Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

... tak tak, moje řeč - když smícháte všechny barvy duhy, dostanete "pestrou" šedou...

R^

0 0
možnosti
JR

J64a24n 78R25á38ž

25. 5. 2016 13:59

Ne nadarmo je "Eintopf" , čili jídlo kde se vše splácá do jednoho hrnce, německý vynález.

1 0
možnosti
KC

Karma ! Ještě velmi dlouho bude mít místní kultura navrch a možná tomu tak bude navždy. Kultura je totiž formována jak zevnitř subjektu, tak zvenčí, tzn., že se do výsledného "produktu" promítají nejen vnější vlivy (prostředí, ráz podnebí, bohatství přírody...), ale také vnější výbava (např. temperament, způsob myšlení, intelektové schopnosti..). Všemu živému prospívá různorodost, nikoliv unifikace. Nejen proto si myslím, že kulturní glajchšaltování (jednostranné násilné usměrňování) je mýtus odsouzený k nezdaru. Takových falešných sociálních inženýrů, kteří mluvili o nevyhnutelnosti vítězství určité ideologie (např. Marx) už bylo vícero, ale nakonec všechny padly, tudíž šedá je každá teorie, zelený strom života. Život a kultura se neřídí podle tabulek shora, ale podle přirozených okolností, které lidé přijmou za své.

6 0
možnosti
DB

Ano, může se to tak jevit. Jenže jste opomněl technický pokrok a robotizaci. Robotizace jde kupředu nevídanými kroky a časem způsobí, že naprostá většina lidí NEBUDE mít práci. Ale bude mít volný čas. A tak hlavním problémem bude jak vyplnit tento volný čas.

Jedna skupina lidí tento volný čas použije na studium, někteří se budou věnovat některým svým koníčkům, ale nebude to práce, bude to jen činnost.

Je ovšem ale i možné, že jistá skupina lidí se bude věnovat ničení, NIČENÍ toho, co ti ostatní vytvořili, a to z nudy, protože si nejsou schopni najít rozumnou činnost na naplnění volného času.

Když všechno či téměř všechno, co potřebujeme k velmi dobrému životu, budou vyrábět roboti, tak nebudeme mít žádnou potřebu práce, jako činnosti za účelem obživy, jen jako koníčka. Jenže jak moc vás bude bavit například se starat o květiny, když nějaký robot to dokáže stokrát lépe, jde je zalít klidně i v noci,, kdy my lidé chceme v klidu spát.

Jen cesta k tomuto stavu bude ještě trnitá a komplexně komplikovaná a spousta lidí se k tomu bude vyjadřovat asi tak, jako se kdysi v Anglii dělníci "vyjadřovali" k tomu, že jejich práci nahradila nějaká mašina - zničili tu mašinu.

Historie se opakuje jen nabývá různorodých forem, a různorodost forem je matoucím faktorem, který pro mnohé zakrývá samotnou podstatu.

0 2
možnosti
EP

To doufám nemyslíte vážně. Argument ničitelů strojů - v roce 1850 rozhlašovali, jak železnice způsobí 90% nezaměstnanosti, protože nosičů a formanů tehdy bylo šílené množství. A ani nikdy později stroje práci lidem dlouhodobě nevzaly, jen ji změnily, takže většina občanů dnes nedře na polích a ve fabrikách, ale dělá služby. O tom už vyšly stovky knih.

3 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik