Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Docela šokující text. Každá pomoc handikepovaným se de facto děje na úkor zdravých daňových poplatníků, kteří tuto pomoc poskytují prostřednictvím státních úřadů. Nebo odkud si myslíte, že pochází ty prostředky na invalidní důchody? Nevím proč by plnoletý a svéprávný člověk nemohl požádat o adopci dítěte? Má snad být omezen na svých právech jen proto, že je invalidní či jinak postižený? Trvání na rovnosti všech lidí před zákonem není nic pseudo. Je to prostě humanismus. Kdyby nebyl, můžeme zrušit invalidní důchody a podpory hendikepovaným a postižené děti shazovat hned po narození ze skály jako kdysi ve Spartě.

0 0
možnosti
Foto

Vaše teze stavíte sám na hlavu hned prvním bodem.

Každá pomoc handicapovaným jde na úkor někoho jiného, protože ty peníze-pomoc mohl dostat někdo jiný, někdo jiný je mudel vydělat.....

Tím netvrdím, že jsem proti pomoci handicapovaným-jen je potřeba si na rovinu, říci, že pomoc je vždy na něčí úkor.

K těm adopcím-jsou invalidé s různým postižením-mnoho z nich nijak nebrání adopci, v mnoha případech je invalidní jen jeden z partnerů.....není důvod invalidy z adopcí vylučovat.(ostatně pochybuji, že by dnes někdo schválil adopci např. dvěma nevidomým partnerům)-je potřeba hodnotit každý případ individualně.

2 1
možnosti
IK

Do kamene tesat. Váš nadhled a věcnost jsou obdivuhodné.

Prosazovači "spravedlnosti, rovných příležitostí a práv menšin a handicapovaných" by měli být povinni s každým svým geniálním nápadem osobně obejít alespoň padesát lidí, jejihž jménem vykřikují požadavky, zeptat se jich, co si o věci myslí a získat jejich souhlas se zveřejněním takového nápadu. Možná by některé z nich kontakt s realitou přivedl k rozumu.

6 0
možnosti
JS

Nic o Vás nevím, nevím kdo jste, ale smekám před Vašimi názory. Podle mého názoru by to chtělo zastavit penězotok těmto pzeudoaktivistům a všem "dobročinným" neziskovým organizacím. Nepochybuji o tom, že pak by polovina prostředků věnovaných těmto "dobrodějcům", stačila zásadně zlepšit situaci těch, kteří to skutečně potřebují.

11 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik