Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Autor narika nad tim, ze jsme EU kolonie . A vyresil by to tim,ze bychom se stali ruska gubernie ! Z blata do louze !

1 0
možnosti
SS

Vy jste ten článek snad ani nečetl!

0 0
možnosti
Foto

Jedině revoluce nás spasí a nemusí to být žádnej krvák. Stačí přestat konzumovat konzum, koupit si políčko, pokud ještě nějaké zbylo, pěstovat zeleninu a tu směňovat za jiné věci. Potom, ale až potom (to mám z pohádky "Na vlásku" ;-D) ty kolonizátory tak nase...e, že z toho puknou vzteky. Nebo začneme být hrdí na to že jsme Češi a naše výrobky jsou echt výrobky a budeme je preferovat ze všech sil (ale pozor na ty co se česky jen tváří např. Opavia).

0 0
možnosti

Autor nepochopil, že do ciziny tečou pouze zisky po zdanění. Stát si tedy přijde na své. Leda, že by autor zastával představu, že zisk podnikatelů a akcionářů ma být znárodněn.

0 0
možnosti
ZH

Šejna zase nepochopil, že velké koncerny a všichni šíbři daní v daňových rájích. Takže jediné daně, které tu zůstanou jsou daně montérů.

0 1
možnosti
Foto

Státy neinvestují ani k nám ne.

Po ́89 byl nastaven takový trend, že jinak než jako kolonie jsme nemohli skončit. To, v čem jsme byli vývozně schopní, je pryč a stát drží hlavně velcí výrobci. Střední stav je vytrvale decimován místo podporován, takže východisko je v nedohlednu.

1 0
možnosti
Foto

Stát se nemá plést lidem do cesty. To je to nejlepší co může udělat a pokud chcete lidem pomoci, tak tohle budete prosazovat. Vše co jste řekl vypadá líbivě ale je to ekonomická hloupost pramenící z vaší neznalosti základních principů fungování směny mezi lidmi. Pokud směna mezi lidmi svobodně funguje, není v tomto fungování obsaženo nic, co by umožňovalo tvrdit, že se tak musí dít nevyhnutelně na úkor určitých zájmů. Jediná skupina osob na volném trhu, jejíž zájmy není možno smířit s ostatními, je skupina parazitů, kteří žijí z ukradeného majetku druhých, což je případ politiků na všech úrovních a jejich byrokratů.

0 0
možnosti
Foto

Stát předal své životně důležité zdroje do soukromých rukou a není důležité kdo je nyní vysává - zda místní, nebo cizí. Podstatné je, že zisky už stát nemá a pokud bude tuto havlistickou ekonomiku provozovat dále, tak také nikdy mít nebude Rv

0 1
možnosti
Foto

".... havlistickou ekonomiku..." ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MR

Ano a to díky té skutečnosti že minulý režim jak si nevychoval samostatné živnostníky, vlastníky firem, bank a soukromého kapitálu.

Lidi prostě nemají takové návyky a schopnosti a navíc naše prostředí je toxické pro skutečné podnikatele, majitele firem, živnostníky, neboť pro ti nim stojí celá společnost jež je připravená se tu přiživit, tu tunelovat a nebo poslat do insolvence.

Takto ročně odteče na 435 miliard Kč. Co s tím, jedině tvrdý restart podmínek a budování všeho odznova, restart ... .

0 0
možnosti
JH

Pane Mikulášku, upřímnou soustrast. Kdo z nás neměl ideály. Nejsem ekonom a tak nevím co z vašich plánů by šlo uskutečnit, ale domnívám se, že to je boj proti větrným mlýnům. Ale co vím určitě je, že se vám nikdy nepodaří přesvědčit politiky, aby se o to pokusili. Přesto vám přeji hodně úspěchů, mladí lidé se mají rvát o pravdu.

0 0
možnosti
VH

Adame, většinou souhlasím, ale nemyslím si, že by banky obecně byly tak škodlivé a je potřeba proti bankovním službám vést nesnášenlivost. U velkých nadnárodních společností a živnostníků, co se týče investičních podpor, tam jde o určité nedorozumění. Málo který živnostník je schopný postavit továrnu pro 3000 zaměstnanců, provozovat výrobu, včetně zajištění odbytu. Většinou ovšem mnoho živnostníků je schopno se podílet na vystavbě, a pak v době provozu dodávat výrobci potřebné zboží. Takže ta podpora velkého investora může být výhodná i pro živnostníky. Netvrdím, že tady není problém vysokého odtoku zisků do zahraničí. Ale cesty řešení jsou tyto 3 : Správně píšeš o zvýšení zdanění. Pak tu je cesta vyšších mezd, které zvýší exportujícím firmám náklady. Poslední cestou by mělo být opuštění od nesmyslného podhodnoceného netržního kurzu koruny. Všechny 3 cesty musí být udělány ale citlivě, bez nějakých ohromných skoků.

1 0
možnosti
VH

A ještě je tu jedna cesta, která by měla vést k snížení odtoků výnosů do zahraničí. Jde o to, aby se Češi naučili investovat jinám, než do bank na 0% úrok. Aby dlouhodoběší úspory dávali i do ziskových akcií. Např. akcie ČEZu dávají dividendu 40 Kč při ceně akcii pod 400 Kč. Není nutné, aby tento 10% výnos ze zisku ČEZu šel do zahraničí. Tato záležitost ale také souvisí s příjmy v ČR, ne každý si může dlouhodobě spořit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik