Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

LZPS jako součást ústavy si vynutili lidovci svojí známou vyděračskou taktikou. Nebýt hadů, měli bychom jen práva občanská, neboť žádná obecně platná lidská práva ve skutečnosti neexistují. A OSN, jako promuslimská a protiizraelská organizace, je naprosto zbytečná a škodící. Není to žádná morální autorita, která by měla rozhodovat o oprávu kohokoliv na cokoliv.

0 2
možnosti
Foto

Přijmout LZPS jako součást ústavy je podle vás vyděračské? Proč?

0 0
možnosti
RH

Jakýkoli ústavní zákon, který je v rozporu s platnou Ústavou, je automaticky neplatný.

0 0
možnosti

P90e91t47r 97Č52e16j59k38a

15. 11. 2016 17:40

Můžete mi říct, jak jste k takovéhle kuriozitě přišel? Takže ústavní zákon jímž se měnila volba prezidenta je protiústavní, protože přímá byla v rozporu s tehdy platnou volbou komorami Parlamentu, kterou nahradila? ;-D

Popravdě - je sporné, jestli je vůbec ústavní soud oprávněn rušit ústavní zákony, když tenkrát ÚS zrušil ústavní zákon o zkrácení funkčního období, učinil tak docela zajímavým způsobem, když si pomohl právní teorií a velmi zjednodušeně řekl, že protože jde o jednorázový zákon, tak to vlastně vůbec není zákon (protože zákon má mít dlouhodobou a obecnou platnost, nesmí být jednorázový) a v důsledku jej zrušil. Už tehdy kolem toho byla dost velká hysterie. Tzn. ústavní zákon novelizující ústavu s ní v rozporu být z principu ani nemůže - jediné, co je chráněno tak trochu "víc" je to, čemu se říká materiální jádro ústavy - ale změna jednoho odstavce v LZPS se tak asi těžko dá brát.

Mimochodem, kdybyste si ten článek 43 přečetli, tak on se týká pouze azylu plynoucího z pronásledování kvůli politické činnosti ("...poskytuje azyl cizincům pronásledovaným za uplatňování politických práv a svobod") - tzn. na současnou uprchlickou vlnu se v podstatě nevztahuje. Tzn. kvůli uprchlické vlně opravdu není třeba měnit LZPS, která se jí netýká, stačí zásadně zpřísnit zákon o azylu. ;-)

1 0
možnosti
JR

Jste si jistý, že by se nemělo třeba vyhostit vás ?

Za úvahu by to stalo, škodíte této zemi dost :-P

0 7
možnosti
Foto

Pan Mikulášek této zemi škodí? Jak? Povídejte, přehánějte... :-P

5 0
možnosti
VK

Takže někomu práva osekat a nám postiženým přidat? Jaká byste si představoval? Zaručený příjem ve výši poslaneckého platu? Nárok na auto s řidičem?

2 2
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik