hmoty k zářivé komunistické budoucnosti.

12 0
možnosti
Foto

J15a23n27a 54M22a72j96o74v63á

29. 4. 2016 21:14

Hm, tak ho fakt nehajte.

0 0
možnosti
Foto

Pane autore je videt ze minuly rezim jste opravdu nezazil jinak byste tento clanek nenapsal.

8 1
možnosti
NM

...dnešní režimy začínají dosti využívat to " staré " osvědčené ale pod jiným názvem ale ti starší vědí která bije ale mlčí a někdy to vypadá jako u snědeného krámu a kde nejsou žádné myšlenky a neustále se opakuje jak jsme dobří a růst HDP ale vypadá to jako památný zfilmovaný projev Jakeše a jenom se čeká na nějaký zázrak;-O;-O[>-]

1 0
možnosti
JP

J38o83s21e10f 43P45o47t31r

29. 4. 2016 20:14

Já jsem v té době prožil 40 let. Tak si myslím, že můžu vyprávět, ale předem bych autorovi a těm co s ním sympatizují doporučil pobyt v KLDR nebo na Kubě - zde je ničím nepřerušená kontinuita, tak stejně jako u nich dnes, by bylo bývalo dneska i u nás.

A teď tu jednu vzpomínku. Byli jsme na exkurzi ve výzkumném ústavu našeho oborového ředitelství. Soudruh ředitel držel asi hodinovou řeč o socialistické racionalizaci, zavádění intenzivních forem hospodaření, zvyšování produktivity práce a dalších nespočet ble, ble řečí o fungovaní socialismu.

Po tvrdém přemýšlení jsem mezi řádky pochopil smysl práce toho výzkumného ústavu asi s 2 stovkami vědců a výzkumníků - vytypovat technologicky dokonalý stroj na Západě, dovést ho do výzkumného ústavu, rozebrat do šroubku a okopírovat pro tuzemskou výrobu.

Existovala politická cenzura (pod bdělým zrakem StB) ale také cenzura vražd, sebevravražd, násilných činů, průmyslových havrií a podobně a to proto, že v socialismu jsou všichni šťastní a všechno je dokonalé, tak žádné zprávy o tom. Stejně tak se tvrdě potírali nemakačenkové a bezdomovci, byli zavírání do vězení, nebo na psychiatrii.

Je vidět, že nálepku šťastného a dokonalého socialismu se podařilo socialistickým politrukům vsugerovat do mnoha nekritických hlav s platností dodnes.

12 0
možnosti
NM

...váženej nepřipomíná vám to rozhovor Drtinové u Krause o praktikách v Čt ?

0 0
možnosti
PK

P31a87v19e37l 49K61u31l29a

29. 4. 2016 20:11

Říká se, že co je před "ale", neplatí :-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik